RTX 4070 için monitör tavsiyesi

Genelde 10k bütçeye ilk önerilerim şunlar oluyor;

Bunlar belli kullanıcılara yeten F/P olan 2K monitörlerden başlıcaları.
4070'e 2K daha uyumlu.

Hocam buradaki MSI monitörle ilgili bir şey soracaktım. Quantum Dot teknolojisini biliyor musun? Yani benim aradığım 2K olsun ama 4K'dan düşerken beni rahatsız etmesin. Renklerin parlaklığına keskinliğe etki eden bir teknolojiyse diğer monitörlerden ayrılır mı benim amacıma göre?

Hocam buradaki MSI monitörle ilgili bir şey soracaktım. Quantum Dot teknolojisini biliyor musun? Yani benim aradığım 2K olsun ama 4K'den düşerken beni rahatsız etmesin. Renklerin parlaklığına keskinliğe etki eden bir teknolojiyse diğer monitörlerden ayrılır mı benim amacıma göre?

QD teknolojisi uzun bir konudur. Kısaca renk performansını etkileyen bir teknoloji desek yeridir. Fakat ülkemizde bu bütçede ki monitörler bile giriş seviyesi sayıldığı için QD performansından aman aman beklentiniz olmasın. Kötü bir monitörden geçen insan için fark yaratıyor. Ama üst seviye görüntüye alışmış biri için çağ atlatmaz. İyi midir? Evet iyidir. Teknik olarak beğendiğim ve fiyatının ideal olduğunu düşündüğüm QD teknoloji monitördür. Zaten QD formatında rakibi yok.

Selam dostum konu içinde soruların olmuş kısaca cevaplıyım:

GPU'dan nasıl daha çok verim alabileceğini sormuşsun NVIDIA GPU sahibi olduğun için bu konuda şanslısın çünkü DLDSR teknolojisyle yaşadığın sorunu çözmek mümkün. Şu makaleye bakmanı öneririm:

Ultrawide hakkında soruna gelirsek yaşadığın soruna daha iyi bir çözüm olur çünkü Ultrawide çözünürlükler GPU'ya daha fazla yük bindirir. Eğer CS:GO gibi rekabetçi FPS oyunları oynamıyorsan güzel bir seçenek.

Son olarak, Quantum Dot teknolojisi sadece pazarlama teknolojisidir. IPS panelin temel eksiklerini gidermek için hiçbir şey yapmaz yani QD barındırmayıp QD olan monitörlerden daha iyi bir monitör mümkün.

Selam dostum konu içinde soruların olmuş kısaca cevaplıyım:

GPU'dan nasıl daha çok verim alabileceğini sormuşsun NVIDIA GPU sahibi olduğun için bu konuda şanslısın çünkü DLDSR teknolojisyle yaşadığın sorunu çözmek mümkün. Şu makaleye bakmanı öneririm:

Ultrawide hakkında soruna gelirsek yaşadığın soruna daha iyi bir çözüm olur çünkü Ultrawide çözünürlükler GPU'ya daha fazla yük bindirir. Eğer CS:GO gibi rekabetçi FPS oyunları oynamıyorsan güzel bir seçenek.

Son olarak, Quantum Dot teknolojisi sadece pazarlama teknolojisidir. IPS panelin temel eksiklerini gidermek için hiçbir şey yapmaz yani QD barındırmayıp QD olan monitörlerden daha iyi bir monitör mümkün.

Amacım 4k'dan 2k'ya düşeceksem eğer görüntü kalitesini maksimumda tutmak. Mevcut monitörümde 2k'ya çektiğim zaman hiç memnun kalmıyorum. Mevcut monitörü 2k'ya çekmekten çok daha iyi verim alırsın diyebileceğin ultrawide monitör ya da herhangi bir 2k monitör önerin var mı?

Bir de linke baktım benim NVDIA Denetim Masası'nda DSR Çarpanlar ve DSR Düzgünlük var fakat makalede yazan DSR Faktörleri kısmı yok. Nedeni ne olabilir? Bir de bu ayarı 2K monitör alıp daha iyi görüntü almam için mi öneriyorsun yoksa 4k mevcut monitörümde mi kullanmamı öneriyorsun?

Bir de linke baktım benim NVDIA Denetim Masası'nda DSR Çarpanlar ve DSR Düzgünlük var fakat makalede yazan DSR Faktörleri kısmı yok. Nedeni ne olabilir?
DSR Çarpanlar kısmındadır hocam.
Bir de bu ayarı 2K monitör alıp daha iyi görüntü almam için mi öneriyorsun yoksa 4k mevcut monitörümde mi kullanmamı öneriyorsun?
Şimdi dene çözüm olmazsa yeni monitöründe denersin.
Amacım 4k'dan 2k'ya düşeceksem eğer görüntü kalitesini maksimumda tutmak. Mevcut monitörümde 2k'ya çektiğim zaman hiç memnun kalmıyorum.
Bu DLDSR teknolojisi de 1440p çözünürlükte 2160p görüntü kalitesine ulaşmanı sağlayacak olan şey.
Mevcut monitörü 2k'ya çekmekten çok daha iyi verim alırsın diyebileceğin ultrawide monitör ya da herhangi bir 2k monitör önerin var mı?
M34WQ ve G274QPF-QD var hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı