RTX 4060 Ti ve i5 13400F sistem sürekli mavi ekran ile yeniden başlıyor

xqven0

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, masaüstü bilgisayarımdan oyun oynarken bir anda 20-30 FPS olup bilgisayar tamamen kilitlendi.
Bilgisayarı kapatma tuşuna dahi basamadım el ile müdahale ederek (Power tuşuna basılı tutarak kapattım).
Sonra açılırken sürekli BIOS ekranına arıyordu otomatik. Defalarca kapat aç yapmama rağmen.
Sonra BIOS'tan bir ayar değiştirdim. Disk ile alakalı ismini hatırlamıyorum. Tekrar yeniden başlattığımda bu sefer mavi ekran adımına geldim resimdeki:

IMG_20231215_080112.jpg

Bu ekranda 5 saniye durup yeniden başlatıyor sonsuza kadar anlık bu şekilde.
Detaylar: Oyun korsan oyun değil hatta bilgisayarda korsan hiçbir program yok hepsi lisanslı.
Windows 11 Pro orijinal lisanslı.
Ekran kartı: RTX 4060 Ti.
İşlemci i5 13400F.
Önemli not: Klavye bağlı ama direkt devre dışı kalıyor. Çıkart tak yaptığım an ışığı yanıp anında komple gidiyor bu yüzden BIOS'a giremiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değiştirdiginiz ayar neydi ve neden değiştirdiniz?

Değiştirdiğim ayar disk ile ilgiliydi disk ile ilgili bir hata aldığımı düşündüm. Zaten açılmıyordu sadece BIOS ekranına atıyordu. O sebeple tekrar kapatırım diye düşünüp açtım.

Adını net olarak bulamadım bulursam yazacağım vdfc disk mi neydi hiç hatırlamıyorum.

Değiştirdiğim ayar disk ile ilgiliydi disk ile ilgili bir hata aldığımı düşündüm. Zaten açılmıyordu sadece BIOS ekranına atıyordu. O sebeple tekrar kapatırım diye düşünüp açtım.
Adını net olarak bulamadım vdfc disk mi neydi hiç hatırlamıyorum.
Galiba windows çökmüş geri yükleme noktasını yüklemeyi deneyebilirmisiniz

Galiba Windows çökmüş geri yükleme noktasını yüklemeyi deneyebilir misiniz?

Klavyeye erişimim sıfır aslında sorunu yok ama direkt klavye gücü kesiyor (ışığı yandığı gibi olup anında gidiyor) deniyebileceğim başka klavye de yok ama BIOS'a bir girebilsem çözeceğim gibi.

Farklı klavyeden de denedim yine sorunu olmayan klavye anında devre dışı kalıyor :(

SSD'yi söktüm (Windows yüklü olan) anlık klavye çalışıyor ve BIOS'a eriştim VDM (RAID) ayarı var onu açmışım şimdi kapatıp SSD'yi takıp deneyeceğim bakalım ne olacak.

Son düzenleme:
Klavyeye erişimim sıfır aslında sorunu yok ama direkt klavye gücü kesiyor (ışığı yandığı gibi olup anında gidiyor) deniyebileceğim başka klavye de yok ama BIOS'a bir girebilsem çözeceğim gibi.

Farklı klavyeden de denedim yine sorunu olmayan klavye anında devre dışı kalıyor :(

SSD'yi söktüm (Windows yüklü olan) anlık klavye çalışıyor ve BIOS'a eriştim VDM (RAID) ayarı var onu açmışım şimdi kapatıp SSD'yi takıp deneyeceğim bakalım ne olacak.
Oldumu hocam?

Sadece tekrardan BIOS'a atıp duruyor. Windows 10 yükleme flash belleği vardı önceden bunu taktığımda yükleme ekranına attı oradan PC onarmaya girdim ve CMD komutu yazabiliyorum. Diğer seçenekler hiçbiri olmuyor. (ön yükleme veya başlangıç onarma vs. sıfırlama seçeneği de yok) galiba tek çarem kod ile bir şeyleri çözmek veya diski sıfırlayıp yeniden kurulum yapmak.

Aygıt yönetcisinden görüntü bağdaştırıcılarına gidin, ekran kartında bir hata kodu var mı kontrol edin.

Hocam keşke :) PC açılmıyor asıl sorun bu :D

Sorunu kısmen çözdüm gibi anlatıyorum:
PC de 2 adet disk vardı birisi standart SSD depo olarak kullandığım diğeri M.2 SSD Windows'un yüklü olduğu.
Bende M.2'yi PC'den çıkarttım Windows 11 yükleme flashıyla depo dediğim SSD'yi sıfırlayıp kurulumu yaptım bayağı iyi çalışıyor, açılıyor. Ama şimdi başka bir sorun var. M.2 SSD disk yazmaya karşı korumalı hatasını aldım. internette gördüğüm her taktiği fazlasıyla denedim ama olmuyor başka bir konu açacağım bu olayla ilgili.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı