RTX 4070 Super sistem düşük GPU kullanımı

aktkn

Femtopat
Daha fazla  
RAM
32 gb ddr4
Ekran kartı
RTX 4070 Super
İşlemci
i5 10400F
Herkese selam, i5 10400F ve RTX 3070 kullanıyorum 3440x1440p çözünürlüğe yetmediğini düşündüğüm için RTX 4070 Super satın aldım fakat bazı oyunlarda düşük GPU kullanımı sorunu yaşıyorum. Ekran görüntüsü olarak Elden Ring'ten bir ekran görüntüsü bırakacağım. Hem işlemcim hem ekran kartım çok düşük kullanımlarda kaldığı için 60FPS oynayamıyorum oyunu. Bunu nasıl çözebilirim? Neleri kontrol edebilirim yardımcı olur musunuz? Forza Horizon 5'te denedim her şey gayet stabildi ikisi de %100 kullanım oluyordu ama Elden Ring ve diğer 1-2 oyunda yine bu sorunu yaşıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Ek olarak Delta Force'dan da ekran görüntüsü yükledim ama o oyun beta sürümü olduğu ve oyunu akıcı oynadığım için dert etmedim.

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

Hocam internette araştırdım şunu buldum.
Düşük GPU kullanımı ve FPS sorunları bazen birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. İşte kontrol edebileceğiniz bazı noktalar:

1. sürücü güncellemeleri: ekran kartınızın ve işlemcinizin sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. NVIDIA'nın ve Intel'in en son sürücülerini yüklemek performans iyileştirmeleri sağlayabilir.
  2. termal sorunlar: işlemci veya ekran kartınız aşırı ısındığında, performans düşebilir. Soğutma sistemlerinizi kontrol edin ve gerekirse temizleyin veya termal macununu yenileyin.
  3. güç yönetimi ayarları: Windows güç yönetimi ayarlarınızı kontrol edin. "yüksek performans" modunda olduğundan emin olun. Ayrıca, ekran kartı ayarlarında da güç yönetimi modunu "yüksek performans" olarak ayarladığınızdan emin olun.
  4. oyun içi ayarlar: oyun içi grafik ayarlarını kontrol edin. Çözünürlük, gölgeler ve diğer grafik ayarlarının uygun şekilde yapılandırıldığından emin olun. Bazı oyunlar, sistemin belirli bileşenlerini daha fazla kullanmayı gerektirebilir.
  5. arka plan uygulamaları: arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Bu, işlemci ve GPU'nun daha fazla oyuna odaklanmasını sağlayabilir.
  6. GPU performans ayarları: NVIDIA Denetim Masası'ndan, "3D ayarlarını yönet" bölümüne gidin ve oyunlar için özel performans ayarları oluşturun. "güç yönetimi modu" ve "yüksek performanslı işlemci" gibi seçenekleri kontrol edin.
  7. oyun sürüm ve yamanlar: oyunun güncel olup olmadığını kontrol edin. Bazen yamanlar ve güncellemeler performans iyileştirmeleri sağlayabilir.
  8. V-Sync ve frame rate sınırları: V-Sync veya frame rate sınırlandırıcıları oyunlarda performans sorunlarına neden olabilir? Bunları devre dışı bırakmayı deneyin.
Elden Ring gibi oyunlar, CPU ve GPU'nun dengeli bir şekilde çalışmasını gerektirebilir. Eğer sorun devam ederse, oyun toplulukları veya teknik destek forumlarından da yardım alabilirsiniz.

Evet hocam darboğaz yapıyor.
Darboğaz hesaplayıcı sitelere göre uyumlu olan işlemci ve ekran kartlarıda darboğaz yapıyor hocam, bu sitelere güvenmek yerine kendi topuğunuza sıkmak daha makul. Darboğaz yaptığı gerçeğini değiştirmez ama.

Darboğaz hesaplayıcı sitelere göre uyumlu olan işlemci ve ekran kartları da darboğaz yapıyor hocam, bu sitelere güvenmek yerine kendi topuğunuza sıkmak daha makul. Darboğaz yaptığı gerçeğini değiştirmez ama.

Aynı şeyi söylüyorsun ve dislike atmışsın gülünçsün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı