RTX 4060 Ti ve Ryzen 5 5600 sistemde darboğaz var mı?

Kırık Pena

Hectopat
Daha fazla  
4060 Ti Ryzen 5 5600 sisteme sahibim fakat The Last of Us oyununda darboğaz gözüküyor. Bu neden olabilir? FPS sınırlama yok.

Rx570 zaten pci-e 3 x16, a520 ile sıkıntı olmaz zaten. Anakartı değiştirme işine girmeden önce bütün olasılıkları ele, ssd, virüs, malware...

Rx570 zaten pci-e 3 x16, a520 ile sıkıntı olmaz zaten. Anakartı değiştirme işine girmeden önce bütün olasılıkları ele, ssd, virüs, malware...
İşte bundan dolayı dedim uyumlu olduğu için bir sıkıntı yoktur, dediğin gibi anakart ile alakalıdır. Virüs, malware testlerini yaptım ssd açısından ne yapmam lazım?

Sağlığını kontrol et, hız testi yap, uzun süre kullanılan ya da güvenilir marka-modellerden olmayan ssd'ler de sorun olabilme ihtimali hep var.

Sağlığını kontrol et, hız testi yap, uzun süre kullanılan ya da güvenilir marka-modellerden olmayan ssd'ler de sorun olabilme ihtimali hep var.
Windows'un kurulu olduğu ssd sağlığı %76. Onun haricinde 3 gün önce aldığım m2 ssd'ye atıyorum oyunları crystaldiskmark'da ya da info'da bir sorun yok. Şimdi baktım virüs de yok. Tahminimce biraz idare eder sonra anakart sipariş ederim.

Konsoladan gelen oyunları darboğaz yapıyor mu diye düşünme. Optimizasyon kalitesine göre oynuyoruz zaten. Darboğaz olmaz.

4060 Ti Ryzen 5 5600 sisteme sahibim fakat The Last of Us oyununda darboğaz gözüküyor. Bu neden olabilir? FPS sınırlama yok.

Eki Görüntüle 2367679

Evet öyle gözüküyor fakat neden sadece CPU1 çekirdeğini aktif ettiniz darboğazı anlamamız için Total çekirdeğe veya bir çekirdeğe bakamayız.
Bütün çekirdekleri açıp analiz yapmanız lazım.
The Last of Us oyunu çoklu çekirdek desteklese bile 2 veya 4 çekirdeği verimli kullanır.
Frekans maksimum ise işlemci sıcaklığınız gayet ortalarda hatta düşük bile çok düşük bir O.c yapılabilir yok karışmak istemiyorum diyorsanız kaliteyi arttırın işlemciye düşen yük azalsın.
(Keskinleştirme açabilirsiniz bu kesinlikle işe yarar.)

Bence darboğaz olur işlemci ekran kartına göre çok düşük kalıyor işlemciyi yükseltmeyi deneyebilirsin diye düşünüyorum kardeşim eğer bütçe seni zorlamazsa

Aynı işlemciyle RTX 4070'li sistem vardı bende, genel olarak %23'lük bir darboğaz vardı, Anakart malum AM4, işlemciyi Ryzen 7 5700X3D yaptım, bütün sorunlar düzeldi. Hemen hemen her oyun ultra ayarlarda 4K ferah ferah geniş geniş oynuyorum. İşlemciyi değiştirmeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…