RTX 4070 hiçbir şekilde %100 kullanılmıyor

Watt değeriyle alakalı.

Watt değeriyle alakalı.

650 watt yetersizmi hocam bu sistem için sizce.

Hocam müsait olduğunuz zaman fotoğrafları atabilir misiniz GPU kullanımı konusunda endişeliyim.

Son düzenleme:
Hocam müsait olduğunuz zaman fotoğrafları atabilir misiniz GPU kullanımı konusunda endişeliyim.

Hocam dün bir sorun vardı resim ekleyemedim şimdi ekliyorum bir bakın isterseniz.
Core voltage undervolt ile birlikte +1200 memory boost var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-11-11 130027.png
    3,1 MB · Görüntüleme: 40
  • Ekran görüntüsü 2023-11-11 125826.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 56
Rekabetçi oyunlar referans değl bunun için. Single player bir oyunda kontrol edin.

Rekabetçi oyunlar referans değl bunun için. Single Player bir oyunda kontrol edin.

Hocam alttaki değere bakın yani böyle bir anormallik kesinlikle olmamalı alttaki CPU ve GPU kullanım oranlarına ve sıcaklıklarına bakar mısınız acaba.

Dosya Ekleri

• cpu.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Hocam alttaki değere bakın yani böyle bir anormallik kesinlikle olmamalı alttaki CPU ve GPU kullanım oranlarına ve sıcaklıklarına bakar mısınız acaba.

Ben ilk mesajınıza bakmıştım sadece. Bu normal değil evet. Yalnız işlemci çok sıcak. Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Thermal throttle'da yapmaya başlayabilir 95'e doğru.

Ben ilk mesajınıza bakmıştım sadece. Bu normal değil evet. Yalnız işlemci çok sıcak. Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Thermal Throttle'da yapmaya başlayabilir 95'e doğru.

Hocam Stok fan kullanıyorum bilgisayarda trojan olduğunda şüphe ediyorum Fortnite Epic ayarlar normal değerleri aşağıya koydum fakat ani ısı değişimleri oluyor ve CPU 95 derecelerde 3-4 dakika kaldıktan sonra normale dönüyor.

Dosya Ekleri

• cpu2.png
    4 MB · Görüntüleme: 46

7500f stok soğutucu ile ısınıyor zaten. Düzgün bir kule tipi soğutucu lazım ona. Yine de HwInfo gibi bir programla fan rpm'lerini falan bir kontrol edebilirsin oyun esnasında. Virüsten şüpheleniyorsan da iyi bir antivirüs ile tarama yapıp ya da format atıp öyle bir kontrol edebilirsin. İşlemciler nadir bozulan parçalar kendisinde bir arıza olamaz.

Hocam bir de MFS gibi oyunlarda nedense CPU GPU'dan yüzde 30/20 fazla çalışıyor bu yüzden hem FPS düşüyor hem de CPU kullanımı artıyor bunun sebebi ne olabilir(V-Sync FPS kısıtlama vs. kullanmıyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…