RTX 4060 Ti, RTX 3070 Benzeri Performans Sunabilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
NVIDIA GeForce RTX 3070 FE

NVIDIA’nin bugüne kadar tanıtılan tüm RTX 4000 modelleri, ekran kartına yüksek bütçeler ayırabilecek kullanıcıları hedefliyor. Şirket en son RTX 4070 Ti modelini piyasaya sürdü, sıra şimdi alt sınıf ekran kartlarında. Birkaç gün öncesinde GeForce RTX 4060 Ti modelinin olası teknik özelliklerine göz atmıştık. Bu kez fiyatlandırma ve performansa dair bazı sızıntılar gündemde. MyDrivers, yeni Ada […]

Devamı: RTX 4060 Ti, RTX 3070 Benzeri Performans Sunabilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Sanmıyorum bu kadar düşük performans vereceğini. Bu 4060 için söylense gene düşük bulurdum.

CUDA çekirdeklerinin sayısı 3060 Ti'dan bile daha az ve bant genişliği 128Bit. GDDR6X bellek bile kullanılmamış normal bir durum. Yalnızca yeni mimariden gelen gücünü kullanacak o da ancak 3070'le kapışır.

Bu kartı sattıracak tek nokta daha iyi RT performansı ile DLSS 3.0 olacaktır.

DLSS 3.0 Frame Generation sayesinde daha alt seviye işlemci takılabilecek. 3070 den farkı bu ve bir kaç özellik olur sanırım.

Bu da benim dikkatimi çekti. DLSS 2.x'le çizilen karelerin işlemciye yükü DLSS 3.0'la çizilenlere göre daha fazla duruyor. Bu "DLSS 3.0 sahte kare çiziyor" mevzusu da buradan çıkmıştı. Mantık ve teknoloji çok güzel ama daha üzerinde çalışılması lazım.

Bu da benim dikkatimi çekti. DLSS 2.x'le çizilen karelerin işlemciye yükü DLSS 3.0'la çizilenlere göre daha fazla duruyor. Bu "DLSS 3.0 sahte kare çiziyor" mevzusu da buradan çıkmıştı. Mantık ve teknoloji çok güzel ama daha üzerinde çalışılması lazım.
FG özelliği bildiğiniz darboğazı azaltıyor hocam. Önceki karelerden tahmin yaparak ek kareler oluşturuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı