RTX 4070 Super mi RX 7900XT mi?

BroChef

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Ryzen 5 7600X, B650 Pro, 750W PSU, 32 GB DDR5 RAM sistemim var. Ekran kartım 2080 Super ve güncellemek istiyorum. Darboğaz testi, satıcı, üretici marka vs gibi takıntıların sonucunda bu 2 kart arasında kararsız kaldım. Sadece oyun ve genel amaçlı kullanım için. Ray Tracing, DLSS gibi takıntılarım yok. Hiçbir oyunda bu gibi ayarları aktif etmiyorum özellikle. Aslında Gigabyte 7900 GRE modelini çok istedim fakat sıfırını bulamadım bir türlü. Bir tarafta 12 GB VRAM diğer tarafta 20GB VRAM. Link ekleyeceğim. Sizce hangi kartı tercih etmeliyim? Üretici firma, serileri vs çok hakim değilim. Önerilere açığım. Kullandığım monitörde 2K ve AMD FreeSync destekli. (fark eder mi bilmem :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe artarsa:
Artmazsa:

4K beklentimde yok fakat vram farkı kafama takılıyor. Birde piyasada çok az seçenek var rx7900 xt tarafında.

Bütçe artarsa:
Artmazsa:
Hocam bütçe artmıyor birde darboğaz testlerinde işlemci çok zayıf kalıyor. Bir diğer takıntımda üretici. Galax vs oyuncak gibi görünen cihazlara karşı önyargılıyım. :)

Üretici MSI olunca daha güvenilir geldi. Serilerede hakim değilim çok. Yoksa xfx gibi markalarda biraz mantıklı gelmeye başladı. 7900 tarafında sapphire serisi hakkında bir yorumunuz var mıdır?

4K beklentimde yok fakat vram farkı kafama takılıyor. Birde piyasada çok az seçenek var rx7900 xt tarafında.

Hocam bütçe artmıyor birde darboğaz testlerinde işlemci çok zayıf kalıyor. Bir diğer takıntımda üretici. Galax vs oyuncak gibi görünen cihazlara karşı önyargılıyım. :)
2K çözünürlükte herhangi bi darboğaz olacağını düşünmüyorum. Onun dışında ekran kartları sadece Asus ve MSI'dan ibaret değil, Galax ve Gainwardta güvenilir markalardır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ray tracing derdin yoksa direk 7900xt'yi al geç. Sarf performans olarak daha iyi ve VRAM avantajı var, oyun modlamayı seviyorsan çok ihtiyacın olacak. Nvidia DLSS, frame gen, ray tracing gibi teknolojilerle öne çıkıyor.

Üretici MSI olunca daha güvenilir geldi. Serilerede hakim değilim çok. Yoksa xfx gibi markalarda biraz mantıklı gelmeye başladı. 7900 tarafında sapphire serisi hakkında bir yorumunuz var mıdır

Ekim ayında gigabyte windforce modelini arkadaşım vatandan 30k ya almış. Şimdi imkansız o fiyata aynı marka modeli bulabilmek

Üretici MSI olunca daha güvenilir geldi. Serilerede hakim değilim çok. Yoksa xfx gibi markalarda biraz mantıklı gelmeye başladı. 7900 tarafında sapphire serisi hakkında bir yorumunuz var mıdır?
AMD ekran kartı konusunda Sapphire/Powercolor/XFX bu üçü en iyi markalar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı