Bil_Berk
Kilopat
- RAM
- 16 GB DDR5 5600mhz kinston ram
- SSD veya HDD modeli
- WD 570 500GB
- Ekran kartı
- RTX4070
- Anakart
- A620M H
- İşlemci
- AMD RYZEN 5 7500F
Merhaba arkadaşlar hemen her gün Valorant oynayan biriyim. Fakat 2 gündür oyunda şöyle bir sorun var bende oyun ilk 1 dakika akıyor maçtayken sonra her 2-3sn de bir drop girmeye başlıyor periyodik olarak MSI Afterburner ile kontrol ettiğimdemin, Max ve AVG FPS değerleri normal genelde ortalamada 300 600 arası FPS alıyorum. Fakat dediğim 2-3 saniyelik periyotta MSI Afterburner ile izlediğimde %1 ve %0.1 FPS değeri 5'e düşüyor aniden şu anda oyunum oynanacak durumda değil. BIOS güncelledim, sürüm değiştim PC'ye format attım, ekran kartı driver sürümünü değiştim, kasaya bakım yaptım oyunun yüklü olduğu SSD'ye baktım, kasayı temizledim termal macun değiştim fakat çözüme ulaşmadı. (sıcaklık GPU 60'ı işlemci 72 dereceyi geçmiyor zaten soğutma sistemim iyi.). Sorun oyun odaklı bir problemmi yoksa sistemimde bir sorun olabilir mi? CS 2 ve Minecraft'ta denedim bu sorun yaşanmadı. Dediğim gibi sanki planlı gibi oyunun başında 30SN-1DK kadar sorun olmuyor bir süre sonra hep aynı sürede bir drop yiyorum anlık fotoğraf çekiyor 1 saniyelik sonra 2 3 saniye normalde dönüyor. Sistemde daha önce böyle bir sorun yoktu.
Ayrıca oyunu oynerken dediğim sürede bir drop yerken seste cızırdıyor. Eğer valorant arka plandayken video falan zilersem videodaki sesler bile kasıyor video da kasıyor. Muzdarip kaldım yardımcı olabilecek var mı?
Ayrıca oyunu oynerken dediğim sürede bir drop yerken seste cızırdıyor. Eğer valorant arka plandayken video falan zilersem videodaki sesler bile kasıyor video da kasıyor. Muzdarip kaldım yardımcı olabilecek var mı?
Son düzenleme: