RTX 4060 Ti - R5 7500F sistem 2K'da darboğaz yapar mı?

Hayır dostum 4060 Ti para israfı değil. Fiyatına göre çok güzel bir kart. Ama 16 GB olan modeli gereksiz. 8 GB olması da saçmalık. 10-12 GB olması lazımdı çünkü kartın 16 GB'lık gücü yok ama 8 GB'a da fazla. Bütçeye bağlı olarak hangisi ucuzsa al. Aynı fiyatta ise 16 al.

Hemen hemen sorduğum herkes mesela 3060 Ti'ı tercih etmiyor sırf 8 GB diye.

Bu kart gelecekteki her oyunu Ultra 60 FPS oynatacak mı sanıyorsun? Zaten ayar kısacaksın bu yüzden de VRAM kullanımı düşecek. 16 GB'ı görme ihtimalin düşük.

Ben 4060 almayı düşünüyorum ama sırf 8 GB diye almaktan vazgeçtim gibi bir şey 4060 Ti'a baktım. Yani diyorsunuz ki 8 GB yeter. Eğer öyleyse içimi rahatlattınız boşuna 16 GB bakmama gerek yok.

Hemen hemen sorduğum herkes mesela 3060 Ti'ı tercih etmiyor sırf 8 GB diye.
3060 Ti tamam da 4060 Ti 8 GB hak etmiyor. 3060 Ti için 8 GB iyi.

Ben 4060 almayı düşünüyorum ama sırf 8 GB diye almaktan vazgeçtim gibi bir şey 4060 Ti'a baktım. Yani diyorsunuz ki 8 GB yeter. Eğer öyleyse içimi rahatlattınız boşuna 16 GB bakmama gerek yok.
8 GB yetmez ileride ancak 16 GB'ye hiç gerek yok.

100yıldır bunu yapıyorlar 15 yıl önce bile yüksek vram koyup en dandik kartların pazarlamasını 1gb, 2gb şeklinde yaparlardı. kartın ne olduğu önemli değil yani isterse tnt2 olsun 😁

100yıldır bunu yapıyorlar 15 yıl önce bile yüksek vram koyup en dandik kartların pazarlamasını 1gb, 2gb şeklinde yaparlardı. kartın ne olduğu önemli değil yani isterse tnt2 olsun 😁
15 yıl önce olduğuna emin misiniz? Yılının en iyi oyunlarından biri olan GTA 4 bile 2-3 GB vram civarında harcıyor bende.

Hazır sistem bakıyorum. Peki öyle diyorsanız hangi kartı almalıyım sizce?
Sırf VRAM'i 8 GB diye vazgeçmek mantıksız. Bununla ilgili ayrı bir konu açın yardımcı olalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı