Çözüldü RTX 4070 sistemde oyunlar donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sukrudag

Hectopat
Arkadaşlar, öncesinde FC24 oynuyordum. Uncharted 4'ü yaklaşık 11 saat oynadım, FC 25'i 200 saate yakın ve daha birçok üst seviye oyun oynadım.

Son zamanlarda ise oyun oynanmaz hale geldi. Uncharted 4 oynarken veya FC 25 oynarken her 3-4 saniyede bir oyun ağır çekimde hareket ediyor, 2 saniye boyunca sonra düzeliyor, 3-4 saniye sonra yine ağır çekim oluyor.

FC 25'te FPS'i 60Hz'e sabitlediğim zaman FPS drop yaşamıyorum fakat görüntü olağanüstü yırtılıyor, oynanmıyor. Bilgisayarım RTX 4070, i7 13650HX, 16GB RAM, 1TB SSD. Modeli ise Asus ROG Strix G614JI. Sıcaklık değerlerini kontrol ettim, aşırı ısınma sorunu yaşamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Garantiden bakım yapıldığını bilmiyordum ama sorunum sanırım sıcaklıktı. OCCT programı ile yaptığım testlerde yüksek gördüm, ASUS'un kendi programı ile fan hızlarını arttırdım, sorunum çözüldü. Oyunlarda FPS düşmesi yaşamıyorum artık. Likit metal bakımı yapma zamanım gelmiş sanırım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
BIOS güncellemenizi de yapmanızı tavsiye ederim hocam. Bazen sistem veya driver güncelleştirmelerden kaynaklanan hatalarda dahi işe yarayabiliyor. Ayrıca OCCT'nin Power testini 20-30 dakika kadar yapıp sistem ısılarına ve bir error alıp almadığınıza bakın. Sistem ısıları da çok önemli.

Bütün driverları silip baştan yükle. Sorunun donanımsal olmadığını umuyorum. Düzelmezse tek tek tüm parçaları kontrol etmek zorundasın. Ayrıca virüs bulaşmış olma riskine karşı Kaspersky ile tarama at.
driverlerı güncelledim, virüs olduğunu sanmıyorum kaspersky plus kullanıyorum

BIOS güncellemenizi de yapmanızı tavsiye ederim hocam. Bazen sistem veya driver güncelleştirmelerden kaynaklanan hatalarda dahi işe yarayabiliyor. Ayrıca OCCT'nin Power testini 20-30 dakika kadar yapıp sistem ısılarına ve bir error alıp almadığınıza bakın. Sistem ısıları da çok önemli.
dediğinizi yaptım herhangi bir error almadım test yaparken fakat sıcaklıklar çok yüksek gibime geldi ekran kartı 88 derecelerde, işlemciyse 90-95 derece arası, asus uygulamasından fan ayarlarını değiştirdim artık 80 dereceye geldiğinde %80 performans ile çalışacak fanlar bu değişikliği yapınca ekran kartı 83 derecelere düştü fakat işlemcide değişiklik olmadı.
Dikkatimi çeken diğer konu ise ekran kartı 100w kullanıyordu fan ayarını değiştirince 134w almaya başladım. Akşam Laptopu standa koyup tekrar test ve oyun testi yapacam sonuçlarını yazarım.

Hocam kardeşimde de Rog Strix laptop var ve 1.5 sene sonrasında likit metal soğutmalı olmasına rağmen serviste bakım yaptırdı. Laptoplar normal PC'lere nazaran sıcaklıkla daha çok boğuştuğu için termal ve toz bakımlarını daha sık yapmak gerekebiliyor. Eğer sizin de 1 senedir falan bakım yapılmamışsa serviste bakımını yaptırabilirsiniz. Genelde termal bakım ücretsiz oluyor garanti devam ediyorsa.

2 ay önce kendim açıp temizlik yaptım falan likit metalini değiştirmedim, bu temizliği yaparken garanti kağıdını deldim, sanırım artık garanti kapsamında değil :) Mardin ve çevresinde likit metal değişimi yapabilecek bir yer bulursam değiştireyim bende 1 sene 3 ay oldu alalı.

Garantiden bakım yapıldığını bilmiyordum ama sorunum sanırım sıcaklıktı. OCCT programı ile yaptığım testlerde yüksek gördüm, ASUS'un kendi programı ile fan hızlarını arttırdım, sorunum çözüldü. Oyunlarda FPS düşmesi yaşamıyorum artık. Likit metal bakımı yapma zamanım gelmiş sanırım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı