RTX 4070 laptop Witcher 3'te FPS düşüşleri yaşanıyor

Rik Sançez

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 9 8945H işlemci 16 GB RAM ve RTX 4070 ekran kartına sahip bir laptop ile oynuyorum. Bu ayarlarda açık dünyada dolaşırken 50-60 FPS arası, ara sahnelerde ise 70-80 FPS alıyorum. Bazen takılma oluyor. Bunlar normal mi? Sahip olduğum laptop bu ayarlarda oynatmaya yetmiyor mu yoksa laptop mu sıkıntılı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam hocam

Açık dünya ve ara sahne falan göstermeye çalıştım.
Video
Framerate bakarsak arada 8 ile 19 arasında git gel yapıyor. Normalde 10-20 arası kötü değil ama böyle 2 katlık bir git gelde hissettiriyordur. Benim oynadığım zamanda drop oluyordu ama fazla sallamıyordum. İnternetteki testlere baktığım zamanda diğer insanlarda da aynı sorunlar oluyor, genel olarak oyun çok optimize değil ama FPS arttıkça çok daha az hissedilir hale geliyor.

Ayrıca hocam tavsiye olarak. Blood and Wine DLC'sini oynayacağınız zaman keskinlik seviyesini kapatın. Benim oyunumu çok bulanık yapıyordu o haritada nedense.

Framerate bakarsak arada 8 ile 19 arasında git gel yapıyor. Normalde 10-20 arası kötü değil ama böyle 2 katlık bir git gelde hissettiriyordur. Benim oynadığım zamanda drop oluyordu ama fazla sallamıyordum. İnternetteki testlere baktığım zamanda diğer insanlarda da aynı sorunlar oluyor, genel olarak oyun çok optimize değil ama FPS arttıkça çok daha az hissedilir hale geliyor.

Ayrıca hocam tavsiye olarak. Blood and Wine DLC'sini oynayacağınız zaman keskinlik seviyesini kapatın. Benim oyunumu çok bulanık yapıyordu o haritada nedense.
Tamam teşekkür ederim.

Hocam oyuna girdiğimde 70-80 bazen 90 fps görüyorum ama işlemci ısınınca fps düşüyor. işlemcinin sıcaklığını sınırlayabileceğim bir uygulama var mıdır? Asus Tuf Gaming kullanıyorum. G-helper işime yarar mı?

Son düzenleme:
Tamam teşekkür ederim.

Hocam oyuna girdiğimde 70-80 bazen 90 fps görüyorum ama işlemci ısınınca fps düşüyor. işlemcinin sıcaklığını sınırlayabileceğim bir uygulama var mıdır? Asus Tuf Gaming kullanıyorum. G-helper işime yarar mı?
İşinize belki yarayabilir hocam. Kurcalamak lazım.
Bazı laptop'lar frekans kısmaya izin veriyor veya limitleyebiliyor. Asus Rog serilerinde vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı