Çözüldü RTX 4060 Ti sistemde oyunlarda FPS düşmeleri oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Jouskha

Femtopat
Katılım
5 Ocak 2024
Mesajlar
5
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB CL16 3200MHz XPG RAM
SSD veya HDD modeli
Kingston 1 TB SSD
Ekran kartı
GALAX GeForce RTX 4060 Ti 1-Click OC 8GB
Anakart
ASUS PRIME H610M-K D4 Intel H610 LGA1700 DDR4 3200
İşlemci
i5 - 12400F
Öncelikle merhaba arkadaşlar, sistemi Gaming.Gen üzerinden yeni satın aldım, sorunsuz bir şekilde elime ulaştı ve gayet de güzel çalışıyor fakat deneme amaçlı indirdiğim ilk oyun League of Legends oldu. Oyuna girdim ve 380 civarı FPS alıyordum, monitörüm 144 Hz olduğu için 144 ile sabitledim. Oyunun başlarında herhangi bir sorun olmuyorken oyunun ortalarında FPS düşmesi yemeye başlıyorum. Bir oyunda ortalama 2-3 defa oluyor ve sadece oyun ortasında oluyor, oyun başında veya sonlarına doğru bir sorun olmuyor dakika 7-15 arası bir karakterin skill atmasıyla dahi bilgisayarım tetikleniyor ve 1-1.5 saniye kadar donuyor. Valorant'ı da test etme amaçlı indirdim ve birkaç oyun girdim, bir tanesi 40 dakika kadar bile sürdü ve Valorant'ta boş alanlarda 420 FPS'leri dahi görüyorum, savaş sırasında 270 civarına kadar düşse de herhangi bir donma vs. olmuyor ve akıcı şekilde oyun devam ediyor. Henüz başka bir oyunda test edemedim ama en çok oynadığım oyunlardan birisi LoL olduğu için haliyle moralimi bozdu. AIDA64, FurMark gibi uygulamalardan testler yaptım fakat sıcaklık değerlerim vs. hepsi normal. Yük altında ekran kartım 64 derece işlemcim 55 derece civarında çalışıyor. Bu yazılımsal bir sorun mudur? Eğer öyleyse nasıl düzeltebilirim çünkü dünden beri çoğu şeyi denedim eski konuları okudum ama hiçbiri işime yaramadı. Ayrıca RAM X2 8 GB, 1 adet 16 değil. Bunu eklemeyi unutmuşum.
 
Çözüm
Arkadaşlar tekrardan merhaba, güç planından işlemci minimum gücünü %5 yaptığımda sorunum çözüldü, en azından şimdilik öyle görünüyor. Birkaç gündür test ediyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım. İşlemci gücünü minimum %5 yapmam benim için nasıl bir eksi bunu bilmiyorum sadece bilen varsa söylerse sevinirim.
Hocam bir arkadaşımda aynı sorun var.

"Bende de RTX4060 ve Ryzen 5 3600'lü sistem var. Ekran kartını alalı iki ay ancak olmuştur. LoL'de dediğin sorunun aynısını yaşıyorum, sen başka bir çözüm üretebildin mi? Çünkü benim en düşük işlemci gücüm zaten %5'te" diyor.
Bununla ilgili başka bir çözüm ya da fikriniz var mıdır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı