RTX 4060'lı Victus 16 alınır mı?

F serisi öyle ama a serisi iki cihaz kullandım 80 derecenin üstünü zar zor gördü iki cihazda.
Bu sene çıkan HP Acer neredeyse her laptopu kısa sürelide olsa kullandım artık ısınma sorununu çözdü neredeyse her firma.
80 derecenin üstünü zar zor kullanmasının olasılığı yok, tabii 10 watt çekiyorsa 75 görüyor olabilir :D

Teste sokarsan veya ağır oyuna sokarsan watt, mhz değerlerinden anlarız soğutmasını.

Isınıyor diye Turbo boost kapatıyorsun, bu sefer Turbo boost kapattığın için oyunun takılıyor :D

Bu cihazı benim arkadaşım kullanıyor böyle bir sorun yaşamadı hiç. Belli başlı optimizasyonu bozuk olması sebebiyle işlemciye saçma yük bindiren oyunlar hariç 85 dereceleri çok geçmiyor. Ekranı da yüzde 72 NTSC ile geldiği için çok kötü bir tercih değil.

Yo, hala sorunlu.

TUF ısınmak için olan bir seri, hala ısınıyor.
İşlemci hızına bakmayın dalgalandığı için düşük almış. 4.3 ortalama ile çalışıyordu. Tuf a15 4060 ısı değerlerinde bir sorun göremedim. Dlss olmadan ışın izleme ultra +50 FPS dlss ile +80 90 arası değişiyor

Dosya Ekleri

• IMG_20231008_002112.jpg
    IMG_20231008_002112.jpg
    233,2 KB · Görüntüleme: 54
Bu cihazı benim arkadaşım kullanıyor böyle bir sorun yaşamadı hiç. Belli başlı optimizasyonu bozuk olması sebebiyle işlemciye saçma yük bindiren oyunlar hariç 85 dereceleri çok geçmiyor. Ekranı da yüzde 72 NTSC ile geldiği için çok kötü bir tercih değil.
Ben de bilmiyordum böyle bir sorun olduğunu, bi eleman RDR2 videosu atmıştı Turbo boost kapalı. Tam halini izleyince gördüm, oyun droplanıyor ve takılıyordu.

İşlemci hızına bakmayın dalgalandığı için düşük almış. 4.3 ortalama ile çalışıyordu. Tuf a15 4060 ısı değerlerinde bir sorun göremedim. Dlss olmadan ışın izleme ultra +50 FPS dlss ile +80 90 arası değişiyor
Çektiği watt 50-60 ve üzeriyse, 4.3 ile bu cihaz 79 çalışıyorsa helal. En son gördüğüm videoda Turbo kaplaı 80 di :D

Tek amaç oyun oynamak ise alınır ancak ben öğrenciyim, mühendisim ve tasarım için kullanırım diyorsanız bence alınmaz. Zira ekranın renk kalitesi A101'de satılan 10000TL altı laptoplar ile zor yarışır.

80 derecenin üstünü zar zor kullanmasının olasılığı yok, tabii 10 watt çekiyorsa 75 görüyor olabilir :D

Teste sokarsan veya ağır oyuna sokarsan watt, MHz değerlerinden anlarız soğutmasını.

Şahsen kullanıyorum, performans modunda işlemci ortalama 90 derece çalışıyor yani yer yer 85'e iniyor yer yer 96'ya çıkıyor ancak işlemci sürekli olarak 4.5GHz seviyelerinde kalıyor. Keza ekran kartıda ortalama 105W değerlerinde geziyor. Ben Cyberpunk 2077 ve Forza Horizon 5 ile test ettim, hatta bir de sessiz moda alıp test ettim o zaman ise işlemci 75 dereceyi çok da geçmiyor ve ciddi bir performans farkı hissetmiyorsunuz. Cihazı batarya ile dahi kullansanız oyun yine de 60FPS civarlarında geziyor ve kasma donma yaşamıyorsunuz. Elbette cihaz bence de sıcak çalışıyor ancak bu sıcaklık thermal throttle yaşamasına sebep olmuyor.

Tek amaç oyun oynamak ise alınır ancak ben öğrenciyim, mühendisim ve tasarım için kullanırım diyorsanız bence alınmaz. Zira ekranın renk kalitesi A101'de satılan 10000TL altı laptoplar ile zor yarışır.

Şahsen kullanıyorum, performans modunda işlemci ortalama 90 derece çalışıyor yani yer yer 85'e iniyor yer yer 96'ya çıkıyor ancak işlemci sürekli olarak 4.5GHz seviyelerinde kalıyor. Keza ekran kartıda ortalama 105W değerlerinde geziyor. Ben Cyberpunk 2077 ve Forza Horizon 5 ile test ettim, hatta bir de sessiz moda alıp test ettim o zaman ise işlemci 75 dereceyi çok da geçmiyor ve ciddi bir performans farkı hissetmiyorsunuz. Cihazı batarya ile dahi kullansanız oyun yine de 60FPS civarlarında geziyor ve kasma donma yaşamıyorsunuz. Elbette cihaz bence de sıcak çalışıyor ancak bu sıcaklık thermal throttle yaşamasına sebep olmuyor.
İşlemci watt değerleri nedir?

Performans farkı olmaması AMD ile alakalı, keşke şu model Intel olup bu kadar satsaydı o zaman görürdük nasıl bir şey olduğunu.

İşlemci watt değerleri nedir?

Performans farkı olmaması AMD ile alakalı, keşke şu model Intel olup bu kadar satsaydı o zaman görürdük nasıl bir şey olduğunu.

Performance, Turbo, sessiz ve Windows dengeli güç ayarında kısa bir test yaptım sizin için. MUX Switch ile Radeon 680M tamamen kapalı şekilde ve ilave bir soğutucu olmadan gerçekleştirdim. Oyunda tüm ayarlar Ultra'da, MSAA 8X ve DLSS kapalı idi DLSS açsaydım 120FPS'in üzerine çıkıyordu fakat ben daha fazla yük altına almak istedim. Bilgisayarda sabah yaklaşık 9'dan beri aynı yerde durduğu için masa yüzeyide nispeten sıcaktı. Watt değerleri +-10watt değişiyordu oyun sırasında hem işlemci hem ekran kartında. Ancak şu da bir gerçek NVIDIA kaynaklı mı bilmiyorum normal şartlarda ekran kartı asla 140W'ı göremiyor en fazla 110W seviyelerine geliyor. Bana kalırsa da keşke Victus'larda olan Ryzen 7 7840HS işlemcisi ile gelseydi, ben cihazı gün içerisinde 5-6 saat adaptörsüz kullanıyorum ve batarya performansı konusunda AMD şaşırtıcı derecede başarılı. Direkt sessiz modda başlasam daha düşük sıcaklıkları elde ederdim ancak Turbo ve Performans'ın üstüne sessiz moda alında 1 dakika içinde yeterince soğuyamadı.

Dosya Ekleri

• performance.png
    performance.png
    3,9 MB · Görüntüleme: 43
  • turbo.png
    turbo.png
    3,9 MB · Görüntüleme: 40
  • sessiz.png
    sessiz.png
    3,9 MB · Görüntüleme: 36
  • windows.png
    windows.png
    3,8 MB · Görüntüleme: 52
Hocam 72 NTSC olduğunu nerede okudunuz? Ben 45 NTSC diye gördüm hep.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı