RTX 4070 sistem performansı olması gerekenden düşük

ateş davas

Femtopat
Daha fazla  
RTX 4070'im var anakartım ASUS TUF Gaming X570-PRO (Wi-Fi) işlemcim ise Ryzen 7 5800X. Sistemimin parçalarının böyle olmasına rağmen oyunlarda çok az FPS alıyorum. Parçalara göre mesela Valorant da en düşük ayarlarda 230-240 arası alıyorum ve bu çoğu oyunda böyle düşük işlemcimin olduğu yer sıcak oluyor fakat soğutucum sıvı. Bunun sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 4070'im var anakartım ASUS TUF Gaming X570-PRO (Wi-Fi) işlemcim ise Ryzen 7 5800X. Sistemimin parçalarının böyle olmasına rağmen oyunlarda çok az FPS alıyorum. Parçalara göre mesela Valorant da en düşük ayarlarda 230-240 arası alıyorum ve bu çoğu oyunda böyle düşük işlemcimin olduğu yer sıcak oluyor fakat soğutucum sıvı. Bunun sebebi ne olabilir?

MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atar mısınız?

Başka oyunlarda denedin mi ? AAA kalite bir oyunda dener misin?

Başka oyunlarda denedin mi? AAA kalite bir oyunda dener misin?

Bilgisayarimi actigimda oyuna falan girmedim. Hiç CPU 81 dereceydi.
Parcalarimda bir uyumsuzluk var mi acaba?

Bilgisayarimi actigimda oyuna falan girmedim hiç CPU 81 derece idi

Başka oyunlarda denedin mi? AAA kalite bir oyunda dener misin?

Ekran kartim = RTX 4070 12 GB
İslemcim = AMD Ryzen 7 5800X
Anakartim= ASUS TUF Gaming X570-PRO (Wi-Fi)

MSI Afterburner ile oyun içi değerleri atar mısınız?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    286,5 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:

Boşta 81 derece öyle mi ?
Hocam birde sormadan edemeyeceğim o faturadaki miktar doğru mu ?

Uyumsuzluktan dolayı 81 derece olmaz boşta iken hocam. Ya işlemci soğutucunuzda bir sıkıntı var ya da termal macun sürttünüz mü? Ya da çok aşırı mı sürttünüz?

Boşta 81 derece öyle mi ?
Hocam birde sormadan edemeyeceğim o faturadaki miktar doğru mu ?
fatura dogru ne var ki bilmedigimden soruyorun

Uyumsuzluktan dolayı 81 derece olmaz boşta iken hocam. Ya işlemci soğutucunuzda bir sıkıntı var ya da termal macun sürttünüz mü? Ya da çok aşırı mı sürttünüz?
ya ben macunu yenilemek icin cikardim ama tekrar yerine sokamadim tam fakat sivi sogutucu zaten bide attigim parcalara arasi uyumsuzluk ya da ona benzer birsey olabilir mi ya da degistirmem gereken bi tane ?

fatura dogru ne var ki bilmedigimden soruyorun

ya ben macunu yenilemek icin cikardim ama tekrar yerine sokamadim tam fakat sivi sogutucu zaten bide attigim parcalara arasi uyumsuzluk ya da ona benzer birsey olabilir mi ya da degistirmem gereken bi tane ?
Yok hocam öyle uyumsuzluk olabilecek bir şey yok. Sıvı soğutucunun fanları nasıl çalışıyor hocam. Macunu sürüp takmanız olmamış gibi. Yapamıyorsanız macun sürme işlemini profesyonel kişilerden yardım alın. Boşta cpu 81 derece ise, o sıvı soğutucu ile işlemci arasında neredeyse temas adam akıllı yok gibi. Hiç soğutmuyor. Ya da termal macun nasıl sürülür gibi videolar izleyin ona göre sürün bari. Bu arada sistemi aşırı pahalıya almışsınız gibi hocam. Bu fiyata ddr5 sistem alırdınız.

Yok hocam öyle uyumsuzluk olabilecek bir şey yok. Sıvı soğutucunun fanları nasıl çalışıyor hocam. Macunu sürüp takmanız olmamış gibi. Yapamıyorsanız macun sürme işlemini profesyonel kişilerden yardım alın. Boşta cpu 81 derece ise, o sıvı soğutucu ile işlemci arasında neredeyse temas adam akıllı yok gibi. Hiç soğutmuyor. Ya da termal macun nasıl sürülür gibi videolar izleyin ona göre sürün bari. Bu arada sistemi aşırı pahalıya almışsınız gibi hocam. Bu fiyata ddr5 sistem alırdınız.
gecen yaz aldik tam zamlarin uctugu zaman bide simdi yarin gondericem profesyonel birine macun surcem ama bu seiteme gore performansim cok az ben bunu anlamiyorum tum cozumleri denedim olmadi kasam da 750W var besliyo umarim tek sorun macundur

Gecen yaz aldik tam zamlarin uctugu zaman bir de simdi yarin göndereceğim profesyonel birine macun süreceğim ama bu seiteme gore performansim cok az ben bunu anlamıyorum tum cozumleri denedim olmadi kasam da 750W var besliyor umarim tek sorun macundur

Hocam işlemciniz dediğinize göre boşta 81 derece. Boşta 81 derece olan işlemcinin, yük altında performansı düşürmesi normaldir. Sistem aldığınızdan beri mi böyle yoksa yakın bir zamanda mı başladı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı