RTX 4070 Sistemde R6 FPS düşmesi

Mr.Trafocu

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller, Rainbow Six: Siege oyununda 2K çözünürlükte yüksek ayarlarda FPS düşmesi yiyorum anlık olarak ortalama 240 FPS ten 150-160 FPS seviyelerine düşüyor ve oyunda bariz olarak takılmaları hissediyorum. Bu durum o anki görüntülerin işlenme zorluğuyla alakalı olmuyor örneğin aynı konuma hareket etmeden bakarken de bu düşüş gerçekleşiyor. Valorant, Delta Force, Rocket League gibi oyunları da oynuyorum fakat onlarda böyle bir sorun yaşamıyorum. Şu anda en gücel driverlar kurulu. İşlemcim yükte 55 dereceyi geçmiyor Noctua D15s kule tipi soğutucu bulunmakta, ekran kartı da aynı şekilde yükte 60 dereceyi geçmiyor. Bu durumu yaşayan ya da bir çözüm gösterebilecek arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Sistem:
Intel i7-12700F
ASUS Dual RTX 4070 OC
32(16x2)GB RAM
1TB SSD (oyunun SSD'ye kurulu olduğunu belirtmek için yazdım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Fpslerinde normal değil haberin olsun rx7700xt ile ortalama 300 350 min 240 250 görüyordum

Senin ksrtin bu ksrtin bi tik üstü

R6 sil yükle yap bildiğim kadarıyla bu oyun optimizasyon açısından sıkıntılı bir oyun internette öyle görmüştüm.

2560x1440p çözünürlükte keskinlik ve bazı ayarlarım en yüksekte, YouTube'dan da baktığımda ortalama aldığım FPS'leri veriyor boş yerlerde 280 300 arası fakat yoğun patlamaların ve efektlerin olduğu anlarda 240 civarı gösteriyor. İşin garip tarafı şu FPS'i sınırladığımda da bu sorun oluyor örneğin en düşük 150 160'a anlık drop yiyorum kısıtlamadığımda, daha azını görmedim fakat 144'e sabitlediğimde bu sefer drop yediğimde 110'lara düşüyor saniyelik olarak.

2560x1440p çözünürlükte keskinlik ve bazı ayarlarım en yüksekte, YouTube'dan da baktığımda ortalama aldığım FPS'leri veriyor boş yerlerde 280 300 arası fakat yoğun patlamaların ve efektlerin olduğu anlarda 240 civarı gösteriyor. İşin garip tarafı şu FPS'i sınırladığımda da bu sorun oluyor örneğin en düşük 150 160'a anlık drop yiyorum kısıtlamadığımda, daha azını görmedim fakat 144'e sabitlediğimde bu sefer drop yediğimde 110'lara düşüyor saniyelik olarak.
Buna bir çözüm bulabildiniz mi ? 4070 ti 32 gb ram Ryzen 7 7800X3D ile bende aynı sorunları yaşıyorum bu lanet oyunla neler denediysem olmadı sistemi kaç kere sıfırdan kurdum ısı değerleri gayet normal daha önce işlemci 5600x ramler 32 gb ddr4 tü ondada aynısı oluyordu sistem dahada yenilendi yine aynı artık tek süpelendiğim ekran kartı kaldı

Buna bir çözüm bulabildiniz mi? 4070 Ti 32 GB RAM Ryzen 7 7800x3D ile bende aynı sorunları yaşıyorum bu lanet oyunla neler denediysem olmadı sistemi kaç kere sıfırdan kurdum sıcaklık değerleri gayet normal daha önce işlemci 5600X RAM'ler 32 GB DDR4'tü onda da aynısı oluyordu sistem daha da yenilendi yine aynı artık tek süpelendiğim ekran kartı kaldı.

Hocam merhaba, ben pes ettim oyunda konsol + PC olmak üzere 2000 saatim var toplamda. Hiçbir oyunda sıkıntı yaşamıyorum Warzone, Forza Horizon 5, Battlefield 1, CS, Valorant ama bu oyunda var. ASUS'un kendi OSD ayarını aktif edip değerlere bakıyorum o takılma anlarında herhangi bir darboğaz sorunu yok kullanımlar %100'e takılmıyor. Optimizasyon problemi olduğunu düşünüyorum bu nedenle şimdilik mola verdim R6 ya.

Hocam merhaba, ben pes ettim oyunda konsol + PC olmak üzere 2000 saatim var toplamda. Hiçbir oyunda sıkıntı yaşamıyorum Warzone, Forza Horizon 5, Battlefield 1, CS, Valorant ama bu oyunda var. ASUS'un kendi OSD ayarını aktif edip değerlere bakıyorum o takılma anlarında herhangi bir darboğaz sorunu yok kullanımlar %100'e takılmıyor. Optimizasyon problemi olduğunu düşünüyorum bu nedenle şimdilik mola verdim R6 ya.
Evet R6 da sorun var.

Yaptığım araştırmalar buna monitörün de neden olabiliceği yönünde bu arada bilginiz olsun monitür 2k 165 herz Lg ama Lg monitörde mesela bunu çok yaşıyanlar olmuş bilginize

Yaptığım araştırmalar buna monitörün de neden olabileceği yönünde bu arada bilginiz olsun monitör 2K 165 herz LG ama LG monitörde mesela bunu çok yaşıyanlar olmuş bilginize.

Elimdeki i7 12700F işlemci ve 4070 olan DDR 4 sistemi satıp, Ryzen 7 7800x3D 7800XT DDR5 sisteme geçtim. Daha deneme şansım olmadı, bende de Lenovo Legion'ın 2K 180Hz monitörü mevcut. Bu sistemde de aynısı olursa daha yapılacak bir şey yok.

Elimdeki i7 12700F işlemci ve 4070 olan DDR 4 sistemi satıp, Ryzen 7 7800x3D 7800XT DDR5 sisteme geçtim. Daha deneme şansım olmadı, bende de Lenovo Legion'ın 2K 180Hz monitörü mevcut. Bu sistemde de aynısı olursa daha yapılacak bir şey yok.
Ryzen 7 7800x3D 7800XT DDR5 Bende de bu sistemde aynı sorunlar yapmaya devam etti sanırım sorunu sonunda çözdüm G-sync kapattım artık yapmıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı