RTX 4060 Ti ve R7 7800x3D sistemde darboğaz olur mu?

babapiroooo

Centipat
Daha fazla  
Başlıkta da gördüğünüz gibi bu konu hakkında şüpheleniyorum. FPS konusunda şüphem yok. Ama bazen GPU %0, lat 0ms demesi beni şaşırtıyor. Darboğaz falan da olabilir mi diye düşünüyorum. Sistemimi aşağıya yazıyorum.

Anakart:
MSI Pro B650M-B
İşlemci:
AMD Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı:
RTX 4060 Ti.
RAM:
Crucial DDR5 32 GB 5600MHz CL46.
SSD:
Izoly 1TB NVMe M.2 2500/1700

PSU ise 750W 80+ ama markasını unuttum maalesef MSI falandı yanlış hatırlamıyorsam. Windows 11 Pro kullanıyorum. SSD markasının kötü olduğunu ben de biliyorum. Biraz cahilim şu darboğaz konularında ona göre detaylandırabilirseniz sevinirim.

Başlıkta da gördüğünüz gibi bu konu hakkında şüpheleniyorum. FPS konusunda şüphem yok. Ama bazen GPU %0, lat 0ms demesi beni şaşırtıyor. Darboğaz falan da olabilir mi diye düşünüyorum. Sistemimi aşağıya yazıyorum.

Anakart:
MSI Pro B650M-B
İşlemci:
AMD Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı:
RTX 4060 Ti.
RAM:
SSD:

PSU ise 750W 80+ ama markasını unuttum maalesef MSI falandı yanlış hatırlamıyorsam. Windows 11 Pro kullanıyorum. SSD markasının kötü olduğunu ben de biliyorum. Biraz cahilim şu darboğaz konularında ona göre detaylandırabilirseniz sevinirim.
O işlemci 4090'ı besliyor, darboğaz olmaz ama işlemcinin hakkını yiyorsunuz.

Öncelikle bu işlemci ve ekran kartı arasında darboğaz olmaz merak etme.

GPU'nun %0 olarak görünmesinin iki nedeni olabilir. Ya kullandığın yazılım doğru okumuyor verileri ya da oyunları açtıktan sonra RTX 4060 Ti değil dahili ekran kartın devreye giriyor.

MSI Afterburner kullanıp ve BIOS üzerinden iGPU'yu (dahili ekran kartını) kapatıp tekrar test eder misin?

Anakart:
MSI Pro B650M-B
İşlemci:
AMD Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı:
RTX 4060 Ti.
RAM:
SSD:

Darboğaz olmaz fakat dengeniz bir toplama olmuş.

Eh ne yapayım Türkiye şartları maalesef gücüm 4060 Ti yetti
Hocam sistem toplama konusu açın yardımcı olalım.

Öncelikle bu işlemci ve ekran kartı arasında darboğaz olmaz merak etme.

GPU'nun %0 olarak görünmesinin iki nedeni olabilir. Ya kullandığın yazılım doğru okumuyor verileri ya da oyunları açtıktan sonra RTX 4060 Ti değil dahili ekran kartın devreye giriyor.

MSI Afterburner kullanıp ve BIOS üzerinden iGPU'yu (dahili ekran kartını) kapatıp tekrar test eder misin?
Tamamdır müsait zamanımda deneyeceğim sağolun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı