RTX 4060 ve R5 5600 sistem nasıldır?

Butceniz en fazla ne olur? 24.5K olursa kesinlikle bunu öneririm.

PF550'de pek iyi bir PSU değil ama idare edebilir.
En fazla 25K olur.

Bütçe en fazla 25K olur.
25'ya çıkabiliyorsanız bu sistem daha iyi gibi. Rx 6650XT biraz eski ama ROG modeli.

Kasa kullanmıyorum. PSU konusunda haklısınız ancak idare eder. Ayrıca konu sahibinin bütçesi oldukça önemli. 24, 5K paraya göre RTX 4060'lı daha iyi sistemler var.

Nihilstein Bronze | Intel i5-12400F | 2 x 8 GB DDR4 | Asus RTX 4060 8 GB | 512 GB SSD Hazır Sistem - incehesap.com 20K

Bazı özelleştirmeler şart.
Attigim sistem AM5 farkindasiniz dimi hocam?
O butcede tercih edilecek suan en mantikli secenek o. Ileride ekran kartini da yukseltir ihtiyacina gore. DDR4'ten kurtulur.

İşlemci modeli: AMD Ryzen 5 5600.
Anakart: ASRock A520 anakart.
Ekran kartı: Palit RTX 4060 ekran kartı.
RAM: 16 GB.
SSD: Goodram 512 GB PX500 NVMe SSD.
( Sitede AMD Ryzen 5 5500 olarak gösteriyor ama onu ben 5600 de değiştirerek alacağım )
Sistem linki:

Bende 5600 vardı çok iyi işlemci ama soğutucu şart diyebilirim.

Attigim sistem AM5 farkindasiniz değil mi hocam?
O butcede tercih edilecek şu an en mantikli secenek o. Ileride ekran kartini da yukseltir ihtiyacina gore. DDR4'ten kurtulur.

i5 12400F RAM:

Up to DDR5 4800 MT/s
Up to DDR4 3200 MT/s

Ek: F/P olarak söylüyorum.

Misal, linkte bulunan sistemin PSU modelini FSP Hyper 700 Watt modelini seçersin, anakart olarak ise ASUS TUF B620-M Plus modelini seçersin hem 2 adet SSD slotu hem de 4 adet RAM slotun olmuş olur. Üstüne VRM'i daha iyi. Ayrıca 6650XT'den 7600'e geçersin. Ama 500TL fazla verirsin.

Ek: ASUS Dual modelinin soğutmasını bilmiyorum. Ancak ROG kadar soğuk çalışmadığını ve ROG modeli kadar uzun dayanamadığını biliyorum.

25'ya çıkabiliyorsanız bu sistem daha iyi gibi. Rx 6650XT biraz eski ama ROG modeli.

Son düzenleme:
i5 12400F RAM:

Up to DDR5 4800 MT/s
Up to DDR4 3200 MT/s

Ek: F/P olarak söylüyorum.

Misal, linkte bulunan sistemin PSU modelini FSP Hyper 700 Watt modelini seçersin, anakart olarak ise ASUS TUF B620-M Plus modelini seçersin hem 2 adet SSD slotu hem de 4 adet RAM slotun olmuş olur. Üstüne VRM'i daha iyi. Ayrıca 6650XT'den 7600'e geçersin. Ama 500TL fazla verirsin.

Ek: ASUS Dual modelinin soğutmasını bilmiyorum. Ancak ROG kadar soğuk çalışmadığını ve ROG modeli kadar uzun dayanamadığını biliyorum.
Everest kasayi ne yapacagiz? Ayrica i5 12400F ne alaka? Attiginiz sistemde A620M Plus secebilirsin B620M Plus diye bir anakart yok. A620 chipsetli bir anakarta o kadar yukseltme parasi vermem sahsen. 7600 ile aralarinda daglar kadar fark yok. 700W secince de fiyat farki 1K oluyor.

Everest kasayi ne yapacagiz? Ayrica i5 12400F ne alaka? Attiginiz sistemde A620M Plus secebilirsin B620M Plus diye bir anakart yok. A620 chipsetli bir anakarta o kadar yukseltme parasi vermem sahsen. 7600 ile aralarinda daglar kadar fark yok. 700W secince de fiyat farki 1K oluyor.

ASUS TUF Gaming A620? Ayrıca 4 slot RAM ve 2 adet SSD slotu daha önemli. Sonrasında RAM'i 16'dan 32'ye çıkarabilir.

Evest kasa kötü ama anlattığınız gibi çöp değil. Ayrıca kasa kullanmıyorum.

700Watt seçince güvenilir PSU'ya geçmiş oluyorsun.

Ayrıca 7600 ile 6650XT arasında dağlar kadar fark yok. Ancak 1000TL'lik fark 7600'e verilir. Hem yeni nesil platforma geçersin. Hem de Hyper-RX gibi güzel bir teknolojiyi kazanmış olursun.

Efendim, siz "bir parçadan kısayım ancak daha iyisini alim."diyorsunuz. Ben ise; bir parçayı alim ve o parçayı sürekli geliştireyim diyorum.

ASUS TUF Gaming A620? Ayrıca 4 slot RAM ve 2 adet SSD slotu daha önemli. Sonrasında RAM'i 16'dan 32'ye çıkarabilir.

Evest kasa kötü ama anlattığınız gibi çöp değil. Ayrıca kasa kullanmıyorum.

700Watt seçince güvenilir PSU'ya geçmiş oluyorsun.

Ayrıca 7600 ile 6650XT arasında dağlar kadar fark yok. Ancak 1000TL'lik fark 7600'e verilir. Hem yeni nesil platforma geçersin. Hem de Hyper-RX gibi güzel bir teknolojiyi kazanmış olursun.

Efendim, siz "bir parçadan kısayım ancak daha iyisini alim."diyorsunuz. Ben ise; bir parçayı alim ve o parçayı sürekli geliştireyim diyorum.
Sorularima cevap vermediniz.

Lander 500'deki PSU rezalet olsaydi o sistemi onermezdim zaten. Olmayan bir seyi var gibi gosterip daha iyi olarak anlatiyorsunuz.
Ayrica sizin ROG ve TUF GAMING takıntınız nedir tam olarak? Her yerde belirtiyorsunuz. Onlar olmayınca olmuyor mu sistem diye bir şey?

Sorularima cevap vermediniz.

Lander 500'deki PSU rezalet olsaydi o sistemi onermezdim zaten. Olmayan bir seyi var gibi gosterip daha iyi olarak anlatiyorsunuz.
Ayrica sizin ROG ve TUF Gaming takıntınız nedir tam olarak? Her yerde belirtiyorsunuz. Onlar olmayınca olmuyor mu sistem diye bir şey?

PSU kötü demiyorum. Diğer sistem için kaliteli diyorum. Ayrıca TUF takıntım yok. ROG'da biraz var. Anakartın 2 üst modeli 2 adet RAM slotuna sahip. 1 model yükseltildiğinde ise 4 adet RAM slotu kazanıyorsun. O sebeple bana mantıklı geliyor. He şu konuda haklısınız; 2 üst modeli Chipset olarak daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı