RTX 4070 sistemde Forest drop

İşletim sistemi
Windows 10

omercetin6034

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32 gb gskill 6000mhz cl36
Ekran kartı
4070 oc 12gb
Anakart
asus tuf gaming z690
İşlemci
i5 13600kf
Merhaba 3 hafta önce i5 13600KF ve 4070 OC 12 GB DDR5 sistem dizdim bu gece arkadaşlarla Forest girelim dedik Forest'ta en Full ayarlarda FPS 200 civarı falanken 160'lara falan düşüyor ve drop hissi yaratıyor sizce normal bir şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer ki ani FPS değişimleri varsa FPS sabitlemeni öneririm monitör 240 Hz olmadıkça FPS'in değişimini anlamazsın ekranın ne kadar desteklerse o kadar görürsün.

The Forest zamanından beri optimizasyon sorunlarına sahipti doğal diye düşünüyorum.

%1 ve %0.1 FPS değerlerinizi paylaşır mısınız?

MSI Afterburner'dan açılmıyor denedim.

Eğer ki ani FPS değişimleri varsa FPS sabitlemeni öneririm monitör 240 Hz olmadıkça FPS'in değişimini anlamazsın ekranın ne kadar desteklerse o kadar görürsün.
180 hz sabitliyorum drop atıyor oyundan kaynaklı snrm arkadaşda 3060 var anlık düşüşler yaşıyor

The Forest zamanından beri optimizasyon sorunlarına sahipti doğal diye düşünüyorum.
Bende öyle düşünüyorum 3060 12400f sistem kurdu ark 1 hafta önce ondada düşüşler var

Uygulama tavsiye eder mişin onları açabileceğim

Buldum 10 dk test yapıp atıcam değerleri

Sadece bu oyunda böyle cyberpunk en full ayarlar rtx açık dlls kalite de durum bu

sizce sistemselmi yoksa oyundamı sıkıntı var

Dosya Ekleri

• 5ED4075A-0304-46C6-8A51-013D372923E1.jpeg
    434,7 KB · Görüntüleme: 83
  • 4BEE39DB-AE51-4DE1-89E4-974CB3C339D0.jpeg
    311,5 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Sadece bu oyunda böyle cyberpunk en full ayarlar rtx açık dlls kalite de durum bu

sizce sistemselmi yoksa oyundamı sıkıntı var
Forest'ta oyun akıcı ama FPS drop yiyorsunuz gibi görünüyor. MSAA veya kenar yumuşatma ayarı veya ona benzer bir ayar varsa kapatmayı veya düşürmeyi deneyin. Cyberpunk için değerleriniz gayet normal.

Forest'ta oyun akıcı ama FPS düşmesi yiyorsunuz gibi görünüyor. MSAA veya kenar yumuşatma ayarı veya ona benzer bir ayar varsa kapatmayı veya düşürmeyi deneyin. Cyberpunk için değerleriniz gayet normal.

Yarın akşam deneyeceğim atarım buraya pek önemli değil ama ufaktan tiksinmiş gibi oldum PC'den o kdr para verdik drop veriyor diye inşallah ondandır.

Forest'ta oyun akıcı ama FPS drop yiyorsunuz gibi görünüyor. MSAA veya kenar yumuşatma ayarı veya ona benzer bir ayar varsa kapatmayı veya düşürmeyi deneyin. Cyberpunk için değerleriniz gayet normal.
Yok reis denedim aynı oyunda sıkıntı var snrm

Valla iyice kafaya taktım

Knk galiba sende i5 13600kf kullanıyorsun dogrumu ?

Benim yaptığım testlerin aynısını Ultra ayarlarda yapıp FPS degerleri aynı şekilde açık olacak şekilde 10 dk test yapma şansın var mı kanka.

Son düzenleme:
Knk galiba sende i5 13600kf kullanıyorsun dogrumu ?

Benim yaptığım testlerin aynısını Ultra ayarlarda yapıp FPS degerleri aynı şekilde açık olacak şekilde 10 dk test yapma şansın var mı kanka.
Evet ben de 13600KF kullanıyorum. Senin yaptığın testlerin aynını yapmak için bir Forest'a sahip olmam gerekiyor ama bilin bakalım bende ne eksik? Senle aynı sorunu bir süre GTA 5'te yaşamıştım, FPS'yi 150'ye sabitleyince düzelmişti. Belki sen de fps'yi 144'e sabitlemeyi deneyebilirsin.

Deneyeceğim eyw

Reis benim BIOS şu an da 2204 sürümünde en yeni 2602 gösteriyor sitede acaba BIOS güncel olmadığı için olabilir mi?

Son düzenleme:
Reis benim BIOS şu an da 2204 sürümünde en yeni 2602 gösteriyor sitede acaba BIOS güncel olmadığı için olabilir mi?
Pek bir alaka göremedim. BIOS sürümünüz çok eskiyse güncelleyin ama oyunla alakalı muhtemelen. Başka oyunlarda olmuyorsa sizlik bi şey yok. FPS'yi 120'ye falan sabitleyince kesilmesi lazım. 120'de kesilirse 144'e sabitlersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…