RTX 4070 bilgisayar almak ile hata mı yaptım?

qwessus

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu konuda birkaç gündür karasızdım ama az önce 38.200 liraya RTX 4070'li bir bilgisayar satın adlım özelliklerini bırakacağım.
Ama kafama takılan ve beni üzen şey şu ki 12 taksitle almak zorunda kaldım ve toplam ödeme tutarı 50.500 TL civarına geldi, acaba bu fiyata almamalı mıydım, yoksa 12 taksit ile normal mi, 50 bin TL civarı daha iyi bir sistemi başka bir site vade farksız satıyor muydu?

Herhangi bir şey yazın siz debilirsiniz en az parayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışırız hep ve bugün bu beni çok düşündürecek gibi görünüyor...

İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz 32MB 6 Çekirdek AM5 işlemci

İŞLEMCİ SOĞUTUCU:
Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci soğutucu, 2 adet 120mm PWM fan, 4 adet 6mm Isı Borusu, Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

ANAKART:
ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart

EKRAN KARTI:
ASUS DUAL GeForce RTX 4070 EVO OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı – Indiana Jones and the Great Circle Hediyeli

RAM:
Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MHz CL36 AMD EXPO DDR5 Ram (CMK32GX5M2E6000Z36)

SSD:
Kingston KC3000 1TB NVMe PCIe 4.0 7000MB Okuma – 6000MB M.2 SSD (SKC3000S/1024G)

KASA:
Enermax StarryFort SF70H ARGB Temperli Cam USB 3.0 Mid Tower mATX + MAXPRO III 700W Gaming Kasa

Hocam yani 12 ay vadeli almışsınız. Normal olarak 12 bin TL fazla ödeyeceksiniz. Evet fiyat olarak yukarı çıkıyor ama elinizde nakit yoksa mecbur gibisiniz.

Hocam bence 12k ekstra para çok fazla. 6 taksitle almak ödeyebilecekseniz en mantıklısı. Ayrıca 4070 biraz geride kaldı artık çünkü aynı paraya 4070 Super var. Eğer iyi bir sistem bulabilirseniz bence iade edin.

Kasanın normal fiyatı iyi bu arada. Sırf 4070 almak 20k tutar zaten.

Buradaki özellikler uzun vadede işinizi hayli hayli görecektir. Fiyat konusunda evet baya üstüne konulmuş ama taksitin amacı bu zaten. Size bu sistemi pahalanmadan alabilmeniz için borç verildiğini düşünün. İçinize sindiği sürece sıkıntı yok.

Hocam bence 12k ekstra para çok fazla. 6 taksitle almak ödeyebilecekseniz en mantıklısı. Ayrıca 4070 biraz geride kaldı artık çünkü aynı paraya 4070 Super var. Eğer iyi bir sistem bulabilirseniz bence iade edin.

Kasanın normal fiyatı iyi bu arada. Sırf 4070 almak 20k tutar zaten.
kesinlikle katılmaktayım ama yakında 50 serisi çıkacak ve 4070 ben bir 5070 alana kadar idare eder diye düşünüyorum, umarım bu işlemci 5070 gibi bir karta darboğaz yapmaz çünkü onu da değiştirmek zorunda kalabilirim :,)

Bence bunlara takılmayın. Taş gibi sistem almışsınız keyfini çıkartın. Hevesinizi kırmayın. İade vs hakkınız varsa daha uygun öneren çıkabilir de eğer yoksa çok kurcalamayın.
Buradaki özellikler uzun vadede işinizi hayli hayli görecektir. Fiyat konusunda evet baya üstüne konulmuş ama taksitin amacı bu zaten. Size bu sistemi pahalanmadan alabilmeniz için borç verildiğini düşünün. İçinize sindiği sürece sıkıntı yok.
fikrileriniz için sağolun sanırım aynı zamanda mevcut bankacılık sisteminden de şikayetçi oldum :) ben bunlar ile yeterli olurum ama belki başka bir kullanıcı 4070TiS'li bir sistemi bir şekilde vade farksız veya çok uygun vade ile almıştır vs. ve ben de bundan belki faydalanırım diye düşünerek bu konuyu açmak istemiştim.

Sistem güzel kanka sen bakma 4070 eskide kaldı diyenleri ben RX550 kullanıyorum sen düşün her oyunuda mediumda açıyor şükür

Technopat Haberler

Geri
Yukarı