RTX 4070 için model önerisi

Bütçe
27000

Fatihpasa646

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. ASUS 4070 Super kullanıyordum birkaç sıkıntı yaşadım iade etmek istiyorum.

Colorful 4070 Super​

Modeli nasıldır? 7500F ile kullanacağım bu ürün Gençer Gaming de satılıyor X3 fanlı en ucuz ekran kartı güvenilir midir? Ekran kartı ile işlemci darboğaz olur mu memnun eder mi? Önerileriniz var mıdır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-08-03-18-25-52-550_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-08-03-18-25-52-550_com.android.chrome.jpg
    72,6 KB · Görüntüleme: 661
Şuan asus 4070 super kullanıyorum 7500f ile birlikte almadan önce bir sürü forumda 1080p de az yapar anlamazsınız 2k da hiç yapmaz demişler dedikleri gibi monitörüm 2k ekran bir sorun yaşamadım kartını iade etmek istemem de ki sebep verdiği hatalar bende bunların ekran kartından dolayı sorun olduğunu düşünüyorum
Doğru olabilir. Ben de daha yeni yeni öğreniyorum. Teşekkürler.

Bu kartların verdiği FPS değeri, benchmark sonuçları bile aynı değilken iGame Ultra kartlarını Gigabyte'ın Eagle modeli ile bir mi tutuyorsun? Bu düşünceni destekleyecek bir kanıt bekliyorum.

Peki hocam bu attığım fotoğrafta ki sorun ne ile alakalı olabilir? Sıkıntı edilecek bir şey mi sizce iade etmeme gerek var mı? Bir de benim sistemin aynısı YT de örnek vermek gerekirse adam Valorant'ta 500-600 FPS alıyor ben 300-400 alıyorum bunun nedeni ne olabilir?

Bu kartların verdiği FPS değeri, benchmark sonuçları bile aynı değilken iGame Ultra kartlarını Gigabyte'ın Eagle modeli ile bir mi tutuyorsun? Bu düşünceni destekleyecek bir kanıt bekliyorum.

Kendi modelleri arasında Boost clock farkından en basit anlaşılıyor. Üst modeline daha yüksek saat hızı yapar üretici. 2.olarak daha küçük bir kart kendi modelleri arasında. 3. olarak ROG modeliyle büyüklük ve Boost clock farkına bakın. Vulcan ve Advanced 337mm bu model 314mm. Vulcan 2670MHz Advanced 2640MHz ve i Game Ultra 2565MHz. Şimdi ROG ile kıyaslıyalım ROG 339mm ve 2640MHz. İ Game Ultra 2565MHz 314mm. Vulcan-Advanced ROG modeliyle aynıyken i Game Ultra aralarında düşük kalıyor. Kapladığı slot 12.4 e karşılık 13.3 diğer modeller.

Desktop Screenshot 2024.08.03 - 19.16.13.08.png

Slot dediğin iş o değil. 13.3 yazan kartın inç cinsinden uzunluğu. Kartın kısa olması onu kötü yapmaz.

Cevabın bu mu gerçekten. Boost clock ve kalınlık farkına ne diyeceksin? Vulcan modeli neyle kapışıyor o zaman söyler misin? Madem bu ROG ile kapışıyor. Vulcan-neptune-Advanced bu modeller ne işe yarıyor? Örnek için söyledim onu. TechPowerUp'ta incelemesi olsa detaylı bakardım. Eminim az sayıda faz koyulmuştur bu modele.

Cevabın bu mu gerçekten. Boost clock ve kalınlık farkına ne diyeceksin?
Dostum evet cevabım bu. Kalınlık, uzunluk bir şey ifade etmez. Boost Clock dediğin kısımda da kendinle çelişiyorsun çünkü İGame Ultra'yı bir tuttuğun (Hatta daha kötü dediğin modeller.) modeller ile de aralarında Clock farkı var. Ve İGame Ultra daha iyi bu konuda. Yani Boost Clock dediğin konuda sadece kendini yanlış çıkartıyorsun. İyi günler.

Dostum evet cevabım bu. Kalınlık, uzunluk bir şey ifade etmez. Boost clock dediğin kısımda da kendinle çelişiyorsun çünkü iGame Ultra'yı bir tuttuğun (hatta daha kötü dediğin modeller.) Modeller ile de aralarında clock farkı var. Ve iGame Ultra daha iyi bu konuda. Yani Boost clock dediğin konuda sadece kendini yanlış çıkartıyorsun. İyi günler.

Bak canım incelemesi olmadığı için Boost clock örnek veriyorum. Colorful'un üst modeli yani Vulcan modelini ASUS TUF ve ROG ile kıyasla. Aynı sıcaklıkta çalışıyor. Sen diyorsun ki Colorful'i Game Ultra ROG ile kapışıyor. Anlaman için sarıyla işaretledim.
Desktop Screenshot 2024.08.03 - 19.33.06.39.png

@Telefonunu Çıkra Hocam yorumunuzu bekliyorum.
Desktop Screenshot 2024.08.03 - 19.42.57.57.png

Dostum evet cevabım bu. Kalınlık, uzunluk bir şey ifade etmez. Boost clock dediğin kısımda da kendinle çelişiyorsun çünkü iGame Ultra'yı bir tuttuğun (hatta daha kötü dediğin modeller.) Modeller ile de aralarında clock farkı var. Ve iGame Ultra daha iyi bu konuda. Yani Boost clock dediğin konuda sadece kendini yanlış çıkartıyorsun. İyi günler.

Kanıt istiyorsun atıyorum cevap yok? O zaman boşa i Game Ultra için ROG ve Suprim ile kapışıyor diye iddialaşmayacaksın.
Desktop Screenshot 2024.08.03 - 19.47.32.01.png

Son düzenleme:
Bak canım incelemesi olmadığı için Boost clock örnek veriyorum. Colorful'un üst modeli yani Vulcan modelini ASUS TUF ve ROG ile kıyasla. Aynı sıcaklıkta çalışıyor. Sen diyorsun ki Colorful'i Game Ultra ROG ile kapışıyor. Anlaman için sarıyla işaretledim.
Eki Görüntüle 2272914

@Telefonunu Çıkra Hocam yorumunuzu bekliyorum.Eki Görüntüle 2272927
Kanıt istiyorsun atıyorum cevap yok? O zaman boşa i Game Ultra için ROG ve Suprim ile kapışıyor diye iddialaşmayacaksın.Eki Görüntüle 2272932
Beni daha da rahatsız edip Epey gibi yerlerden SS alıp atmazsan sevinirim. Dediklerimin her zaman arkasındayım. Bahsettiğin dandik Eagle gibi modellerle İGame'i bir tutman çok yanlış. Umarım bunu sen de fark edersin.

Eki Görüntüle 2272914

@Telefonunu Çıkra Hocam yorumunuzu bekliyorum.Eki Görüntüle 2272927

Kanıt istiyorsun atıyorum cevap yok? O zaman boşa i Game Ultra için ROG ve Suprim ile kapışıyor diye iddialaşmayacaksın.Eki Görüntüle 2272932
Ha bir de gerçekten ARGB, RGB karşılaştırması atman kötü olmuş. Mesajlarıma beğenmedim atabilirsin.

Beni daha da rahatsız edip Epey gibi yerlerden SS alıp atmazsan sevinirim. Dediklerimin her zaman arkasındayım. Bahsettiğin dandik Eagle gibi modellerle İGame'i bir tutman çok yanlış. Umarım bunu sen de fark edersin.
Rog ve suprim ile kıyaslanmayacağını öğren o zaman.

Beni daha da rahatsız edip epey gibi yerlerden SS alıp atmazsan sevinirim. Dediklerimin her zaman arkasındayım. Bahsettiğin dandik Eagle gibi modellerle IGame'i bir tutman çok yanlış. Umarım bunu sen de fark edersin.

Ha bir de gerçekten ARGB, RGB karşılaştırması atman kötü olmuş. Mesajlarıma beğenmedim atabilirsin.

Giriş seviye modellerde ARGB olmaz çoğunlukla. Bileğim kadar kart atıp sonra da bu ROG cart curt diye yanlış bilgi yayma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı