RTX 4070 alınır mı?

RX 7800 XT fiyatına göre normalde daha iyi ama attığınız linkte şu an 7800XT ile aynı fiyat. Yine de saf güç olarak 7800XT daha iyi ayrıca 16 GB VRAM farkı var. Ama RT performans ı ve DLSS farkı yüzünden alınır.
ama sadece bu fiyata alınır, aksi takdirde kesinlikle 7800XT daha mantıklı.

Uzun zamandır ekran kartı düşünüyorum. Bunu Amazon gibi bir sitede hiç bu kadar uygun fiyata görmemiştim. Ayrıca vade farksız 6 ay taksit yapıyor değer mi?
5060Ti'dan güçlü bir kart, ve neredeyse aynı para. Bence alınır. MFG özelliği yok bu seride ama FG gayet yeterli zaten.

Bütçem normalde yok diyebilirim. Şubattan sonra bu topa girmeyi düşünüyordum. Uzun zamandır bu karti 27bin TL altinda görmedim veya görsem de taksitle 32 33bine geliyordu. Şu an hem vadesiz hem ucuz olmasi beni cazip etti. O yüzden biraz ekstra yapıyorum. AMD ekran kartlarına nedense sıcak bakamıyorum açıkçası. Bu fiyata AMD daha mi mantikli yine de?

Bütçem normalde yok diyebilirim. Şubattan sonra bu topa girmeyi düşünüyordum. Uzun zamandır bu karti 27bin TL altinda görmedim veya görsem de taksitle 32 33bine geliyordu. Şu an hem vadesiz hem ucuz olmasi beni cazip etti. O yüzden biraz ekstra yapıyorum. AMD ekran kartlarına nedense sıcak bakamıyorum açıkçası. Bu fiyata AMD daha mi mantikli yine de?

AMD saf güç konusunda aşırı iyi. Artık eski AMD sorunları da yok. Ama 4070 gerçekten bu fiyata aşırı iyi ama hala 7800XT'den saf güç olarak güçsüz. Tabii DLSS ve RT performansı öyle göz yumulacak şeyler değil.
Oynayacağınız oyunlar neler ve 2K'yı mı yoksa 1080P'yi mi amaçlıyorsunuz?

Monitörüm 1080p olduğundan suanlik 1080p fakat hikaye ve simülasyon ağırlıklı oynuyorum ara ara rekabetçi diyebiliriz. Monitoru yakın zamanda düşünmesem de bir ara yükselteceğim elbette 2kya.
Ayrıca islemcim R5 5600 ikisiyle de sorun olmaz diye umuyorum.

Monitörüm 1080p olduğundan suanlik 1080p fakat hikaye ve simülasyon ağırlıklı oynuyorum ara ara rekabetçi diyebiliriz. Monitoru yakın zamanda düşünmesem de bir ara yükselteceğim elbette 2kya.
Ayrıca islemcim R5 5600 ikisiyle de sorun olmaz diye umuyorum.

İşlemciniz biraz düşük ucu ucuna besler kartı.
Seçim biraz daha size kalıyor eğer daha geleceğe yönelik istiyorsanız 4070 daha makul gibi tabii 12 GB VRAM'i görmezden gelirsek. Çoğu oyunda ayarları fuller RT açarsınız FPS düşük gelirse açarsınız DLSS'i keyfinize bakarsınız. Zaten DLSS, FSR göre kat ve kat görüntüyü bozmadan daha iyi FPS veriyor.
7800XT ise saf güç canavarı. Sahte kareler ile işiniz yok. Çoğu oyunda RT açmadan ayarları fullerseniz FSR gerek kalmadan gayet yüksek FPS alırsınız. 16 GB VRAM ile 4K'yı bile zorlarsınız. Zaten çözünürlük artıkça FSR'ın görüntüyü bozma miktarı daha anlaşılmaz olduğu için sorun olmicaktır ama 4070 de 2K da bazı oyunlar da bile 12 GB VRAM kaynaklı sorun olacaktır.

Kısaca, seçim biraz daha size kalıyor. Şahsen ben oynadığım oyunlardan kaynaklı RX 7800 XT tercih ederdim hatta tercih ettim bile, aktif olarak 7800XT kullanıyorum ama sırf DLSS uğruna 4070 alınır. İlerleyen yıllarda çıkan yeni nesil oyunlarda 7800XT'nin saf gücü yetmeyip FSR açmak zorunda kalınca görüntünün titremesi ve bulanık olması can sıkacaktır.
Ayrıca RT'ye önem veriyorsanız AMD kartlar RT açınca bayılıyor haberiniz olsun.

Orta segment de ilk defa fiyattan dolayı AMD ile NVIDIA arasında kaldım. Normalde kesinlikle AMD tercih edilmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı