RTX 4070 Super, Ryzen 7 7800x3D sistem toplama

• Konuyu başlatan fsee
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 1.724
Bütçe
50.000
4070 Super dense 7900XT veya Ti Super'e geçebilirsin 4K'da oynatırlar. İşlemci de iyi olsun diyorsan 7600X bakabilirsin ama 7500F yeterli. Ne gibi oyunlar oynıcaksınız?
Hocam sizden sonra çözünürlük meselesini araştırdım. Evet tv sabit olarak 4k. Yani çözünürlüğü değişmiyor. Farklı çözünürlükte oynandığında görüntü kalitesi epey bozuluyormuş. Ben bu konuda bilgisiz olduğumdan başta sorduğunuz soruyu fark etmez olarak cevaplamıştım. Ama artık işler değişti. Şuan 4k yı rahat verecek bir sistem lazım bana. Oynadığım oyunlar genelde fc 25, the last of us, rdr2, call of duty ve similasyon oyunları.

RTX 4070 Super ile 4K oynayamazsınız hocam. 4K oynayacaksanız sistemin biraz şişmesi gerek 4K kolay bir hedef değil özellikle 55k bütçede çok zor. 4K Ultra path Tracing'de oyun oynamak için 110k kasa topladım. Neredeyse 2 katı. 7800x3D ile Ryzen 5 7500F karşılaştırılamaz bile. Yan yana dahi düşünmem. Sizin öncelikle isteğinizi net bir şekilde belirleyin. FHD, QHD, UHD hangi çözünürlükte oynayacaksınız? Bütçeniz son olarak nedir? Ona göre ben ve değerli hocalarım parçaları belirleyelim.
Hocam siz 4k için hangi ekran kartını kullandınız ve memnun kaldınızmı?

Hocam sizden sonra çözünürlük meselesini araştırdım. Evet tv sabit olarak 4k. Yani çözünürlüğü değişmiyor. Farklı çözünürlükte oynandığında görüntü kalitesi epey bozuluyormuş. Ben bu konuda bilgisiz olduğumdan başta sorduğunuz soruyu fark etmez olarak cevaplamıştım. Ama artık işler değişti. Şuan 4k yı rahat verecek bir sistem lazım bana. Oynadığım oyunlar genelde fc 25, the last of us, rdr2, call of duty ve similasyon oyunları.

4080 Super veya 7900XTX alabilirsiniz, butceniz varsa 4080 Super tercih edebilirsiniz. Bu iki kartin ham performanslari neredeyse ayni ama dlss, frame gen vs. 4k'da lazim olabilir triple a oyunlarda.

4080 Super veya 7900XTX alabilirsiniz, butceniz varsa 4080 Super tercih edebilirsiniz. Bu iki kartin ham performanslari neredeyse ayni ama dlss, frame gen vs. 4k'da lazim olabilir triple a oyunlarda.
Yeni kartlar çıktıkça bunların fiyatında bşr gerileme olurmu. Beklemelimiyim sizce?

Aciliyetiniz ve butce kisitiniz yoksa bekleyebilirsiniz, piyasanin alacagi hali kestirmek güç. Zaten az kaldi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Su karsilastirma videosuna da bir goz atin isterseniz. Neden minimum 7900xtx veya 4080 Super onerdigimi anlayabilirsin butce kisitin yoksa.

Aciliyetiniz ve butce kisitiniz yoksa bekleyebilirsiniz, piyasanin alacagi hali kestirmek güç. Zaten az kaldi.
Tamamdır. Çok teşekkür ederim verilen cevaplara. Sizin sayenizde yeni şeyler öğrendim ve hata yapmaktan kurtuldum. Sanırım bir süre bekleyip belirttiğiniz ekran kartlarından birini alıcam. Görüşmek üzere.

Hocam bütçenizle 4k sistem toplamak çok zor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı