RTX 4070 hiçbir şekilde %100 kullanılmıyor

Uğurrz

Decapat
Katılım
1 Şubat 2023
Mesajlar
194
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba herkese, RTX 4070 ekran kartı Ryzen 5 7500 F işlemcide oyunlarda GPU'nun yüzde yüz kullanılma oranına sahip olamıyorum ne kadar grafikleri fullesem de kullanım oranı artmıyor buna bağlı olarak FPS azalıyor ve ayrıca oyunlarda grafikleri düşürsem de FPS artışı olmuyor çünkü ekran kartı kullanımı aynı kalıyor. Aşağıya oyunlardaki Ultra/düşük ayarları bırakacağım.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2023-11-10 032418.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-10 032418.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 119
  • Ekran görüntüsü 2023-11-10 032524.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-10 032524.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 104
  • krrr.png
    krrr.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 86
  • Ekran görüntüsü 2023-11-10 231308.png
    Ekran görüntüsü 2023-11-10 231308.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 79
  • grgrrgr.png
    grgrrgr.png
    3,2 MB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben de en düşük ayarlarda msaa-filtreleme vs. en düşükte iken ve en yüksekte olan fps değerlerini ekledim. Siz de aynı yere gelip karşılaştırma yapabilirsiniz. Hatta ekran resmi atın bakalım.

İşlemci R5 7600X.

Not: Sosyal'de sorun var galiba son 5-10 dakikadır görsel ekleyemedim.

 
Son düzenleme:
Hocam ben de en düşük ayarlarda MSAA-filtreleme vs. en düşükte iken ve en yüksekte olan FPS değerlerini ekledim. Siz de aynı yere gelip karşılaştırma yapabilirsiniz. Hatta ekran resmi atın bakalım.

İşlemci R5 7600X.


Merhaba hocam teşekkürler ilgilendiğiniz için ekledğiniz yeri bulamadım kusurma bakmayın soylerseniz bakacağım.
 
Öncelikle merhaba herkese, RTX 4070 ekran kartı Ryzen 5 7500 F işlemcide oyunlarda GPU'nun yüzde yüz kullanılma oranına sahip olamıyorum ne kadar grafikleri fullesem de kullanım oranı artmıyor buna bağlı olarak FPS azalıyor ve ayrıca oyunlarda grafikleri düşürsem de FPS artışı olmuyor çünkü ekran kartı kullanımı aynı kalıyor. Aşağıya oyunlardaki Ultra/düşük ayarları bırakacağım.
bende aynı sorun var 4070 aldım işlemci r5 5600x 1080p de ekran kartı kullanmıyor bu yüzden işlemci değiştirmen lazım daha güçlü bir işlemciye ben almayı planlıyorum ama emin değil
 
1-Valorant işlemci oyunu ve ekran kartına değil, işlemciye ağırlık verir.
2-Ekran kartı tabanlı oyunlarda da yüzde 100 olacak diye bir kural yok. Yüzde 95 üzeri olduğu sürece sıkıntı yok o tarz oyunlarda.
 
1-Valorant işlemci oyunu ve ekran kartına değil, işlemciye ağırlık verir.
2-ekran kartı tabanlı oyunlarda da yüzde 100 olacak diye bir kural yok. Yüzde 95 üzeri olduğu sürece sıkıntı yok o tarz oyunlarda.

Hocam dediğinz şeyler doğru zaten benim söylemek istediğim şey 7 Days to Die değerlerine bakarsanız GPU düşük kullanılıyor ve buna bağlı olarak FPS düşüyor.
 
@Uğurrz VSYNC, FPS limiti gibi şeyler açtıysanız kapatın. Ayrıca grafik ayarları düşük mü yüksek mi? Hem dediklerim kapalı olmasına rağmen hem de grafik ayarları yüksekte olmasına rağmen böyleyse 7 Days to Die çok ağır bir oyun olmadığından ekran kartı tam güç vermeye ihtiyaç duymuyor olabilir. Çözünürlük yükseltmeyi de deneyebilirsiniz. Çözünürlük yükseldikçe ekran kartına yük biner. Mesela 1080P ise 2K yapmayı deneyin monitör destekliyorsa.

7 Days to Die ve Valorant dışındaki oyunlarda ne alemde?
 
@Uğurrz V-Sync, FPS limiti gibi şeyler açtıysanız kapatın. Ayrıca grafik ayarları düşük mü yüksek mi? Hem dediklerim kapalı olmasına rağmen hem de grafik ayarları yüksekte olmasına rağmen böyleyse 7 Days to Die çok ağır bir oyun olmadığından ekran kartı tam güç vermeye ihtiyaç duymuyor olabilir. Çözünürlük yükseltmeyi de deneyebilirsiniz. Çözünürlük yükseldikçe ekran kartına yük biner. Mesela 1080p ise 2K yapmayı deneyin monitör destekliyorsa.

7 Days to Die ve Valorant dışındaki oyunl

7days to die test Hocam soldaki linkte RTX 4070 5 5600X işlemci 100 FPS civarı alıyor Ultra ayarlar ben 60/70 FPS aldığım için kafama takılmıştı ayrıca diğer MFS ve Fortnite aşağıdaki gibi Fortnite Epic ayarlar

 

Dosya Ekleri

  • as.png
    as.png
    3,4 MB · Görüntüleme: 63
  • q.jpg
    q.jpg
    289,8 KB · Görüntüleme: 74
@Uğurrz garip, sizin işlemciniz de daha iyi halbuki. Videodaki eleman 1080P oynuyor, sizin de mi 1080P?


Ayrıca kaç GB RAM var?
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı