RTX 4060 Ti oyunlarda kullanımı %90'ı aşmıyor

fury3549

Hectopat
Cyberpunk 2077 veya Forza Horizon 5, oyun oynarken ekran kartı kullanımı sürekli %90 civarlarında geziniyor ve hiçbir zaman tam kullanımı göremiyorum, ekran kartının çektiği güç ise 100 ila 110 Watt arasında inceleme videolarında gördüğüm gibi 140 wattlara ulaşmıyor, bu sırada işlemci kullanımı da %70-80 civarlarında oluyor. Bunun nedeni ne olabilir?

Cyberpunk 2077 veya Forza Horizon 5, oyun oynarken ekran kartı kullanımı sürekli %90 civarlarında geziniyor ve hiçbir zaman tam kullanımı göremiyorum, ekran kartının çektiği güç ise 100 ila 110 Watt arasında inceleme videolarında gördüğüm gibi 140 wattlara ulaşmıyor, bu sırada işlemci kullanımı da %70-80 civarlarında oluyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Bir de FPS değerlerini karşılaştırın. Aynıysa muhtemelen o kadar güç gereksinimi duymuyordur cihaz.

İşlemcinizin kullanımına göre hafif bir darboğaz yiyorsunuz. Oyunlarda tüm ayarları ultra yaparak deneyebilir misiniz? DLSS açmadan deneyin.

İşlemcim R5 3600. Tüm ayarlarım en fullde, incelemelerdeki FPS DLSS açık iken 120 FPS'lere kadar çıkıyor ama bende FPS max 85 falan oluyor, incelemelerdeki FPS oyunun son sürümüne ait değil oyunun son sürümünde bir kaç ayar için "sayko" adlı ultranın üstünde ayar getirildi bende o ayarlar sayko da. İşlemci kullanımı bile %90'ı geçmedi.

İşlemcim R5 3600. Tüm ayarlarım en Full'de, incelemelerdeki FPS DLSS açık iken 120 FPS'lere kadar çıkıyor ama bende FPS Max 85 falan oluyor, incelemelerdeki FPS oyunun son sürümüne ait değil oyunun son sürümünde birkaç ayar için "sayko" adlı ultranın üstünde ayar getirildi bende o ayarlar sayko da. İşlemci kullanımı bile %90'ı geçmedi.

Cyberpunk 2077 optimizasyon olarak şu anda pek sağlıklı değil. Başka bir oyunda deneyin. O oyunda benim kartımda %90-94 civarı kullanıyor.

İşlemcim R5 3600. tüm ayarlarım en Full'de, incelemelerdeki FPS DLSS açık iken 120 FPS'lere kadar çıkıyor ama bende FPS Max 85 falan oluyor, incelemelerdeki FPS oyunun son sürümüne ait değil oyunun son sürümünde birkaç ayar için "sayko" adlı ultranın üstünde ayar getirildi bende o ayarlar sayko da. İşlemci kullanımı bile %90'ı geçmedi.

Test edilen bilgisayarda da kullanılan işlemci Ryzen 5 3600 mü? Öyle bir şey olamaz çünkü Ryzen 5 3600 bir tek olsa olsa RTX 3050 gibi bir ekran kartını besleyebilir tam bir şekilde.

İşlemcim R5 3600. tüm ayarlarım en Full'de, incelemelerdeki FPS DLSS açık iken 120 FPS'lere kadar çıkıyor ama bende FPS Max 85 falan oluyor, incelemelerdeki FPS oyunun son sürümüne ait değil oyunun son sürümünde birkaç ayar için "sayko" adlı ultranın üstünde ayar getirildi bende o ayarlar sayko da. İşlemci kullanımı bile %90'ı geçmedi.

R5 3600 RX 6600 ve RTX 3060'ı bile yer %100 besleyemiyor, RTX 4060 Ti'ı sürekli olarak %100 besleyememesi gayet doğal. Ancak Cyberpunk 2077'yi çok baz almayın, haritanın bazı yerlerinde ve peşinize polis takıldığında oyun tıpkı GTA IV'de olduğu gibi orantısız bir işlemci kullanımına yöneliyor ve ekran kartına oranla çok güçlü bir işlemci dahi kullansanız bu oyunda böyle yersiz darboğazlar gözlemleniyor.

Test edilen bilgisayarda da kullanılan işlemci Ryzen 5 3600 mü? Öyle bir şey olamaz çünkü Ryzen 5 3600 bir tek olsa olsa RTX 3050 gibi bir ekran kartını besleyebilir tam bir şekilde.

Elbette incelemelerde benim işlemcimden yüksek işlemciler kullanıldığını biliyorum bu yüzden RTX 4060 Ti R5 3600, diye aratıp kendi işlemcim ile alınan değerlere bakıyorum. Kısacası benim merak ettiğim şey bu ekran kartım için normal mi çünkü ekran kartını yeni aldım ve %100 sorunsuz çalıştığına emin olmak istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı