RTX 4070 için model önerisi

Bütçe
27000

Fatihpasa646

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler. ASUS 4070 Super kullanıyordum birkaç sıkıntı yaşadım iade etmek istiyorum.

Colorful 4070 Super​

Modeli nasıldır? 7500F ile kullanacağım bu ürün Gençer Gaming de satılıyor X3 fanlı en ucuz ekran kartı güvenilir midir? Ekran kartı ile işlemci darboğaz olur mu memnun eder mi? Önerileriniz var mıdır?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-08-03-18-25-52-550_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-08-03-18-25-52-550_com.android.chrome.jpg
    72,6 KB · Görüntüleme: 661
Bu kartların verdiği FPS değeri, benchmark sonuçları bile aynı değilken İGame Ultra kartlarını Gigabyte'ın Eagle modeli ile bir mi tutuyorsun? Bu düşünceni destekleyecek bir kanıt bekliyorum.
Fps değeriyle kartı rog ile kıyaslaman çok komik olmuş. :D

@bluerr gerçekten kartın iyi mi kötü mü olduğunu ARGB mi yoksa RGB mi şeklinde bakacağız? Eğer böyle düşünüyorsanız ben düşünmüyorum. İyi günler.

FPS ile mi bakacağız? Aynı ekran kartı var üzerinde 1-2 FPS az veya fazla olması bir şeyi değiştirmez. Suprim'den gelir 1 FPS fazla verir ama Suprim 55-60 derece çalışır bu model 65-70 derecede çalışır. Suprim'de coil whine olmaz faz sayısı yüksek olduğu için bu modelde olur. Vulcan ve Advanced modelleriyle alakalı tek bir yorumun olmamasıda zaten bilmediğin için. 1 tane modelini görmüşsün Colorful'un ROG-Suprim ile bir tutuyorsun. 6 tane modeli var Colorful'un.

@Hds @bluerr
Karşılaşma saçmalık... Bu olay ventus 3X e "TUF a muadil çünkü üç fanlı" demek gibi. Ve haıyr I game modelleri kaliteli de olsa top level modeller değiller ROG, suprim gibi seriler ile kapışan modeller Vulcan dır. Overclock ve ekstrem senaryolar Tier farklarını ortaya koyar Ventus a O.C. atıp ROG ile aynı FPS leri alırsam da Ventus daha iyi oluyor mantıken.
Beni daha da rahatsız edip Epey gibi yerlerden SS alıp atmazsan sevinirim. Dediklerimin her zaman arkasındayım. Bahsettiğin dandik Eagle gibi modellerle İGame'i bir tutman çok yanlış. Umarım bunu sen de fark edersin.
Segment olarak EAGLE, jetstream bazen asus Dual sularında istediğin kadar reddedebilirsin. Gaming OC sularında olan, bu modelin abisi Advenced modeli. Onunda üstü Vulcan var o çok baba birşey.
Tabi şöyle bir olay var bazı kartlarda Advenced ve Igame modeller birbirlerine yaklaşabiliyor Colorful larda olan bir şey genelde.
Şu kaynaktan istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Farklı kartları da Tier lamış ancak konumuz Colorful lar olduğu için en net video bu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Hds @bluerr
Karşılaşma saçmalık... Bu olay Ventus 3X e "TUF'a muadil çünkü üç fanlı" demek gibi. Ve haıyr ı Game modelleri kaliteli de olsa top level modeller değiller ROG, Suprim gibi seriler ile kapışan modeller Vulcan'dır. Overclock ve ekstrem senaryolar tier farklarını ortaya koyar Ventus'a O.C. Atıp ROG ile aynı FPS'leri alırsam da Ventus daha iyi oluyor mantıken.

segment olarak Eagle, jetstream bazen ASUS Dual sularında istediğin kadar reddedebilirsin. Gaming OC sularında olan, bu modelin abisi Advanced modeli. Onunda üstü Vulcan var o çok baba bir şey.
Tabii şöyle bir olay var bazı kartlarda Advanced ve iGame modeller birbirlerine yaklaşabiliyor Colorful'larda olan bir şey genelde.
Şu kaynaktan istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Farklı kartları da tier lamış ancak konumuz Colorful'lar olduğu için en net video bu.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam benim attığım ekran kartı performansı dışında birçok şey cevaplanmış sizce ASUS Dual 4070SDEN geçmek mantıklı olur mu benim attığım fotoğraf da sıkıntı edilecek bir şey var mı bir de 4070s ye AMD işlemci önerir misiniz?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    202,3 KB · Görüntüleme: 66
7800XT / R5 7600 kullanıyorum, 4070 Super dengi GPU. 2K çözünürlükte darboğaz yok problem olmaz.

Hocam sistemi alalı 2 hafta oldu 1 hafta toplamadan öylece durdu anca bu hafta PC'nin başına gecebildim. 2 kere mavi ekran verdi ve aşırı performans düşüklüğü var bence Valorant da 600-700 FPS almam gerkirken. Şu anda 200-300 FPS alıyorum sizce sıkıntı ne olabilir? Şu anda iade edemiyorum ince hesapdan almıştım 2 hafta süresi varmış mail attım yarında arayacağım.

İşlemci: AMD Ryzen 7500F.
Ekran kartı: ASUS Dual 4070 Super OC.
RAM:Patriot Viper Venom RGB 7200MHz CL34 32 GB.
Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD B650 soket AM5

İşlemciyi iade ettikten sonra 7 7700 alınır mı? Ve 650 watt 7700 ile 4070s ye yeter mi?

Hocam sistemi alalı 2 hafta oldu 1 hafta toplamadan öylece durdu anca bu hafta PC'nin başına gecebildim. 2 kere mavi ekran verdi ve aşırı performans düşüklüğü var bence Valorant da 600-700 FPS almam gerkirken. Şu anda 200-300 FPS alıyorum sizce sıkıntı ne olabilir? Şu anda iade edemiyorum ince hesapdan almıştım 2 hafta süresi varmış mail attım yarında arayacağım.

İşlemci: AMD Ryzen 7500F.
Ekran kartı: ASUS Dual 4070 Super OC.
RAM:Patriot Viper Venom RGB 7200MHz CL34 32 GB.
Anakart: MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD B650 soket AM5.

İşlemciyi iade ettikten sonra 7 7700 alınır mı? Ve 650 watt 7700 ile 4070s ye yeter mi?

Hocam sistemde mavi ekranın pek çok sebebi olabilir, RAM arızaları, sürücü problemleri, ısınma vs. dolayısıyla Afterburner tarzı bir program kurmanız oyunlarda test etmeniz veya bir benchmark uygulamasıyla sistemi test etmeniz en doğrusu olacaktır. Aldığınız FPS kesinlikle normal değil.

İşlemci konusuna gelirsek 7500F'in oyun performansının R7 7700 ile pek bir farkı yok. Hatta bazı oyunlarda daha çok FPS veriyor. Fiyat farkına değmez ama iade sonrası 7600 veya 7600X alınabilir.

Hocam sistemde mavi ekranın pek çok sebebi olabilir, RAM arızaları, sürücü problemleri, ısınma vs. dolayısıyla Afterburner tarzı bir program kurmanız oyunlarda test etmeniz veya bir benchmark uygulamasıyla sistemi test etmeniz en doğrusu olacaktır. Aldığınız FPS kesinlikle normal değil.

İşlemci konusuna gelirsek 7500F'in oyun performansının R7 7700 ile pek bir farkı yok. Hatta bazı oyunlarda daha çok FPS veriyor. Fiyat farkına değmez ama iade sonrası 7600 veya 7600X alınabilir.
Fur mark denedim 5 dakika içinde 75-80 derece oldu korktum ve kapattım kule tipi soğutucum olmasına rağmen süpürge gibi ses çıkarıyor çok korkutucu ne yapacağımı bilemiyorum

Herkese iyi günler. ASUS 4070 Super kullanıyordum birkaç sıkıntı yaşadım iade etmek istiyorum.

Colorful 4070 Super​

Modeli nasıldır? 7500F ile kullanacağım bu ürün Gençer Gaming de satılıyor X3 fanlı en ucuz ekran kartı güvenilir midir? Ekran kartı ile işlemci darboğaz olur mu memnun eder mi? Önerileriniz var mıdır?
Yaklaşık 10 aydır bu modeli kullanıyorum soğutma performansı çok iyi bi bakın derim...

Hocam colorfull i Game RTX 4070 modelini kendim kullanıyorum. Gayet güzel sessiz çalışıyor. Coilwhine gibi bir sorun da yaşamadım. Şu sıcak yaz günlerinde bile gayet serin malzeme kalitesi de gayet tatmin edici gayet güzel bir model alabilirsiniz.
IMG_20240805_134921.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı