RTX 4060 vs RTX 3060 sistem

Bunu da düşündüm de yan donanımları diğer sistemle aynı seviyeye yükselttiğimde RAM MHz farkı oluştu biraz bir de fiyatı geçti birkaç bin lira. Aynı ekran kartının VRAM'i daha yüksek modeli yok ve çıkar mı emin de değilim.

2. sistem için yorumum ekran kartı markasının AMD olmasıdır. NVIDIA bir ekran kartı istiyorum.

Simdi gidip 21k parayi 3060 sisteme verip siteye bagis yapmak istiyorsan, sen bilirsin. 4060 sistem de pahali. Game booster sivi sogutucu. Cop ustune cop yani parcalar.

Alabilirseniz RX 6800'lü sistemi alırdım NVIDIA olayı bir yere kadar bu fiyat bandında hele ki bu kartlar arasında markaya bakılmamalı.

Simdi gidip 21k parayi 3060 sisteme verip siteye bagis yapmak istiyorsan, sen bilirsin. 4060 sistem de pahali. Game booster sivi sogutucu. Cop ustune cop yani parcalar.

Alabilirseniz RX 6800'lü sistemi alırdım NVIDIA olayı bir yere kadar bu fiyat bandında hele ki bu kartlar arasında markaya bakılmamalı.

QHD oynamayacaksa RX 6800 yerine RTX4060 Ti tercih edebilir.

QHD oynamayacaksa RX 6800 yerine RTX4060 Ti tercih edebilir.
Aslında istediğim DLSS 3.0 teknolojisi ile birlikte RT kullanabilmek. Kararım her türlü Nvidia tarafında ama kafamı karıştıran detay sadece Vram miktarıdır. Eski ekran kartı 12 GB Vram mi yoksa yeni ekran kartı 8 GB Vram mi? 8 GB Vram'in sınır, daha gerisi olsaydı kullanılamaz olduğunu duymuştum.

Aslında istediğim DLSS 3.0 teknolojisi ile birlikte RT kullanabilmek. Kararım her türlü NVIDIA tarafında ama kafamı karıştıran detay sadece VRAM miktarıdır. Eski ekran kartı 12 GB VRAM mi yoksa yeni ekran kartı 8 GB VRAM mi? 8 GB VRAM'in sınır, daha gerisi olsaydı kullanılamaz olduğunu duymuştum.

Eski ekran karti 12 GB dedigin 3060 ise o cop. Cop artik o. Copten farksiz. 12 GB VRAM doldurabilir mi? Eski, yasli kart 4060'a gore. Her şey zamanina gore uygun. Su an guncel olarak 4060. isterse 6 GB VRAM olsun.

Copten farksiz dedigim; 4060 alabilecekken 3060 sirf 12 GB diye alanlar. Yoksa cop degil. Bütçe 4060 yetmiyorsa ve ucuzsa 3060 sistemler de alinabilir. İs gorur gayet. Ama 4060 alabilecek para varken 3060 alirsan iste cop olur para.

Son düzenleme:
Eski ekran karti 12 GB dedigin 3060 ise o cop. Cop artik o. Copten farksiz. 12 GB VRAM doldurabilir mi? Eski, yasli kart. Her şey zamanina gore uygun. Su an guncel olarak 4060. İsterse 6 GB VRAM olsun.

Copten farksiz dedigim; 4060 alabilecekken 3060 sirf 12 GB diye alanlar. Yoksa cop degil.
Performans bakımından her türlü önde olduğunun farkındayım fakat 4060'ın Vram'i dolduğunda oyunumda takılmalar, hafif kesintiler olur diye endişeleniyorum.

Performans bakımından her türlü önde olduğunun farkındayım fakat 4060'ın VRAM'i dolduğunda oyunumda takılmalar, hafif kesintiler olur diye endişeleniyorum.

Yapacak bir şey yok.

2021; 3060
2023; 4060.

Bu kadar. Her uretim gunumuze gore. DLSS 3, frame generation, yeni mimari, en guncel teknolojiler. Bunlara deger.

Aslında 2. sistemdeki ekran kartı 12 GB olsa da 1.sistem daha iyi çünkü R5 5600 bir tık daha iyi ayrıca AMD anakart olduğundan ileride yükseltmeye müsait. Ekran kartı 8 GB fakat DLSS 3.0 sayesine bir sorun olacağını sanmıyorum.

12400F 5600'den daha iyi 11400F ile karıştırdınız galiba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı