RTX 4070 sistem ne kadar eder?

Neyse hocam benim de sizle yok benim mesajımı alıntılamayın lütfen güzelce herkes yorumunu yazsın.

Mesaji duzenledim. Mesajiniz yanlış, gereksiz oldugu surece alintilamaya devam edecegim. Bilginiz olsun.

Sıvı soğutucu ve tek tük şeyler dışında benzer bir sistem 43 bin TL, sistemi 46-47 civarına koyarsanız rahat rahat 45 bine satarsınız gibime geliyor.

Ciddi misin sen? Sıfırı 43 ediyorken 2. el kim 45 verir buna. 2. elde fiyat düşüyordu yükselmiyordu herhalde karıştırdın. Üstüne yaklaşık 2 yıllık bir sistem 😅🙃

Ciddi misin sen sıfırı 43 ediyorken 2. el kim 45 verir buna. 2. elde fiyat düşüyordu yükselmiyordu herhalde karıştırdın. 😅🙃
Hocam parça kompanent kalitesi iyi düzeyde, attığım sistemde sıfır gibi yazılmış ama satıcının ne kadar güvenilir olduğuna bağlı o da. Tabi ki de sıfır da aynı fiyata toplanabilir bir sistem.
Fiyat babında karşılaştırdığım şey teker teker satış fiyatı. Yoksa normal bir sistem olarak bu fiyattan satılması güç bende farkındayım.

Hocam parça kompanent kalitesi iyi düzeyde, attığım sistemde sıfır gibi yazılmış ama satıcının ne kadar güvenilir olduğuna bağlı o da. Tabii ki de sıfır da aynı fiyata toplanabilir bir sistem.
Fiyat babında karşılaştırdığım şey teker teker satış fiyatı. Yoksa normal bir sistem olarak bu fiyattan satılması güç bende farkındayım.

Sanırım hocam yanlış anlattım. Şimdi tek tek aynı ürünü aynı kalitede sıfır topladığımızda yaklaşık 43-44K ediyor. Sahibinden ilanına baktığımızda 2. el olmasına rağmen yine de 43K fiyat konmuş. Ayrıca konu sahibinin sistemi şu anda 2 yıllık bir sistem. Ben bir alıcı olarak baktığımda sıfırını 43K ya toplayabiliyorken 2. el bir ürüne neden 45k vereyim? 45k veren çıkar mı çıkar belki ama oda kesinlikle sistemden anlamayan kişilerdir. Kısaca konu sahibinin sistemini 46-47k ya koyması zaten mantıksız 45'e satılması ise çok zor olur. 2. el olduğundan dolayı da en az 10-15k arası değeri düşer. Sonuçta 2. el alırken alınan risklerden dolayı 43K eden sisteme 30k verilmesi kabul edilebilir sınırda. Belki 35'e koyar artık pazarlıkla ne kadar fiyat düşer orası muamma ama bence sistemin 2. el değeri 30k.

2. el fiyatı 30k eder bence
images (3) (22).jpeg

Sistemi temiz kullandıysa 35'ten aşağısı teklif bile edilmez. 2. El ilanına sadece ekran kartı ve işlemciyi ölü fiyattan koyup satsa zaten 25 civarı eder. Sistemde tek sıkıntı parça SSD o da değerleri ortalamadan düşük olduğu için. Sıvı soğutucu ile beraber satıyorsa 35-34'ten aşağı satacağıma balyozla yok ederim.

Sanırım hocam yanlış anlattım. Şimdi tek tek aynı ürünü aynı kalitede sıfır topladığımızda yaklaşık 43-44K ediyor. Sahibinden ilanına baktığımızda 2. el olmasına rağmen yine de 43K fiyat konmuş. Ayrıca konu sahibinin sistemi şu anda 2 yıllık bir sistem. Ben bir alıcı olarak baktığımda sıfırını 43K ya toplayabiliyorken 2. el bir ürüne neden 45k vereyim? 45k veren çıkar mı çıkar belki ama oda kesinlikle sistemden anlamayan kişilerdir. Kısaca konu sahibinin sistemini 46-47k ya koyması zaten mantıksız 45'e satılması ise çok zor olur. 2. el olduğundan dolayı da en az 10-15k arası değeri düşer. Sonuçta 2. el alırken alınan risklerden dolayı 43K eden sisteme 30k verilmesi kabul edilebilir sınırda. Belki 35'e koyar artık pazarlıkla ne kadar fiyat düşer orası muamma ama bence sistemin 2. el değeri 30k.
30 bin TL'ye böyle bir sistemi 2. El bile toplayamazsın. 2. El demek o ürünün bittiği fiyatının ölü şekilde düşürürüleceği anlamına gelmez. Sıfır toplanıyor diyorsun ama sıfır ürün sıkıntılı çıksa bu gün çoğu yer senin sıkıntılı ürününle ilgilenmez bile, elindekiyle ortada kalırsın. Temiz parçası olan adam saf mı gitsin sıfır alsan bile sorun çıkarabilecek elektronik cihazlarla uğraşmayan satıcılar ve distribütörler varken o fiyata satsın. İşte sapı işte kapı der o sistemi 30'a vermez insan. Ben iddia ediyorum, o sistem 38'den ilana konulsa 35'e bilemedin en ama en ölü 34'e peynir ekmek gibi satar. Kendi ürününüz olsa toz kondurmazsınız başkası bahsedince ürünü öldürüp çöp etmekte üstünüze yok. Sorsan piyasa artmasın, fiyatlar asıl olması gerektiği yerde olsun dersin ama Türkiye'de böyle bir durum yok maalesef.

@halilkocatas Hocam sistemi 39 bin TL'den ilana koy. 39-35 güzelinden bir indirim yapar 36'ya bile rahat satarsın ve malı öldürmeden hakkında satmış olursun. 30 bin diyen var harbiden ağzımı bozacağım az kaldı. 😄

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2487032
Sistemi temiz kullandıysa 35'ten aşağısı teklif bile edilmez. 2. el ilanına sadece ekran kartı ve işlemciyi ölü fiyattan koyup satsa zaten 25 civarı eder. Sistemde tek sıkıntı parça SSD o da değerleri ortalamadan düşük olduğu için. Sıvı soğutucu ile beraber satıyorsa 35-34'ten aşağı satacağıma balyozla yok ederim.

30 bin TL'ye böyle bir sistemi 2. el bile toplayamazsın. 2. el demek o ürünün bittiği fiyatının ölü şekilde düşürürüleceği anlamına gelmez. Sıfır toplanıyor diyorsun ama sıfır ürün sıkıntılı çıksa bugün çoğu yer senin sıkıntılı ürününle ilgilenmez bile, elimdekiyle ortada kalırsın. Temiz parçası olan adam saf mı gitsin sıfır alsan bile sorun çıkarabilecek elektronik cihazlarla uğraşmayan satıcılar ve distribütörler varken o fiyata satsın. İşte sapı işte kapı der o sistemi 30'a vermez insan. Ben iddia ediyorum, o sistem 38'den ilana konulsa 35'e bilemedin en ama en ölü 34'e peynir ekmek gibi satar. Kendi ürününüz olsa toz kondurmazsınız başkası bahsedince ürünü öldürüp çöp etmekte üstünüze yok. Sorsan piyasa artmasın, fiyatlar asıl olması gerektiği yerde olsun dersin ama Türkiye'de böyle bir durum yok maalesef.

Hocam yanlış anlamayın ama 45k ya 7500F 5070 sistem dizmek varken neden bu sistemi dizeyim? Şu an sıfır tek tek parçaları toplayınca 43K civarı ediyor ama 43K'ya tercih edeceğim bir sistem olur mu? Tabii ki de hayır. Benzer fiyata AM5 DDR5 dizilebiliyorken benzer fiyata Intel ölü soket 13400F ve 4070'li sistem bana pek mantıklı gelmiyor. Alınabilirliğinin artması için indirim yapması şart çünkü 2. el başlı başına bir risk. Önceden dediğim gibi 35k koyar pazarlıkla kaç düşer bilemem ama bence 2. elde hakkı 30k civarı.

Eki Görüntüle 2487032
Sistemi temiz kullandıysa 35'ten aşağısı teklif bile edilmez. 2. El ilanına sadece ekran kartı ve işlemciyi ölü fiyattan koyup satsa zaten 25 civarı eder. Sistemde tek sıkıntı parça SSD o da değerleri ortalamadan düşük olduğu için. Sıvı soğutucu ile beraber satıyorsa 35-34'ten aşağı satacağıma balyozla yok ederim.

30 bin TL'ye böyle bir sistemi 2. El bile toplayamazsın. 2. El demek o ürünün bittiği fiyatının ölü şekilde düşürürüleceği anlamına gelmez. Sıfır toplanıyor diyorsun ama sıfır ürün
@halilkocatas Hocam sistemi 39 bin TL'den ilana koy. 39-35 güzelinden bir indirim yapar 37'ye bile rahat satarsın ve malı öldürmeden hakkında satmış olursun. 30 bin diyen var harbiden ağzımı bozacağım az kaldı. 😄

Sorun yok ağzını boz sen. Ben gayet objektif bakıyorum sen ölü soket ve pek tercih edilmeyecek ddr4 olan 2 yıllık sisteme 39k fiyat biçiyorsan sıfır fiyatının 4k altında değer göreceğini düşünüyorsan sistemden anlamadığını düşünürüm.

Hocam yanlış anlamayın ama 45k ya 7500F 5070 sistem dizmek varken neden bu sistemi dizeyim? Şu an sıfır tek tek parçaları toplayınca 43K civarı ediyor ama 43K'ya tercih edeceğim bir sistem olur mu? Tabii ki de hayır. Benzer fiyata AM5 DDR5 dizilebiliyorken benzer fiyata Intel ölü soket 13400F ve 4070'li sistem bana pek mantıklı gelmiyor. Alınabilirliğinin artması için indirim yapması şart çünkü 2. el başlı başına bir risk. Önceden dediğim gibi 35k koyar pazarlıkla kaç düşer bilemem ama bence 2. elde hakkı 30k civarı.
O aradaki fiyat farkını veremeyen insanlar olduğunu anlayamıyor musun? Ölü soket olduğunu bilerek o sistemi almak isteyen insan olur, herkes en güncel olsun derdinde değil. İstediğin oyunu yüksek grafikler ile oynatabiliyorsa sorun yok diyenler de var. 5 yıl içinde başka yeni soketli sistemler de çıkacak, o zaman yeni soket çıkana kadar beklesin AM5'te almasın mı diyelim?

Sorun yok ağzını boz sen. Ben gayet objektif bakıyorum sen ölü soket ve pek tercih edilmeyecek ddr4 olan 2 yıllık sisteme 39k fiyat biçiyorsan sıfır fiyatının 4k altında değer göreceğini düşünüyorsan sistemden anlamadığını düşünürüm.
Pazarlık payı için 39'dan koyar, alıcı zaten pazarlık payı için bıraktığını bilir bu yüzden 39 vermez yine 35 civarına düşürür. Hem malını öldürmez hem satılması gereken fiyata satmış olur. Alıcı 35'e böyle bir sistem alamayacağını bildiği için kendisi de bu durumdan şikayetçi olmaz. Kazan kazan durumu kısaca.

Konu sahibi o sistemi 20 bin TL'ye ilana koysa bile yine pazarlık payı olmaz mı diye soracak yüzsüzler varken 30 bine satmak satmak mı? Sobaya atar yakar kendimi ısıtırım yine 30'a vermem.

Son düzenleyen: Moderatör:
O aradaki fiyat farkını veremeyen insanlar olduğunu anlayamıyor musun? Ölü soket olduğunu bilerek o sistemi almak isteyen insan olur, herkes en güncel olsun derdinde değil. İstediğin oyunu yüksek grafikler ile oynatabiliyorsa sorun yok diyenler de var. 5 yıl içinde başka yeni soketli sistemler de çıkacak, o zaman yeni soket çıkana kadar beklesin AM5'te almasın mı diyelim?
Anlayamıyorsun galiba 43k fiyata sıfır dizmeye değecek bir sistem değil o paraya daha iyi sistemler dizilebiliyorken tercih edilmeyen bu sisteme 39k kimse vermez tabi anlamıyorsan sistemlerden orası ayrı. 7500f 5070 ikilini geçtim benzer performans veren sistemi şuan 35k civarına yine toplarsın. Neden 2 yıllık sisteme 0 parası vereyim performans aynı olacakken

Linkteki sistem 34k sıfır fiyat ayrıca ddr5 neden 2 yıllık ddr4 o sistemi alayım

14400f 7700xt'li sistem yine 34k

Bunlar ilk ve rastgele girdiğim sitelerden hazır sistemler ayrıntı baksam daha iyiside bulunur. Ve tamamen benzer performans alacaksam neden 39k 2. El alayım? Mantıklı olmak lazım. Benim bu yaptığım ölücülük değil senin bu yaptığın abartmaktır.

Pazarlık payı için 39'dan koyar, alıcı zaten pazarlık payı için bıraktığını bilir bu yüzden 39 vermez yine 35 civarına düşürür. Hem malını öldürmez hem satılması gereken fiyata satmış olur. Alıcı 35'e böyle bir sistem alamayacağını bildiği için kendisi de bu durumdan şikayetçi olmaz. Kazan kazan durumu kısaca. 39'a ilana konulan ürün için pazarlıksız direkt 39 vermeyi düşünmek senin gibi birisinin yapacağı bir şey olur muhtemelen.

Konu sahibi o sistemi 20 bin TL'ye ilana koysa bile yine pazarlık payı olmaz mı diye soracak yüzsüzler varken 30 bine satmak satmak mı? Sobaya atar yakar kendimi ısıtırım yine 30'a vermem.

@yusuf10133 kardeş sen şu sistemin aynısını 2. elde 30 bine toplayıp bizi şaşırtsana. Senin malın olmadığı için oradan böyle düşük fiyat vermek kolay tabii.

Öncelikle üslubuna dikkat et senin gibi birisinin yapacağı bir şey olur lafı neye dayanarak böyle bir üslup kullanıyorsun. Zaten sana 34K ya benzer performans sistem attım. Sen git istersen 50'ye koy beni ilgilendirmez ama gelmiş buraya dalga geçer gibi bir üslupla konuşup tepenin tasını attırma.

Anlayamıyorsun galiba 43k fiyata sıfır dizmeye değecek bir sistem değil o paraya daha iyi sistemler dizilebiliyorken tercih edilmeyen bu sisteme 39k kimse vermez tabi anlamıyorsan sistemlerden orası ayrı. 7500f 5070 ikilini geçtim benzer performans veren sistemi şuan 35k civarına yine toplarsın. Neden 2 yıllık sisteme 0 parası vereyim performans aynı olacakken

Linkteki sistem 34k sıfır fiyat ayrıca ddr5 neden 2 yıllık ddr4 o sistemi alayım

14400f 7700xt'li sistem yine 34k

Bunlar ilk ve rastgele girdiğim sitelerden hazır sistemler ayrıntı baksam daha iyiside bulunur. Ve tamamen benzer performans alacaksam neden 39k 2. El alayım? Mantıklı olmak lazım. Benim bu yaptığım ölücülük değil senin bu yaptığın abartmaktır.

Öncelikle üslubuna dikkat et senin gibi birisinin yapacağı bir şey olur lafı neye dayanarak böyle bir üslup kullanıyorsun. Zaten sana 34K ya benzer performans sistem attım. Sen git istersen 50'ye koy beni ilgilendirmez ama gelmiş buraya dalga geçer gibi bir üslupla konuşup tepenin tasını attırma.
Vay canına! Sistemler harbiden bomba gibiymiş. Özellikle PSU ve piyasanın en ucuz SSD'si sayılabilecek bir SSD. 13400F ve 14400F'i üfleyerek soğutmayı düşünüyorsun sanırım. 8 GB Ram'lı sistem atması yetmezmiş gibi günümüzde 16 GB bile artık yeterli gelmemeye başladı. 😃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı