RTX 4070 Super mi yoksa iade edip 5070 almak mı?

MykPanda

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 3 gün önce 4070 Super R5 7500F 32 GB RAM 1TB SSD'li bir sistemi ve yanında 10 k fiyatlı bir monitör aldım 11.11 indirimi vardı ve toplam 46 bine geldi. Sizce iade edip 5070 beklemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
5070 için kesin çıkış tarihi yok, specler tam belli değil, fiyat aralığı belli değil, çıktığı zaman dolar ve ekonominin ne olacağı belli değil.

Tüm bunlara rağmen bu bekleme süresi içerisinde kullanabileceğin tercihen 3060 ya da üzeri idareten bir ekran kartın varsa beklenebilir belki. Yoksa pek mantıklı değil beklemek.

5070 için kesin çıkış tarihi yok, specler tam belli değil, fiyat aralığı belli değil, çıktığı zaman dolar ve ekonominin ne olacağı belli değil.

Tüm bunlara rağmen bu bekleme süresi içerisinde kullanabileceğin tercihen 3060 ya da üzeri idareten bir ekran kartın varsa beklenebilir belki. Yoksa pek mantıklı değil beklemek.
ben 4070 super almayı düşünüyordum ama 5070in blackwell mimarisi ile gelmesi ve gddr7 bellek kullanılması ve dlss in yeni sürümü çıkabilir bu yüzden beklenebilir gibi ama tekrar 12 gb vram ile gelmesi kötü oldu ve cuda çekirdeği sayısı 4070 superden düşük :(

Önemli olan ne zaman geleceği? Q1 2025 diyor. Nisan'da gelecek olsa 5 ay ne yapacaksın PC olmadan? İdarelik kart varsa beklenir diye o yüzden yazmıştım aslında.

Önemli olan ne zaman geleceği? Q1 2025 diyor. Nisan'da gelecek olsa 5 ay ne yapacaksın PC olmadan? İdarelik kart varsa beklenir diye o yüzden yazmıştım aslında.
keşke idarelik kartım olsaydı sadece laptobum var ama şubatta çıkacak bir ürün için 2-3 ay daha beklenebilir. Şu anda 750w gold psu, 1 tb gen4 dramli ssd r5 7500f, galax 4070 super, 32 gb ddr5 ramli bir sistemi 45k ya alabiliyorum bu kadar para vermişken biraz daha beklenebilir gibi çünkü uzun vadeli bir sistem düşünüyorum. Nvdia nın sağı solu belli olmaz belkide çok uygun fiyatada çıkartabilir ya da aşırı uçuk bir fiyata da. Bir de söylentiye göre 40 stoklarını bitirip sadece 50 serisini satacaklarmış bu da istedikleri fiyattan satabilecekleri anlamına geliyor ama açıklanan fiyatı 599 dolar olacak haberi doğruysa 4070 superle aynı fiyattan çıkacak demektir ama tamamen asparagas bir haber de olabilir. Kara cuma indirimlerini bekleyip 40 serili bir sistem dizmek daha iyi olacak gibi. Dediğin gibi doların artma ihtimali var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı