Merhaba öncelikle bilgisayarıma birkaç gün önce format attım format atmamın sebebi Steam veya Discord'u açtığımda olması gerekenden çok yavaş açılıyor, yavaş çalışıyor. Sorun Valorant'ın antichat yazılımı vanguardan kaynaklanıyordu. Windows'un kendi dosyalar kısmı da aynı şekilde ilk açtığımda çok yavaş açılıyor bazen donuyor ve hata çöküyor bende bu yüzden format atım. Formattan sonra bilgisayarıma Windows 11 Pro işletim sistemi kurdum. Normal olarak önce gerekli driverları kurdum ardında kullandığım uygulamaları kurdum. Valorant oynadığım için onu da kurdum sonra ise YouTube'a video izlemek için girdim. Videolarda arada donmalar başladı ses normal bir şekilde devam ederken internetimden bağımsız donmalar oluyordu bende Chrome'dan sanıp micrsoft Edge de açtım aynı sorun orada da devam ediyordu. Önce ekran kartımdan sanıp erkan kartının Drive'larını DDU programıyla komple silip tekrar yükledim sitres testine soktum her şey normal idi. Sonra aklıma arka planda çalışan programların neden olabileceği geldi ve sırasıyla bütün programları kapatarak test ettim sonra Vanguard'ı kapatınca bütün sorunum tekrardan çözüldü ama şimdi de Valorant'a giremiyorum ve ayrıyeten bilgisayar için olan Wallpaper Engine uygulamasını kullanamıyorum oda arka planda çalıştığı zaman aynı şekil Steam ve Discord'un yavaş açılıp yavaş çalışmasına neden oluyor bende bu yüzden sorun RAM'larda mi acaba deyip bütün akla gelebilecek testleri yaptım hiçbir sorun çıkmadı ve bir türlü sorunu çözemiyorum. Acaba sorunun Windows 11 de olma olasılığı nedir sizce Windows 10 kurup tekrar test etmeli miyim?
Sistem özeliklerim.
Sistem özeliklerim.
- ASUS Prime B550-Plus
- AMD Ryzen 7 5700X /240mm sıvı soğutma ile kullanıyorum.
- ASUS Dual RTX 4060 Ti 8 GB.
- Apacer Nox 4x8 32 GB RAM.
- MLD M500 Ultra 1TB M.2 SSD.
- Crucial 1TB SATA SSD.
- Crucial 1TB SATA SSD.
- WD blue 500GB SATA SSD.