RTX 4070 hazır sistemin soğutucu fanları eksik takılmış

erenbalci

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Vatan'dan bir bilgisayar topladım. Bilgisayar donanımı olarak şu videodaki bileşenler mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek fark sıvı soğutmayı 3 fanlı modelini aldım aynı markanın. Sizce kasaya uyumlu mu? Sorun çıkarır mı?

Kasanın üst tarafına sadece 2 fanlı sıvı soğutma takabilirsin, mecburen ön panele takman gerek.

1717529345430.png

Bu kez kasanın önündeki fanlar engel olmaz mı? Kasanın orijinalinde önde 3 üstte 2 arkada 1 adet fan var diye biliyorum.

Arka tarafa sadece 1 tane fan takabilirsin. Üst taraf ise 120 veya 140mm 2 tane fan destekliyor sadece, ön taraf ise 3 tane fan ile geliyor, öndeki 3 tanı çıkartıp 2 tanesini üst panele takarsın 1 taneside çeyizlik durur.

Bu kez kasanın önündeki fanlar engel olmaz mı? Kasanın orijinalinde önde 3 üstte 2 arkada 1 adet fan var diye biliyorum
Zaten sıvı soğutmayı ön panele takabilmek için ordaki fanları sökmen gerek. Söktüğün fanlardan 2 tanesini üst panele takıp çalıştırabilirsin gene ama 1 tanesi boşta kalır gene. Sadece fanları takarken yönlerini dikkatli ayarla youtube videolarına bak.

Zaten sıvı soğutmayı ön panele takabilmek için oradaki fanları sökmen gerek. Söktüğün fanlardan 2 tanesini üst panele takıp çalıştırabilirsin gene ama 1 tanesi boşta kalır gene. Sadece fanları takarken yönlerini dikkatli ayarla YouTube videolarına bak.

Evet, ön panele takmak zaten çok önerilmez ama mecbursan yönünü çok iyi ayarlaman lazım.

Radyatör pompası üst tarafa gelecek şekilde taksa iyi olurdu ama o sistem için zaten 360mm sıvı soğutma gereksizdi keşke 360'a boşa para vermeseydin.

En mantıklı hareket 2 fanlı sıvı soğutmayı alıp üst panele takmak sanırım. Bu şekilde çok verimli olmuyor galiba.

Zaten sistemdeki işlemci 360mm soğutmaya ihtiyaç duymuyor. 240MM bile buz gibi soğutur o işlemciyi zaten.
Anladım. Çok teşekkür ederim.

Radyatör pompası üst tarafa gelecek şekilde taksa iyi olurdu ama o sistem için zaten 360mm sıvı soğutma gereksizdi keşke 360'a boşa para vermeseydin.
İşlemciyi Ryzen 7 düşünüyordum son anda düşürdük. Peki bu haliyle sıvı soğutma önde olacak şekilde kullansam kasanın ve soğutmanın verimi açısından kayıp yaşar mıyım. Dediğiniz gibi üstte öneriyor herkes. Ayrıca o ekstra kalan fanı radyatörün arkasına monte etmek de sorun yaratır mı

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı