Resimdeki gibi disk kullanımı gereksiz yere artıyor ister oyunda ister masaüstünde, ve bu da ani donmalara, kasmalara neden oluyor. Sistemim: Dragos DRx7014 Ryzen 7 5700X 32GB Ram 1TB NVMe 16GB RTX4060Ti 27 İnç 240Hz Curved Oyuncu Bilgisayarı | Atom Bilişim bu sistemi daha 2 3 ay önce aldım ilk haftalarda sorun yoktu ama ondan sonra kasmalara donmalara başladı. Çok forum gezdim bir sürü videoya baktım ama sorunumu çözemedim bilgisayarım iyi olmasına ve yeni olmasına rağmen disk 100 olmasını anlayamıyorum. Format attım düzelmedi bazı forumlarda sorunun GeForce Experience'da olduğunu söylediler sürümünü geriye aldım ama yine düzelmedi. Belki bir ihtimal düzelir diye Windows 11'e aldım olmadı. Tüm sürücülerim güncel hiçbir sorun yok bu sorunun dışında, yardımcı olursanız sevinirim.
About CrystalDiskInfo A HDD/SSD utility software which supports a part of USB, Intel RAID and NVMe. Aoi Edition Standard Edition Shizuku Edition Kurei Kei Edition Download System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019/2022/2025 Architecture...
Ozaman %100 etkili bir yöntem var son olarak bu da olmazsa diskinizde problem vardır.
Win + R -> msconfig -> seçmeli başlangıcı kapatın ve sistem hizmetlerini yükleyi ve başlangıç ögelerini yükleyi kapatın ardından hizmetler bölümünde tüm microsoft hizmetlerini gizleye tıklayın ve boşta kalan herşeyi kapatın. Ardından uygula ve tamam dedikten sonra Windows tuşuna basın sonra shift'e basılı tutarken bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açılan pencerede gelişmiş seçenekler -> başlangıç onarma -> güvenli başlangıç dedikten sonra F4 tuşuna basarak güvenli başlangıcı açın. Bilgisayar Açılınca CTRL + SHIFT + ESC ile diskinizin ne kadar çalıştığına bakın eğer hâla %100se geçmiş olsun.
O zaman %100 etkili bir yöntem var son olarak bu da olmazsa diskinizde problem vardır.
Win + r -> MSConfig -> seçmeli başlangıcı kapatın ve sistem hizmetlerini yükleyi ve başlangıç ögelerini yükleyi kapatın ardından hizmetler bölümünde tüm Microsoft hizmetlerini gizleye tıklayın ve boşta kalan her şeyi kapatın. Ardından uygula ve tamam dedikten sonra Windows tuşuna basın sonra Shift'e basılı tutarken bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açılan pencerede gelişmiş seçenekler -> başlangıç onarma -> güvenli başlangıç dedikten sonra F4 tuşuna basarak güvenli başlangıcı açın. Bilgisayar açılınca CTRL + Shift + ESC ile diskinizin ne kadar çalıştığına bakın eğer hâla %100SE geçmiş olsun.
Hocam bilgisayarıma anlatmicagim şeyler oldu sizin dediginiz gibi yaptım son aşamada böyle bir sorun verdi bende bilgisayarım kapattım tekrar açtığımda internet bağlantısı yoktu görev çubuğunda en sağdaki şeyler yoktu bilgisayar bir garipdi Ethernet bağlıydı ama internet yoktu cidden benim başıma gelir sadece.
Hocam bilgisayarıma anlatmicagim şeyler oldu sizin dediginiz gibi yaptım son aşamada böyle bir sorun verdi bende bilgisayarım kapattım tekrar açtığımda internet bağlantısı yoktu görev çubuğunda en sağdaki şeyler yoktu bilgisayar bir garipdi Ethernet bağlıydı ama internet yoktu cidden benim başıma gelir sadece.
Onların sebebi hizmetler kapalı olduğu için sadece sorunun hizmetlerle alakalı mı değil mi diye kontrol et diye yaptırdım sonuç değişmediyse son yaptıklarını geri al.
Ama bütün hizmetler kapalıyken bile DISK %100 olması imkansız. Diskin ölmüş olmalı dostum