Resimdeki gibi disk kullanımı gereksiz yere artıyor ister oyunda ister masaüstünde, ve bu da ani donmalara, kasmalara neden oluyor. Sistemim: Dragos DRx7014 Ryzen 7 5700X 32GB Ram 1TB NVMe 16GB RTX4060Ti 27 İnç 240Hz Curved Oyuncu Bilgisayarı | Atom Bilişim bu sistemi daha 2 3 ay önce aldım ilk haftalarda sorun yoktu ama ondan sonra kasmalara donmalara başladı. Çok forum gezdim bir sürü videoya baktım ama sorunumu çözemedim bilgisayarım iyi olmasına ve yeni olmasına rağmen disk 100 olmasını anlayamıyorum. Format attım düzelmedi bazı forumlarda sorunun GeForce Experience'da olduğunu söylediler sürümünü geriye aldım ama yine düzelmedi. Belki bir ihtimal düzelir diye Windows 11'e aldım olmadı. Tüm sürücülerim güncel hiçbir sorun yok bu sorunun dışında, yardımcı olursanız sevinirim.
Valla elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık ama dediğim gibi sorunun kaynağı yazılımsal birşey değil gibi görünüyor.
Tekrardan İyi günler, iyi sosyeller dilerim!
Valla elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık ama dediğim gibi sorunun kaynağı yazılımsal birşey değil gibi görünüyor.
Tekrardan İyi günler, iyi sosyeller dilerim!
Windows Search ve SysMain'i kapatmamışsınız hâlâ ama sanırım onları kapatmanız çok büyük fark yaratmayacak ama yine de kapatmanızı öneririm.
MSI Center da USB'yi hızlı okumak için bir sistem var onu açınca diski ve CPU'yu %100'lere kadar kullanabiliyor. Eğer ASUS'un kendi özelliklerindede booster vb. gibi şeyler varsa kapayabilir misiniz?
Disk kullanımı bilgisayarda boştayken bile %100 oluyordu formatla sorunu çözdüm sandım fakat yine LoL gibi bir oyunda disk kullanımının %100 olup bilgisayarın 5-6 saniyelik donması devam etmişti. Sizin verdiğiniz bu cevap sayesinde MSI Center uygulamasını kapatınca disk kullanımı normale döndü. Belki aynı SSD'yi kullanan arkadaşlar bu sorunu yaşarsa bu yönetimi kullanabilirler. Teşekkürler.
Disk kullanımı bilgisayarda boştayken bile %100 oluyordu formatla sorunu çözdüm sandım fakat yine LoL gibi bir oyunda disk kullanımının %100 olup bilgisayarın 5-6 saniyelik donması devam etmişti. Sizin verdiğiniz bu cevap sayesinde MSI Center uygulamasını kapatınca disk kullanımı normale döndü. Belki aynı SSD'yi kullanan arkadaşlar bu sorunu yaşarsa bu yönetimi kullanabilirler. Teşekkürler.
O kadar zaman geçti hala sorunu yaşıyorum dostum çözemedim gitti.
Valheim ve Pro Soccer Online gibi düşük sistem gereksinimi olan oyunlarda oluyor bir de sinirimi bozan kısım orada sanki çok basit bir çözümü var da bulamıyorum gibi hissediyorum.
O kadar zaman geçti hala sorunu yaşıyorum dostum çözemedim gitti.
Valheim ve Pro Soccer Online gibi düşük sistem gereksinimi olan oyunlarda oluyor bir de sinirimi bozan kısım orada sanki çok basit bir çözümü var da bulamıyorum gibi hissediyorum.