RTX 4060 Ti ve R9 7900 darboğaz yapar mı?

Hocam sanmıyorum.

İnternette kontrol ettim tekrardan hayır Valorant'ta bile yapmıyor.

Biraz abarttım ama Reddit sayfalarına göz gezdirirseniz 4070'in 5800X ile 1080p de birçok kişinin az ya da çok darboğaz yaşadığını görebilirsiniz. Ama 2K darboğaz yaşayanların çok az ve yaşanan darboğazın hesaba katılmayacak kadar az olduğunu söyleniyor. 5800x ve 4070 ikiliniz varsa 2K monitör daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar cevaplarınız icin teşekkürler ama bir yanlış anlaşılma var sanırım işlemci ekran kartını besler biliyorum ama ekran kartı yetersiz kalabiliyor ryzen 9 7900 dediğim işlemci ile 4090 çalıştırıyorlar

Arkadaşlar cevaplarınız icin teşekkürler ama bir yanlış anlaşılma var sanırım işlemci ekran kartını besler biliyorum ama ekran kartı yetersiz kalabiliyor ryzen 9 7900 dediğim işlemci ile 4090 çalıştırıyorlar
Ve ben 2k monitor kullanıyorum

Arkadaşlar cevaplarınız icin teşekkürler ama bir yanlış anlaşılma var sanırım işlemci ekran kartını besler biliyorum ama ekran kartı yetersiz kalabiliyor Ryzen 9 7900 dediğim işlemci ile 4090 çalıştırıyorlar.

Ve ben 2K monitor kullanıyorum.

Performans ve stabilite açısından sıkıntı olmaz ekran kartının verebileceği kadar performans alırsınız. Ama o işlemcinin hakkı 2K'da RTX 4080 ve üstüdür.

Arkadaşlar cevaplarınız icin teşekkürler ama bir yanlış anlaşılma var sanırım işlemci ekran kartını besler biliyorum ama ekran kartı yetersiz kalabiliyor Ryzen 9 7900 dediğim işlemci ile 4090 çalıştırıyorlar

Ve ben 2K monitor kullanıyorum

Hocam işlemciye zaten darboğaz olmaz. Ekran kartı çok güçlü olursa sıkıntı yaşarsınız eğer düşük bir işlemciniz varsa ama güçlü bir işlemciniz var ise sorun çıkmaz.

Ancak o ekran kartı ile 2K biraz sıkıntı. Sizin 4090 veya 4080 gibi bir kart almanız çok daha iyi olur.

@kino hocam 3300X kullanmasına rağmen 4060 Ti satın aldı, herifle billur geçmiş gibi oldunuz.

Kartı bir 5 dakika CP77'de açtım ateş ediyor hakkını vereyim, Frame Generation ile 150 FPS'i gördüm ultrada 3300X'e rağmen. Şimdi biraz işim var o yüzden fazla bakamadım ama yok yani öyle abartı işlemcilere ihtiyaç duyacak bir kart değil hele de Frame Generation varken.

5600 falan yeter buna 1080P'de.

Kartı bir 5 dakika CP77'de açtım ateş ediyor hakkını vereyim, frame generation ile 150 FPS'i gördüm 3300X'e rağmen. Şimdi biraz işim var o yüzden fazla bakamadım ama yok yani öyle abartı işlemcilere ihtiyaç duyacak bir kart değil hele de frame generation varken.

5600 falan yeter buna 1080P'de.

Zaten kaba taslak 3060 Ti gücünde bir kart şu an için. 5600 hayli hayli yetecektir.

Zaten kaba taslak 3060 Ti gücünde bir kart şu an için. 5600 hayli hayli yetecektir.

Ama çok çok daha iyi. Yani Frame Generation NVIDIA'nın abarttığı kadar varmış. Yanlış görmediysem ne bir gecikme hissettim ne de görüntü sorunu.

6600 XT kadar güç tüketeceksin 150 FPS vereceksin ve native oynamak gibi olacak bu nedir kardeşim. NVIDIA bunu gelecekteki her AAA oyuna koyacaksa iş bitmiştir bu seri kafadan eskilerin üzerine toprak atar. Gecikmeleri zamanla düşürürlerse güçlü işlemci ihtiyacının da üzerine toprak atarlar. Bir ARM anlaşması iptali nelere sebep oldu.

Ama çok çok daha iyi. Yani frame generation NVIDIA'nın abarttığı kadar varmış. Yanlış görmediysem ne bir gecikme hissettim ne de görüntü sorunu.

6600 XT kadar güç tüketeceksin 150 FPS vereceksin ve native oynamak gibi olacak bu nedir kardeşim. NVIDIA bunu gelecekteki her AAA oyuna koyacaksa iş bitmiştir bu seri kafadan eskilerin üzerine toprak atar. Gecikmeleri zamanla düşürürlerse işlemcilerin de üzerine toprak atarlar. Bir ARM anlaşması iptali nelere sebep oldu.

Evet 3060 Ti'a göre çok çok daha iyi ama her oyunda değil işte. Onun dışında yeni frame generaiton teknolojisi enfes duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı