RTX 4060 Ti sistemde FPS 100'ün üzerine çıkmıyor

Frekanss

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,
4060 Ti + i5 12400 Sisteme sahibim ancak FPS'm hiçbir şekilde 100'ün üzerine çıktığını görmedim genel olarak 99-100'de duruyor.
Kontrol etmem gereken bir ayar var mı acaba? Destek olursanız memnun olurum.

resim1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU kullanımı %61 ekran kartınının sadece yarısı kullanılıyor oyunla ilgili bir sorun olabilir DLSS açıksa kapatıp dener misin ve NVIDIA GeForce Experience'tan ayarlar kısmından oyunu optimize eder misin grafik ayarlarından da 1. GPU'yu seç bir dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA GeForce Experience'ta oyun gözükmediği için optimize edemedim. Ancak güncellenmesi gereken bir oyun daha var. Güncelleyip o oyun üzerinden DLSS girmeyi deneyeceğim ayrıca optimizeyide.

Normal masaüstünde farklı bir oyun var ona giriyorum ayar kısmı pek yok oyunun orada bile
FPS 99'da genel olarak. Oyuna özel bir FPS değil bu 99. Genel PC oyun ve uygulamalarında 99-100 üstü olmuyor.
Oyun güncellenince ayrıca optimize edip dlss ayarı yapıp bir de o şekilde deneyeceğim

resim2.png

NVIDIA GeForce Experience'ta oyun gözükmediği için optimize edemedim. Ancak güncellenmesi gereken bir oyun daha var. Güncelleyip o oyun üzerinden DLSS girmeyi deneyeceğim ayrıca optimizeyide.

Normal masaüstünde farklı bir oyun var ona giriyorum ayar kısmı pek yok oyunun orada bile.
FPS 99'da genel olarak. Oyuna özel bir FPS değil bu 99. genel PC oyun ve uygulamalarında 99-100 üstü olmuyor.
Oyun güncellenince ayrıca optimize edip DLSS ayarı yapıp bir de o şekilde deneyeceğim.

Eki Görüntüle 2331319

Dediğin aklıma bir şeyi getirdi FPS'i MSI Afterburner ile ölçmeyi dener misin?

Denedim ama sonuç benzer oldu.
resim3.png

Bu arada GPU Kullanımı çok dalgalı. 27 iken 30 oluyor 30ken 60'a çıkıp tekrardan 30-27 vs gösteriyor.

Sanki bir ayar açık gibi, 100 üzerine oyun oynamazken bile çıkmıyor. 99-100 arası seyrediyor.

Sanki bir ayar açık gibi, 100 üzerine oyun oynamazken bile çıkmıyor. 99-100 arası seyrediyor.

Denedim ama sonuç benzer oldu.
resim3.png

Bu arada GPU Kullanımı çok dalgalı. 27 iken 30 oluyor 30ken 60'a çıkıp tekrardan 30-27 vs gösteriyor.

Son düzenleme:
Denedim ama sonuç benzer oldu. Eki Görüntüle 2331351

Bu arada GPU kullanımı çok dalgalı. 27 iken 30 oluyor 30ken 60'a çıkıp tekrardan 30-27 vs gösteriyor.

Herhangi bir program ile GPU'na 30 dakikalık bir stres testi yap bak bakalım GPU %100 olacak mı eğer olmazsa GPU'yu kısıtlayan bir şey var demektir.

NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX ayarları altında ekran kartınızı seçip tekrar dener misiniz? Ayrıca ilgili yerde farklı ayarlar yaptıysanız, onları da default yapıp, sonrasında test edebilirsiniz. Ayrıca, yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi GPU Stress testleri yapabilirsiniz. Furmark ile de test edip, sonucunu paylaşabilirsiniz.

PhysX'ten Ekran kartımı seçtim etkisi olmadı ayrıca Furmarkdan da test yaptım sonuçlar şöyle.

Burda GPU kullanımı arttıkça FPS'm düştü, normal mi şaşırdım

Dosya Ekleri

• test122.png
    test122.png
    704,5 KB · Görüntüleme: 25
  • test133.png
    test133.png
    706,8 KB · Görüntüleme: 27

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri