RTX 4070 için monitör tavsiyesi

mrct

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba,

Uzun süredir bu monitörü kullanıyorum;

R5 7500F ve RTX 4070'li sisteme geçiş yaptım. Eafc24'te Ultra ya da yüksek'e aldığımda ara sahneye geçişlerde takılmalar yaşıyorum. Bu droplar çoğu kullanıcıya göre oyun optimizasyonundan kaynaklı. Birkaç ayarla minimuma indirdim fakat hala %100 değil.

Sorum şu bu monitör biraz eski. 4070 kartın da 2K'da tam verimli çalıştığını okuyorum fakat gözüm de 4K çözünürlüğe alıştı açıkçası.

Bu monitörden 2K şu monitöre geçersen işte örnek veriyorum panel tipinden ya da renk doygunluğundan yenileme hızından vs. Vs. Dolayı yine güzel bir görüntü alırsın mutlaka geçmelisin diyeceğiniz bir cihaz var mı? Yoksa hiçbir önereceğim 2K monitör bu monitörün kalitesini vermez siz ayarları biraz kısıp bundan devam edin mi diyorsunuz? Yanıtları bekliyorum teşekkürler.

Eğer öneri yapacaksanız da bu monitörü satıp üzerine çok da fazla bir şey eklemek istemiyorum bütçeyi yeni kasayı alırken kullandım.

Not: Önceliğim FPS değil yüksek görüntü kalitesi. Eafc'yi genellikle patchlerle kariyer modunda oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın monitör iyi sayılmaz. 4K'nın keskinliğine alışmışsınız elbette 2K'ya inerseniz farklı gelecektir. Bu kaçınılmaz bir gerçek. Fakat 60Hz'den 144 ve üstü Hz'ye geçeceğiniz için oyundaki akıcılık zaten görsel hissiyatınızı arttıracak. Bütçeniz nedir? Neler bulabiliriz bir bakalım.

Evet bu keskinlikten vazgeçmek zor geliyor fakat hem Hz hem de sistemim açısından 2k'ya geçmem daha doğru duruyor. En azından 2k daha doygun bir monitör önerebilirsiniz eğer varsa.
Bütçem şöyle bu monitörü satıcam şu an sıfırları 9k işte ne kadara satarsam üstüne 3-5 bir şey eklerim durumuma göre. Maksimum 10k diyelim yani.

Genelde 10k bütçeye ilk önerilerim şunlar oluyor;

Bunlar belli kullanıcılara yeten F/P olan 2K monitörlerden başlıcaları.
4070'e 2K daha uyumlu.

Dell G2724D

Teşekkürler.

Peki buna ne diyorsun 4k kalitesinden düşeceğim için farklı bir deneyimle bu keskinliğe alışmam için beni kandırır mı yoksa daha mı kötü olur

UW monitörler bambaşka bir ıskala. Hikayeli oyunlar falan epey sarıyor. Fakat VA panel bu yüzden hızlı/akıcı görüntüler de Motion blur+ghosting görebiliyoruz. Bundan rahatsız olmayan kullanıcılar değerlendirmeli. Renk ve kontrast olarak başarılı modeldir.

Teşekkürler bilgiler için. Bu model mevcut monitöründen daha tatmin edici olur bence kesin geçmelisin der misin peki hocam? Genellikle Battlefield, EAFC, Horizon, FM ya da güzel hikayeli oyun düşerse bunları falan oynayacağım rakebetçi oyunlar oynamıyorum.

Bu model mevcut monitöründen daha tatmin edici olur bence kesin geçmelisin der misin peki hocam?

Bu cevabı veremem. Monitör ve TV işleri göze hitap ettiği için bana iyi gelen size gelmezse sorun yaşarız. Kendime alıyor gibi cevap verirsem, kullandığın monitörü beğenmediğim için her şekilde memnun kalırdım bu tercihten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…