mcognydn1414
Picopat
Daha fazla
kral dediğin hepsini yaptım sadece oyun olarak cod warzoneda deniyorum . 15 dakika boyunca gpu kullanımına baktım %40ı geçmıyor . fpsimde 40 50 civarı . boyle bir sistemin bu fpsi alması neden olur 2 gundur ugrasıyorum hıcbir sonuca varamadımDostum bios ayarlarını sıfırla, amd expo ayarını aç. Turbo game modu ve pbo ayarını kapat. Ekran kartına da kasanın camını açıp hangi switch olduğuna bakabilirsin. Sonra bilgisayarı aç, denetim masası güç seçeneklerinden nihai performansa al. Mümkünse w11 24h2 sürümünü kullan. Sonra Nvidia denetim masasına gir herhangi bir 3d ayarı yapma, tamamen hepsini varsayılan yap. Sadece 3d ayarlarından dsr çarpanlarını aç ve 4 k ve 5 k yı seç oradan uygula de. Eğer monitörün 1080p ise 2kyı da seç ve uygula. Sonra rdr2 tarzı açık dünya aaa oyunlarına gir ve ayarları ultraya al çözünürlükler de dene. Unutma oyunlarda tam ekran yapmazsan, tam ekran penecereli ya da penceresiz farketmez, dsr sanal çözünürlükleri göremezsin. Tam ekran da dene çözünürlükleri. Baktın yine olmadı, ddu ile komple kaldır ekran kartını, nvidia sitesinden eski sürümleri dene ya da sana bir örnek stüdyo sürücüsü dene. Rtx 3060 ti kullanırken oyunlarda stüdyo sürücüsü ile daha yüksek fps aldığımı biliyorum. Yani denemen lazım bazı şeyleri kendince. Hadi işin rast gelsin
darboğaz yapıyor olabilir mi ?Dostum bios ayarlarını sıfırla, amd expo ayarını aç. Turbo game modu ve pbo ayarını kapat. Ekran kartına da kasanın camını açıp hangi switch olduğuna bakabilirsin. Sonra bilgisayarı aç, denetim masası güç seçeneklerinden nihai performansa al. Mümkünse w11 24h2 sürümünü kullan. Sonra Nvidia denetim masasına gir herhangi bir 3d ayarı yapma, tamamen hepsini varsayılan yap. Sadece 3d ayarlarından dsr çarpanlarını aç ve 4 k ve 5 k yı seç oradan uygula de. Eğer monitörün 1080p ise 2kyı da seç ve uygula. Sonra rdr2 tarzı açık dünya aaa oyunlarına gir ve ayarları ultraya al çözünürlükler de dene. Unutma oyunlarda tam ekran yapmazsan, tam ekran penecereli ya da penceresiz farketmez, dsr sanal çözünürlükleri göremezsin. Tam ekran da dene çözünürlükleri. Baktın yine olmadı, ddu ile komple kaldır ekran kartını, nvidia sitesinden eski sürümleri dene ya da sana bir örnek stüdyo sürücüsü dene. Rtx 3060 ti kullanırken oyunlarda stüdyo sürücüsü ile daha yüksek fps aldığımı biliyorum. Yani denemen lazım bazı şeyleri kendince. Hadi işin rast gelsin
Kral dediğin hepsini yaptım sadece oyun olarak CoD Warzone'da deniyorum. 15 dakika boyunca GPU kullanımına baktım %40ı geçmıyor. Fpsimde 40 50 civarı. Boyle bir sistemin bu FPS'i alması neden olur 2 gundur ugrasıyorum hiçbir sonuca varamadım
Darboğaz yapıyor olabilir mi?
işlemci kullanımı 50 civarına kadar çıkıyor . 4070 super kullanıyor kontrol ettim .Reis belki işlemcinin ekran kartını kullanıyorsundur, bir kontrol eder misin? Muhtemelen kullanmıyorsun ancak yine de bir bak. Bu arada işlemci kullanımın CoD da nedir?
Darboğaz olmaz.
kablolama ile ilgili bi sorun olup bu durum olur mu peki . yanlış kabloyu yanlış yere takıp vesaire . montajı bilgisayarcıya yaptırmıştımişlemci kullanımı 50 civarına kadar çıkıyor . 4070 super kullanıyor kontrol ettim .
fps 40 50 civarı geziyor çok enteresan bi durum ya . 1660 superli pc var yanımda 90 fps alıyor aynı oyunda
merhaba istediğiniz tüm testleri ve kabloyu ekledim .FurMark testi yapıp, sonuçları atar mısın? Ayrıca OCCT ile VRAM ve Power testi yapıp(min 10-15 dakikalık), yine sonuçları atar mısın buraya? Ayrıca, ekran kartına takılan güç kablosunun fotoğrafını atar mısın kasa rahat açılıyorsa?
Darboğaz söz konusu olamaz bu işlemci ile. Ama sana garip bi durum anlatayım darboğaz ile ilgili. R5 9600x kullanıyorum rtx 4070 ti super ile. Senin ki 16 çekirdek r7 9700x ve ekran kartın daha düşük bendekine göre, şimdiki oyunları bilmiyorum nasıl optimize ediyorlar ama, ben rdr2 2k ultrada darboğaz yok ama 70 cpu kullanımı gördüm bu sistemde. 1080p de ise 85 lere kadar çıktı. Yani demek istediğim şu minnoş bi darboğaz var gibi benim sistemde, the last of us part 1 de mesela işlemci kullanımının 90 100 lere kadar çıktığını gördüm 2k ultrada he fps sıkıntım yok yine 100 fps alıyorum dlss kapalı, olay şu acaba oyunları x3d işlemcilere göremi optimize ediyorlar anlamıyorum, sonuçta son nesil işlemci kullanıyoruz ve cpu kullanımı yüksek oluyor, yani çok garip bir durum. O yüzden senin warzone dediğin oyunda işlemci ağırlıklı bir oyundur belki ondan böyledir, mesela nasıl cs2 de ekran kartı kendini 50 lerde 60 larda kullanır ya işlemciye yük biner onun gibi düşün. Ama sen 40 falan kullanıyor diyorsun bide warzone csden daha ağır bi oyun anlayamadım durumukral dediğin hepsini yaptım sadece oyun olarak cod warzoneda deniyorum . 15 dakika boyunca gpu kullanımına baktım %40ı geçmıyor . fpsimde 40 50 civarı . boyle bir sistemin bu fpsi alması neden olur 2 gundur ugrasıyorum hıcbir sonuca varamadım
darboğaz yapıyor olabilir mi ?
tekrardan merhaba , bios'u default ayarına alıp ram için xmp açtım . ancak dahili ekran kartı iptal edemedim çünkü görsellere de ekledim dahili ekran kartı gözükmüyor sanırım . Nvıdıa denetim masasında PhysX bölümü altında ekran kartım seçili. Elimde şuan Cod harici Rust ve valorant olduğu için onlarda denebiliyorum ekstra olarak . Rust'un sonuçlarını görsellere ekledim .Valorant'ı koymadım çünkü 400-500 fps arası geliyor orada . BIOS ve chipset güncellemelerini yapmıştım ancak yinede görsellere ekledim belki bir faydası olur .Rust oyununu hem ultra ayar hem low ayar olarak ekledim .Çok enteresan. Ekran kartında, PSU'da herhangi bir sorun bulunmuyor. Ben "belki" PSU'nun ekran kartını beslemesinde bir sorun vardır diye düşünmüştüm. NVIDIA App veya NVIDIA denetim masasında herhangi bir ayar yaptınız mı? NVIDIA denetim masasında "PhysX" bölümü altında ekran kartınız seçili mi? Grafik ayarlarını ultraya çektiğiniz zaman ekran kartı kullanımı artıyor mu? Warzone özelinde değil sadece, farklı, sisteminizde yüklü olan diğer oyunlarda da test eder misiniz? Yine MSI Afterburner ile fotoğraf atarsanız iyi olur.
Ayrıca, anakartınız "MAG Tomahawk Wi-Fi" modeli ise BIOS sürümünüz: 7D75v1K mıdır? Kartın web sitesinden son chipset güncellemelerini indirdiniz mi?
Ayrıca, BIOS içerisinden herhangi bir ayar yaptınız mı? Mesela Curver Optimizer veya farklı bir işlem? RAM'ler için XMP profile açık mı?
BIOS'u default ayarlarına getirip, sadece RAM'ler için XMP profile açıp, dahili ekran kartını iptal edip, test eder misiniz? Bunu öncelikle denerseniz sevinirim.
merhaba 2kyı aktif ettim sonuçlar buMaalesef benim aklıma başka bir şey gelmiyor. Oyunları 1080P'de mi oynuyorsunuz? Monitör 1080p ise, NVIDIA Denetim Masası'ndan DSR açıp, 2K'ya getirip, bir de full Ultra ayarlarda 2K çözünürlük ile test eder misiniz her iki oyunu da? Belki inanılmaz bir darboğaz oluyordur ?