RTX 4060 yanına işlemci tavsiyesi

deniz0039

Picopat
Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar MSI Pro B760p DDR4 Wi-Fi II modelinde anakartım var. Halihazırda i5 12400F kullanıyorum ama işlemciyi değiştirmek istiyorum özellikle CS gibi oyunlarda kasma yapmayacak güçlü işlemcileri önerir misiniz? Bütçem 12 bin TL arasında (ekran kartım RTX 4060)

Intel Core i5‑14400F
Intel Core i5‑12400F

Bunları bir araştırın isterseniz hocam en çok beğendiğinizi alın.

Intel Core i5‑14400F
Intel Core i5‑12400F
AMD Ryzen 7 5700X3D
Bunları bir araştırın isterseniz hocam en çok beğendiğinizi alın.
Konu sahibinin kullandığı anakart İntel uyumlu anakart adam nasıl AMD işlemci taksın?

14600k ya da elindekileri satıp AMD'ye geçmek de daha güzel olur.

Üstünün gereksiz pahalı ve riskli olduğunu düşürsek 14600K en mantıklı tercih olacaktır.

Peki neden riskli ? Önerdiğiniz işlemci cs de iyi performans gösterir mi ? Teşekkür ederim

14600k ya da elindekileri satıp AMD'ye geçmek de daha güzel olur.
Onu da düşündüm fakat şuan o kadar gücüm yok ben şuanlık beni bi 1 buçuk yıl idare edicek sadece işlemci arıyorum

Konu sahibinin kullandığı anakart İntel uyumlu anakart adam nasıl AMD işlemci taksın?
12400f kullanıyorum şuan ve rezil haldeyim

Peki neden riskli? Önerdiğiniz işlemci CS'de iyi performans gösterir mi? Teşekkür ederim.
13 ile 14. Nesil i7 ile i9 Intel işlemciler bozuluyordu. En son Intel bir microcode güncellemesi getirdi de halen riskli olduğu düşünülüyor bu işlemcilerin. Ayrıca 360mm'yi geçtim 420mm sıvı soğutucular o işlemcileri zar zor soğutuyor, ayrıca çok yüksek enerji tüketimlerine çıkıyor.

CS performansından şüpheniz olmasın, 12400F bile yeter normalde ancak artık çok daha iyi bir performans alacaksınız.

13 ile 14. Nesil i7 ile i9 Intel işlemciler bozuluyordu. En son Intel bir microcode güncellemesi getirdi de halen riskli olduğu düşünülüyor bu işlemcilerin. Ayrıca 360mm'yi geçtim 420mm sıvı soğutucular o işlemcileri zar zor soğutuyor, ayrıca çok yüksek enerji tüketimlerine çıkıyor.

CS performansından şüpheniz olmasın, 12400F bile yeter normalde ancak artık çok daha iyi bir performans alacaksınız.
240mm sıvı soğutmam var 14600k için yeterli olur sanırım peki 14600k ddr4 destekliyor değil mi ?

240mm sıvı soğutmam var 14600k için yeterli olur sanırım. Peki 14600K DDR4 destekliyor, değil mi?
240mm'nin kalitesine bağlı, eğer fason üretimse yetmez ancak kaliteliyse yetebilir.

Evet, DDR4 destekliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı