RTX 4060 Ti R5 5600X darboğaz yapar mı?

burakthemountain

Hectopat
Daha fazla  
Bu sistemi almayı düşünüyorum. Sitede darboğazın %30 civarları olacağını söylüyor. Bu doğru mudur, bu sistemi alsam beni nasıl etkiler? Pişman olur muyum?

1 yıl kullandım hiç olmadı 4060 Ti ile ufak olacağını düşünmem ama diğer sistem daha mantıklı ayrıca 360mm sıvı soğutma çok çok fazla gelir.
Tekrar söylüyorum, siz GPU bounded bir oyunu 5 yıl da oynasanız yapmaz. Ama CPU bounded bir oyun oynarsanız GPU kullanımınızın %60-70'lerde kalacağını görürsünüz. Bunu da 1 yıl kullanarak değil sizin belki de asla oynamayacağınız oyunlarda yapılan testleri izleyerek anlayabilirsiniz.
Asla oynamayacağınız bir oyunda darboğaz olmuş ya da olmamış ne önemi var diyebilirsiniz. Örneğin siz RDR oynarken sorun yaşamazsınız ama adam rust, forza oynarken yaşayabilir. Ben 3060 ti sistemde bile 5600x'in yetersiz kalabildiğini gördüm. 4060 ti + 5600x kombinasyonunu araştırmadım. ama 3060 ti sistemden daha iyi olma ihtimali yok.
Bir de 5600x eskidi yenisine bakmak daha mantıklı olur bütçe varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…