Arkadaşlar sonunda yeni bir sistem toplayabileceğim. Aklımda genel olarak fikirler mevcut elimde bir liste var ancak sizin fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum. Şu marka/model yerine şunu alsan daha iyi gibi gibi fikir verebilirseniz çok teşekkür ederim.
Anakart için sizden özellikle tavsiye almak istiyorum çünkü anakart modelleri ile ilgili bir fikrim yok. Genel itibari ile ben hem yayın/oyun işleri için kullanacağım doğal olarak bu işlerin içerisine Adobe programları ve render işlemleri girecek. Ekstra olarak da yazılım ile uğraşıyorum VS Code ve Android Studio vs kullanacağım.
Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi AMD B650 soket AM5 DDR5 5600MHz.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7700 soket AM5 3.8 GHz (7700X 4.50 GHz ile değişebilir)
Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4070 12 GB.
RAM. Crucial 32 GB (2x16 GB) 5600MHz.
Monitor: ASUS ROG STRIX XG249cm 23.8 inç 270Hz 1ms FHD.
Sistem genel olarak bu şekilde ancak MSI markasının daha sorunsuz ve iyi olduğunu duydum benim de gönlümde MSI var. Sizce MSI ile değişmeli miyim sistemi?
Çift monitör kullanacağım, ikinci monitör için fazla bir bütçe ayırmıyorum 2-3K'lık bir monitör işimi görecektir diye düşünüyorum.
Ayrıca sistemin soğutması için sıvı soğutma ve kasa önerilerini sizden bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar. Allah'ın izniyle Ekim'in ortalarında doğru almış olacağım.
Anakart için sizden özellikle tavsiye almak istiyorum çünkü anakart modelleri ile ilgili bir fikrim yok. Genel itibari ile ben hem yayın/oyun işleri için kullanacağım doğal olarak bu işlerin içerisine Adobe programları ve render işlemleri girecek. Ekstra olarak da yazılım ile uğraşıyorum VS Code ve Android Studio vs kullanacağım.
Anakart: ASUS Prime B650M-A Wi-Fi AMD B650 soket AM5 DDR5 5600MHz.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7700 soket AM5 3.8 GHz (7700X 4.50 GHz ile değişebilir)
Ekran kartı: ASUS Dual GeForce RTX 4070 12 GB.
RAM. Crucial 32 GB (2x16 GB) 5600MHz.
Monitor: ASUS ROG STRIX XG249cm 23.8 inç 270Hz 1ms FHD.
Sistem genel olarak bu şekilde ancak MSI markasının daha sorunsuz ve iyi olduğunu duydum benim de gönlümde MSI var. Sizce MSI ile değişmeli miyim sistemi?
Çift monitör kullanacağım, ikinci monitör için fazla bir bütçe ayırmıyorum 2-3K'lık bir monitör işimi görecektir diye düşünüyorum.
Ayrıca sistemin soğutması için sıvı soğutma ve kasa önerilerini sizden bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar. Allah'ın izniyle Ekim'in ortalarında doğru almış olacağım.