RTX 4060 Ti oyunlarda 70-100 FPS'e düşüyor

Swoxyfake

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle sistem bilgilerim: ASUS RTX 4060 Ti Intel i5 13400F 32 GB RAM 1 TB SSD 550 watt PSU.
Oyuna girdiğim zaman 70-100 arası FPS'ler YouTube üzerinden aynı bileşenler ile adamlar 130-150 FPS alıyor herhangi bir çözümü var mıdır yoksa sistemim mi sıkıntılı?

Son düzenleyen: Moderatör:
işletim sistemi, arkağlanda çalışan uygulamalar hatta işletim sisteminin versiyonu bile fark eder. Tek önemli şey parçalar değil. Ayrıca @ahmttunc dediği gibi oyunu ve ayarları vahiy ile mi öğreneceğiz?

Öncelikle sistem bilgilerim: ASUS RTX 4060 Ti Intel i5 13400F 32 GB RAM 1 TB SSD 550 watt PSU.
Oyuna girdiğim zaman 70-100 arası FPS'ler YouTube üzerinden aynı bileşenler ile adamlar 130-150 FPS alıyor herhangi bir çözümü var mıdır yoksa sistemim mi sıkıntılı?

Hocam arka planda çok fazla şey çalıştırtmayın (sistemin gereken şeyleri çalışsın).
Oyun içi ayarlar da önemlidir siz biraz ayarları oynayın en doğru FPS aldığınız zaman okeydir.

Hangi oyun olduğunu hangi ayarlar olduğunu tahmin ediyoruz sanırım.

GTA 5 yüksek ayarlar.

Hocam arka planda çok fazla şey çalıştırtmayın (sistemin gereken şeyleri çalışsın).
Oyun içi ayarlar da önemlidir siz biraz ayarları oynayın en doğru FPS aldığınız zaman okeydir.
Hocam şöyle ben 2K ya da 4 k almadıkca grafikleri azaltsam da artırsam da sonuç değişmiyor.

İşletim sistemi, arkağlanda çalışan uygulamalar hatta işletim sisteminin versiyonu bile fark eder. Tek önemli şey parçalar değil. Ayrıca @ahmttunc dediği gibi oyunu ve ayarları vahiy ile mi öğreneceğiz?

Oyuna girebildiğim zaman size grafik ayarlarının ekran görüntüsünü atarım ama Advanced Graphics hariç hepsi yüksek ayarda GTA 5 için.

PSU dandikse normal. 4060 Ti için minimum değeri kullanıyorsunuz.
PSU MSI MAG serisi.

PSU dandikse normal. 4060 Ti için minimum değeri kullanıyorsunuz.

PSU watt değeri yetersiz geliyor olabilir mi uygun bir zamanda PSU deüiştrimeyi düşünüyorum 650 watt olanıyla.

NVIDIA minimum 550 diyorsa çok sorun çıkmaz. Ama şunu unutmayın o FPS test videoları 1'e 1 aynı sonucu vermiyor, mesela benimle aynı sisteme sahip adam CS2 de 100 FPS daha fazla alıyor, hikayeli oyunda benim 60 aldığım yerde o 80 alıyor mesela.

GTA 5 yüksek ayarlar.

Hocam şöyle ben 2K ya da 4 k almadıkca grafikleri azaltsam da artırsam da sonuç değişmiyor.
Keskinleştirme kıs. Eğer grafiği yükseltince kasma geçiyorsa işlemcin ısınıp frekans düşürüyor olabilir. Afterburner indirip oyun içinde işlemci sıcaklığını atar mısın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı