Güzel dostum, sorun yaşayanlar temel bilgisayar bilgisi zayıf insanlar. Onlar da ne alırsa alsın sorun yaşayacak, forumda her gün görüyoruz; 4070 sistem drop yiyor, 7700 xt sistem kitleniyor diye. Sorunlar her kartta, her donanımda olabilir. am5 sistemler ddr5 kitler oturana kadar can çekişti, almayın sorun çıkarsa çok uğraşırsınız mı dedik? Herkes deneye yanıla çözdü. Rx 5000 serisi wattman delisiydi, almayın sorunlu dedik mi? Düzeldiler ilerleyen zamanla. İnsanlar mercedes'ten sıfır araba alıyor, kronik sorun çıkıyor; almayın mı diyelim? Bakış açın yanlış.
Kart yeni değil, Intel 25 yıldır entegre GPU yapan bir firma. İlk ayrık kartlarında da sorun yaşaması Raja denen abinin donanımı sorunlu tasarlamış olmasındandı, kovuldu zaten. Arc serisine oyun optimizasyonlarını tek tek yapmanız gerekiyordu. B580'de bunları çözdüler, çok teknik detayı var da kafa şişirmek istemiyorum uzatıp.
7600 xt konusunda çok soğuk değilim, lakin ben B580 alırdım. Yukarıda da dediğim gibi XeSS2 bile yeter. Intel bir kartla XeSS tecrübe etmeden bu dediğimi anlamayacaksınız, dlss kalitesinde çünkü nvidia dlss ekibi Intel'de çalışıyor şu an. Akış işlemcileri ile sağlıyor XeSS desteğini, Amd gibi yazılımsal değil.
Ayrıca sen 7600 xt alırdım yazmışsın ben ona muhalif bir şey söylemedim hatta önereni anlarım dedim. Ben B580 öneriyorum dediğim için postuma gülücük atıp, cevapla yaparak polemik başlatan sensin. Sen önerince saygı görüyorsun, biz önerince neden böyle oluyor?