RTX 4070 sistem ile oyun oynanırken takılma oluyor

Bil_Berk

Kilopat
RAM
16 GB DDR5 5600mhz kinston ram
SSD veya HDD modeli
WD 570 500GB
Ekran kartı
RTX4070
Anakart
A620M H
İşlemci
AMD RYZEN 5 7500F
Merhaba arkadaşlar hemen her gün Valorant oynayan biriyim. Fakat 2 gündür oyunda şöyle bir sorun var bende oyun ilk 1 dakika akıyor maçtayken sonra her 2-3sn de bir drop girmeye başlıyor periyodik olarak MSI Afterburner ile kontrol ettiğimdemin, Max ve AVG FPS değerleri normal genelde ortalamada 300 600 arası FPS alıyorum. Fakat dediğim 2-3 saniyelik periyotta MSI Afterburner ile izlediğimde %1 ve %0.1 FPS değeri 5'e düşüyor aniden şu anda oyunum oynanacak durumda değil. BIOS güncelledim, sürüm değiştim PC'ye format attım, ekran kartı driver sürümünü değiştim, kasaya bakım yaptım oyunun yüklü olduğu SSD'ye baktım, kasayı temizledim termal macun değiştim fakat çözüme ulaşmadı. (sıcaklık GPU 60'ı işlemci 72 dereceyi geçmiyor zaten soğutma sistemim iyi.). Sorun oyun odaklı bir problemmi yoksa sistemimde bir sorun olabilir mi? CS 2 ve Minecraft'ta denedim bu sorun yaşanmadı. Dediğim gibi sanki planlı gibi oyunun başında 30SN-1DK kadar sorun olmuyor bir süre sonra hep aynı sürede bir drop yiyorum anlık fotoğraf çekiyor 1 saniyelik sonra 2 3 saniye normalde dönüyor. Sistemde daha önce böyle bir sorun yoktu.

Ayrıca oyunu oynerken dediğim sürede bir drop yerken seste cızırdıyor. Eğer valorant arka plandayken video falan zilersem videodaki sesler bile kasıyor video da kasıyor. Muzdarip kaldım yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleme:
Driver 572 kusur bir modele değişin 576 olan sürümler sorunlu ondan olabilir

Driverlarını güncellemeyi deneyebilirsin dostum.

Güncel hepsi format atıp sıfırdan her şeyi son sürüme güncelledim hatta.

Hocam denediğim zaman geri dönüş yapacağım.
Deneyin ayni sorunu bende yasamistim

Sizde de durum oyun başı akıcı 1 dk civarı sonra hep aynı aralıklarla fps drop sorunumuydu. çünkü bende dediğim gibi 2 3 saniyede bir 1 saniye civarı donuyor oyun fps değerleri sabit ama yani mesela minimum fps 350 diyelim ama %1 ve %0.1 fps değerlerim Bi anda 5 e düşüyor min, max, avg fps durumlarım stabil ve normal gözüküyor.

Stabilitesi iyi olan bir sürüm önerebilir misiniz. Biliyorsanız?
Birde DDU ile kaldırıp mı yükleyeyim ekran kartı sürücüsünü. Pc geçen gün yanılmıyorsam gene arkaplanda valorant varken ekran ve ses gitmişti ama kasa normal fonksiyonda çalışıyordu. Bugün de format atmadan önce mavi ekran yemiştim.

İLGİLİ SORUNU GÖSTERDİĞİM VİDEO

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
sorun bu hocam

Buda aynı sistemde CS2 testi sorun gözükmüyor gibi.

Görev yöneticisindeki görüntü yanit vermiyor diyor. Ama oyun droplu da olsa çalışıyor.

Son düzenleme:
572 kusur surumlerin hepsi temiz

572 kusur surumlerin hepsi temiz
Hocam 572.83 sürümünü indirdim aynı sorun devam ediyor. Okadar ilginç bir sorun ki mesela poligona giriyorum yaklaşık 1 dakika kadar akıcı oluyor sonra dediğim olay başlıyor. Delirmek üzereyim artık denemediğim neredeyse bir şey kalmadı. CS2 minecraft falan sorunsuz oynanıyor. Farlight 84 de dahil sorunu sadece Valorantta yaşıyorum anlam veremiyorum artık bıktırdı kendinden. Peki bir bilginiz var mı son valorant güncellemesinden sonra oluşabilecek bir sorun olabilir mi? 10.10 yamasında bu tip sorun yaşayan birileri daha var mı?

Buda Burn In Test sonuçları NPU dan dolayı verdi sorunu yoksa herhangi bir error almadım sistemde ne kadar doğru veri bimlyiroum ama böyle.

Az önce tesadüfen bir forumda çözümü buldum yapmanız gereken tek şey aygıt yöneticisinden ''Realtek PCIe GbE Family Controller'' ı devre dışı bırakmak ya da kaldırmak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…