RTX 4070 sistemde donmalar oluyor

• Konuyu başlatan Yigxl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 407

Yigxl

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Sistemim iyi olmasına rağmen Opera'da bir şeyler indirirken kasmalar yaşıyorum. Bazen yalnızca Opera donuyor, bazen de bilgisayar anlık donma ve kasma yapıyor. Nedenini anlayamıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Sistem özelliklerim: RTX 4070 Super, Ryzen 5 7500F, 32 GB RAM, 1 TB SSD. Sorun nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,
Sistemim iyi olmasına rağmen Opera'da bir şeyler indirirken kasmalar yaşıyorum. Bazen yalnızca Opera donuyor, bazen de bilgisayar anlık donma ve kasma yapıyor. Nedenini anlayamıyorum. Ne yapmam gerekiyor? Sistem özelliklerim: RTX 4070 Super, Ryzen 5 7500F, 32 GB RAM, 1 TB SSD. Sorun nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
SSD’nin okuma, yazma hızı ve markası nedir?

Dostum sistemin ne kadar iyi olursa olsun SSD in kötü ise okuma ve yazma hızı bu çokça etkileyen bir durum senin yaptığın işlevi işleme geçirmeye yarıyan bileşen o zaten dostum

sisteminden ortalama alınabilecek performansı alamıyor isen sistem testlerini teker teker yapabilirsin ve sisteminin test sonuç videolarını bulup karşılaştırırsın performansdan memnun değilsen sistemin gördüğüm kadarıyla iyi bir sistem ortalamanın üstünde bir sistem ihtiyacını yeterince ve fazlasıyla karşılar

+ olarak indirme esnasında olabilecek internet problemleri normaldir operada kasma donma oluyor ise bu tarayıcıylada alakalı olabilir / ama sistemle alakalı olduğunu düşünüyor isen testten başka bir yöntem yok indirmeyle sistemin pek bir alakasıda yok dostum yani onu anlatmaya çalışıyorum SSD ile alakalı ekran kartındır işlemcindir etkisi yok bu duruma

Merhaba arkadaşlar,

Sürücüler güncel mi hocam? BIOS'u da güncellemeyi de unutmayın.

SSD'nin yazma hızı bir tık düşük hocam. Bir de RAM'i 1x16 yerine 2x8 yapsaydınız daha sağlıklı olurdu. Muhtemelen RAM slotunun tek slot kullanımında ve yazma hızından kaynaklanıyor. 1 adet daha 1x16 RAM alıp diğer slota takabilirseniz sorunun büyük oranda çözüleceğini düşünüyorum.

SSD'nin yazma hızı bir tık düşük hocam. Bir de RAM'i 1x16 yerine 2x8 yapsaydınız daha sağlıklı olurdu. Muhtemelen RAM slotunun tek slot kullanımında ve yazma hızından kaynaklanıyor. 1 adet daha 1x16 RAM alıp diğer slota takabilirseniz sorunun büyük oranda çözüleceğini düşünüyorum.
Dostum arkadaşımızda zaten 2x 16gb lık ram var tek sorun ssd olarak kalıo

Arkadaşımız büyük ihtimalle sebebini bilmiyorum ama depolamasından dolayı ve ekonomik olduğundan almış bunu düzeltmesi çokta pahalıya patlıcağını düşünmüyorum hazır sistem olarak alırken mantıklı gelmiş olabilir ama tekil olarak fırsatlardan ihtiyacına göre bulabilir diye düşünüyorum

Dostum arkadaşımızda zaten 2x 16gb lık ram var tek sorun ssd olarak kalıo

Arkadaşımız büyük ihtimalle sebebini bilmiyorum ama depolamasından dolayı ve ekonomik olduğundan almış bunu düzeltmesi çokta pahalıya patlıcağını düşünmüyorum hazır sistem olarak alırken mantıklı gelmiş olabilir ama tekil olarak fırsatlardan ihtiyacına göre bulabilir diye düşünüyorum
O halde bunu alıp takma şansınız varsa sorununuz çözülecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı