- Makaleler
- 8
Daha fazla
Uzun süredir ekran kartlarını takip etmiyorum, eskiden işlemci AMD ekran kartında NVIDIA önde geliyordu. Şu sıralar neler oldu da herkes bana AMD diyor? Bir de hocam şöyle bir sorun var, kasam küçük. Ekran kartı desteği sadece 300mm. Fazlası sığmıyor.
Kasam: GT-003 | Bilgisayar Kasası – GametechPC I Oyuncu PC Ekipmanları
NVIDIA tekel olduğu için fiyatlar aşırı yüksek. 4060 ile 7700XT arasında 2 bin TL fark oynuyor. 7700XT %40 daha güçlü bir kart. Böyle bir durumda NVIDIA önermek mümkün değil. Bir de NVIDIA aylardır sürücüleri toparlayamadı.
%15 performans düşüren NVIDIA App.
Siyah ekran sorunları.
Çökme sorunları.
Yanma sorunları.
%1 FPS düşüşleri.
Haliyle AMD öneriyoruz.
Mesela kendim 4070 Ti Super kullanıyorum. Yer paylaşımı ve filtreleme ayarlarını açınca FPS düşüyor. Cyberpunk'a DLSS 4 güncellemesi geldikten sonra oyun sürekli çökmeye başladı. En sonunda oyunu sildim. Reddit'te ve NVIDIA forumunda çok fazla şikayet var.
Güç kaynağı her halükarda değişmesi lazım bence. 4060 harici için o güç kaynağı yetmez.
Bekleyemem diyorsan B580 aksi halde 9060XT almak en mantıklısı. 7000 serisi artık mecbur kalmadıkça önermemeye çalışıyorum çünkü hem FSR 3.1 ile sınırlı hem de oyunlar artık Ray Tracing zorunlu geliyor. 9000 serisi RT kısmında çok gelişti. RTX 3000- RTX 4000 serisi arasında performans sunuyor RT kısmında. Artık RT açılabilir hale geldi yani.
Son düzenleme: