RTX 4070 ile RX 7800XT değiştirilir mi?

Mr.Trafocu

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller, Intel i7-12700F, ASUS Dual RTX 4070 OC, 32( 16x2) GB RAM, 1TB SSD bulunan bir sisteme sahibim. Daha çok Rainbow Six: Siege, CS, Valorant, Delta Force, Battlefield gibi oyunlar oynuyorum. Şu an herhangi bir ücret farkı olmadan 0 ASUS Dual 7800XT ekran kartı ile değiştirme şansım var. 4-5 ay sonra sisteme Ryzen 7800x3D değişikliği uygulayacağım. Sizce 4070'den devam mı edilmeli ya da RX 7800 XT'ye geçiş mi yapmalıyım? Yönlendirebilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Ekran kartlarının linklerini de ekliyorum.
RX 7800XT:
ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
RTX 4070:
Asus Dual GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3 Ekran Kartı

Arada güç farkı pek yok ama VRAM açısından daha avantajlı. Yapay zekayla ilgilenme veya yayın açma gibi bir durumun yoksa yani sadece oyun için kullanıyorsan mantıklı olur.

Arada güç farkı pek yok ama VRAM açısından daha avantajlı. Yapay zekayla ilgilenme veya yayın açma gibi bir durumun yoksa yani sadece oyun için kullanıyorsan mantıklı olur.

Dediğim gibi sadece kendim oyun oynuyorum herhangi bir kayıt alma ya da yayın açma amacım yok. Bilgisayarı oyun oynamak dışında sadece internette gezinmek, dizi film için kullanıyorum. Bazı arkadaşlar 30 binlik kart verip 25 binlik kart alıyorsun diyorlar fakat benim durumumda bana 7800XT daha mantıklı geliyor.

VRAM daha fazla ama NVIDIA ekran kartlarında dlss teknolojisi göz ardı edilmemeli. Günden güne daha da geliştiriyorlar. Yeni dlss teknolojisiyle performansın yanında görüntülerde oldukça iyilestirilmeye başladı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı