RTX 4060 Ti ekran kartına Sync destekli monitör önerisi

suchasme

Hectopat
Ekran kartı: Inno3D Geforge RTX4060 Ti 16GB
İşlemci: Ryzen 5600

Monitör almak istiyorum ancak SYNC olayı kafamı karıştırdı.
-AMD FreeSync™ Premium
-Adaptive Sync
-G-Sync

Gibi farklı SYNC özellikleri var. Ekran kartıma göre hangi Sync özellikli olanı almalıyım bilemedim. Bütçem 5-6 bin TL biraz üstüne çıkabilirim.

Şu monitörü düşünüyorum, nasıldır?

https://psrefstuff.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/datasheet/Lenovo_Y27-30_datasheet_EN.pdf

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA için fark etmiyor. Sync yazılımları komplike uyumludur. G-Sync açmak için sadece DP kablosu kullanmanız şart.
Lenovo yerine AOC bakmanızı öneririm.
Hz yüksek olsun istiyorum.
başka önerebileceğiniz var mı? AOC tan sonra hangi marka gelir sizce? ilk 3-4 marka sıralayabilir misiniz kalitelidir dediğiniz

Hz yüksek olsun istiyorum.
Başka önerebileceğiniz var mı? AOC'tan sonra hangi marka gelir sizce? İlk 3-4 marka sıralayabilir misiniz kalitelidir dediğiniz

5-6k bütçe ile 240Hz elle tutulur monitör bulunmuyor.
165Hz sabit AOC'u beğenmeme nedeninizi anlayamadım.
Özellikleri açısından F/P bir üründür. Lenovo'dan daha kalitelidir.

Aoc>MSI>Gigabyte>Dell>ViewSonic>Asus gibi bir sıralama yapabilirim ama bu sıralama monitörün özelliklerine ve fiyatına göre değişir.

5-6k bütçe ile 240Hz elle tutulur monitör bulunmuyor.
165Hz sabit AOC'u beğenmeme nedeninizi anlayamadım.
Özellikleri açısından F/P bir üründür. Lenovo'dan daha kalitelidir.

Aoc>MSI>Gigabyte>Dell>ViewSonic>Asus gibi bir sıralama yapabilirim ama bu sıralama monitörün özelliklerine ve fiyatına göre değişir.
AOC monitörler çin üretimi sanırım?
bir de VA ve IPS olarak hangisini önerirsiniz?
monitörde HDR olup olmaması önemli bir özellik midir? 6-7k bütçemi biraz zorlayabilirim. taksitle alacağım

AOC monitörler Çin üretimi sanırım?

Tayland.

Bir de VA ve IPS olarak hangisini önerirsiniz?

Oyun oynayan kişiler için IPS öneriyorum. VA monitör önerimde vardır ama alana göre ve modele göre.

Monitörde HDR olup olmaması önemli bir özellik midir? 6-7k bütçemi biraz zorlayabilirim. Taksitle alacağım

Monitörlerin HDR performansı çok başarılı olmuyor. Özellikle düşük bütçedeki HDR performansları kullanıcıyı üzüyor. Bu yüzden olması bir artı sağlamıyor.
HDR'nin iyi olması için minimum 400cd parlaklığa gerek vardır. Düşük parlaklıkta HDR karanlık bir görüntü sunuyor.

Tayland.

Oyun oynayan kişiler için IPS öneriyorum. VA monitör önerimde vardır ama alana göre ve modele göre.

Monitörlerin HDR performansı çok başarılı olmuyor. Özellikle düşük bütçedeki HDR performansları kullanıcıyı üzüyor. Bu yüzden olması bir artı sağlamıyor.
HDR'nin iyi olması için minimum 400cd parlaklığa gerek vardır. Düşük parlaklıkta HDR karanlık bir görüntü sunuyor.
Twisted minds markasını önerir misiniz?
şu ürün iyi midir?

Twisted minds markasını önerir misiniz?
Şu ürün iyi midir?

Arap markası. Belli Arap ülkelerinde satışı var.
Forumda alanlar oldu. Önerim değildir.
Global pazarda satılmayan ve teknik datasını referans alamadığım, panelini bulamadığım modelleri pek önermem.
Alıcı almak isterse karışmam. Alışveriş kişisel bir konudur.

Arap markası. Belli Arap ülkelerinde satışı var.
Forumda alanlar oldu. Önerim değildir.
Global pazarda satılmayan ve teknik datasını referans alamadığım, panelini bulamadığım modelleri pek önermem.
Alıcı almak isterse karışmam. Alışveriş kişisel bir konudur.
27" monitörde 1920x1080 yetersiz kalır diye bir çok yorum gördüm. sizce 27 inch için yetersiz midir?

6k bütçeden 9 k ya kadar çıktım artık.
sanırım alt linkteki ürünü alacağım peşin fiyatına 6 taksitle. pek olumsuz yorum göremedim, alanlar memnun olduklarını söylüyorlar. 9k ya daha iyisi var dediğiniz başka monitör var mı acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı