RTX 4070 sistemde FPS düşüyor

NovaStar

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam;

Sistemimde %99 FPS ile normal FPS arasında sıkıntı var. Konuyu açacak olursam bütçem nedeniyle monitör alamadım eski monitörümden devam ediyorum. Monitörüm 75 Hz ve yeni aldığım sistemde Gigabyte RTX 4070 işlemci kısmında AMD Ryzen 5 7500F var. Sistemim çeşitli oyunlarda 150-200 ve 250 arasında değişen FPS alıyorum. Monitörüm düşük olduğu için tabii ki bunu göremiyorum ve bu sisteme rağmen drop yiyorum, 75Hz olan monitörde daha düşük FPS'de oynuyormuş gibi hissediyorum. %99 FPS değeri 100FPS üzerine çıkmıyor. Böyle 75 75 75 40 50 75 gibi hissediyorum. Oyun açılma ekranlarında tık tık gidiyormuş gibi oluyor soruma gelecek olursak monitörümün sisteminin çalışmasını bu derecede ciddi şekilde etkiler mi? Darboğaz veya parça uyumsuzluğu olabilir mi? Performans fotoğraflarını koyuyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_8891.jpeg
    IMG_8891.jpeg
    162 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_8889.jpeg
    IMG_8889.jpeg
    151,1 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_8888.jpeg
    IMG_8888.jpeg
    156,2 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 75 Hz monitör diyorsunuz. Zaten görebileceğiniz maksimum Fps değeri 75.

Ve 1080p çözünürlükte darboğaz yapabilir bu işlemci. Aslında çok güçlü de bir işlemci neredeyse 7600 ile denk sayılır ama 2k ve üstünde yapmaz yaparsa da hissetmezsiniz bile.

Hocam 75 Hz monitör diyorsunuz. Zaten görebileceğiniz maksimum Fps değeri 75.

Ve 1080p çözünürlükte darboğaz yapabilir bu işlemci. Aslında çok güçlü de bir işlemci neredeyse 7600 ile denk sayılır ama 2k ve üstünde yapmaz yaparsa da hissetmezsiniz bile.
Monitörü 75hz olsa bile yüksek FPS değerlerinde daha akıcı bir deneyim olması lazım. 60HZ monitörde 60fps ve 120fps arasındaki farkı çok rahat anlayabilirsiniz.

Monitörü 75hz olsa bile yüksek FPS değerlerinde daha akıcı bir deneyim olması lazım. 60HZ monitörde 60fps ve 120fps arasındaki farkı çok rahat anlayabilirsiniz.
Evet tam olarak bundan bahsediyorum akıcılık ve drop gibi bir sorun var. 75 hz olan bir monitörden çıkıpta 100 fps istemiyorum. 75 olsun ama böyle 75 75 75 75 40 75 75 60 75 gibi geliyor. %99 luk gösterge göründüğü gibi çok düşük.

Hocam bu ekran kartının darboğaz yapma ihtimali , bilemiyorum düşük bence.Ama dediğim gibi 1080p de sıkıntı yaratabilir. Bilgisayar yeteri kadar watt çekiyor mu? Ayarlarda tasarruf modu tarzında bir şeyler mi açık bunları da sormak lazım .

Hocam bu ekran kartının darboğaz yapma ihtimali , bilemiyorum düşük bence.Ama dediğim gibi 1080p de sıkıntı yaratabilir. Bilgisayar yeteri kadar watt çekiyor mu? Ayarlarda tasarruf modu tarzında bir şeyler mi açık bunları da sormak lazım .
Bence darboğazdan kaynaklanıyor, yapay çözünürlük ile 2k veya 4k da oynarsa anlayabiliriz.

Evet tam olarak bundan bahsediyorum akıcılık ve drop gibi bir sorun var. 75 hz olan bir monitörden çıkıpta 100 fps istemiyorum. 75 olsun ama böyle 75 75 75 75 40 75 75 60 75 gibi geliyor. %99 luk gösterge göründüğü gibi çok düşük.
Grafikler ne durumda düşükte oynuyorsanız ayarları yüksek veya ultraya çekip öyle oynayın.

750wattlık psu var. İşlemci ve ekrankartı sürücülerini yeni güncelledim. Güç yönetimi yüksek performans seçeneğinde ssd ile sıkıntı olsa diyorum samsung marka kullanıyorum. İşlemci en fazla çekse çekse full yük altında 100w harcasa o kadar bile değil ama ekran kartı da 250 desek diğer harcamalar dahil psu bana dolu dolu yetiyor.

Bence darboğazdan kaynaklanıyor, yapay çözünürlük ile 2k veya 4k da oynarsa anlayabiliriz.

Grafikler ne durumda düşükte oynuyorsanız ayarları yüksek veya ultraya çekip öyle oynayın.
Grafikler çok yüksek değil çok düşükte değil orta seviyenin üstü. Pubg gibi bir oyunda akıcılık var rainbow six, squad, gibi oyunlarda akıcılık yok. Optimize ile alakalı olabilir diye düşünmeye başladım ama birkaç oyunda yaptığı için sistemsel bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı