RTX 4070 Super sistem düşük performans veriyor

Kuzey212

Picopat
Daha fazla  
Evet bu sistem ve 32 GB DDR4 RAM ile oynuyorum CS2 oynuorum ve FPS degerlerim 200 230 arasi Hz im 280 fakat oyunda hep bu tarz FPS'ler aliyorum neden anlamıyorum adamin 4060'ı var ve benden neredeyse 120 130 FPS fazla aliyor oyun islemci oncelikli biliyorum da neden bu kadar az FPS aliyor olabilirim ki suajnyeni bir sogumta aldim oyunda hep 100 derecelerdeydi stok soğutucu VSR'di thermalriht Phantom Spirit 120 SE aldım 50 derecelere falan dustu fakat CS2 testini yapamsdim hiç sizce neden?

Evet bu sistem ve 32 GB DDR4 RAM ile oynuyorum CS2 oynuorum ve FPS degerlerim 200 230 arasi Hz im 280 fakat oyunda hep bu tarz FPS'ler aliyorum neden anlamıyorum adamin 4060'ı var ve benden neredeyse 120 130 FPS fazla aliyor oyun islemci oncelikli biliyorum da neden bu kadar az FPS aliyor olabilirim ki suajnyeni bir sogumta aldim oyunda hep 100 derecelerdeydi stok soğutucu VSR'di thermalriht Phantom Spirit 120 SE aldkm 50 derecelere falan dustu fakat CS2 testini yapamsdim hiç sizce neden?

FPS'lerim fazla dusuk?

Yani Intel i5 14400F iyi bir işlemci 4070 Super'de zaten mukemmel bir şey hzımın yukarısında olsa benım ıcın hiç sorun yok fakat Low ayarlarda bu FPS'lerı goruyorum ekran kartı kendını kullanmıyor napacagımı bılmıyorum sıcaklıkdandır dedım sogutucu aldım denemeye fırsatım olmadı kac FPS alırım bılmıyorum 3600-3800 MHz arasında RAM onu da belırtmıs olayım.

Son düzenleme:
Evet bu sistem ve 32 GB DDR4 RAM ile oynuyorum CS2 oynuorum ve FPS degerlerim 200 230 arasi Hz im 280 fakat oyunda hep bu tarz FPS'ler aliyorum neden anlamıyorum adamin 4060'ı var ve benden neredeyse 120 130 FPS fazla aliyor oyun islemci oncelikli biliyorum da neden bu kadar az FPS aliyor olabilirim ki suajnyeni bir sogumta aldim oyunda hep 100 derecelerdeydi stok soğutucu VSR'di thermalriht Phantom Spirit 120 SE aldım 50 derecelere falan dustu fakat CS2 testini yapamsdim hiç sizce neden?

FPS'lerim fazla dusuk?

Yani Intel i5 14400F iyi bir işlemci 4070 Super'de zaten mukemmel bir şey hzımın yukarısında olsa benım ıcın hiç sorun yok fakat Low ayarlarda bu FPS'lerı goruyorum ekran kartı kendını kullanmıyor napacagımı bılmıyorum sıcaklıkdandır dedım sogutucu aldım denemeye fırsatım olmadı kac FPS alırım bılmıyorum 3600-3800 MHz arasında RAM onu da belırtmıs olayım.
Hocam 4070 ekran kartım var bende aynı sorunu yaşıyordum çoğu oyunda drop yiyordum. Eğer işlemcin 100 derece oluyorsa ortalık Çernobil olmasın diye performans azalıyordur, soğutucuyla test yapınfark göreceksiniz görmezseniz sorun vardır. 4070 Super'li sisteme DDR4 yakışmamış bu arada hocam.

Hocam 4070 ekran kartım var bende aynı sorunu yaşıyordum çoğu oyunda drop yiyordum. Eğer işlemcin 100 derece oluyorsa ortalık çernobil olmasın diye performans azalıyordur, soğutucuyla test yapınfark göreceksiniz görmezseniz sorun vardır. 4070 Super'li sisteme DDR4 yakışmamış bu arada hocam.

Hocam bilgisayarı hediye olarak almıs abim o kadar da ıyı bılmıyor ben toplasam boyle bir şey toplamzadım fakat daha da para verıp DDR5 yapamam belki anakart parçaları satıp DDR5 7500F yapabılırım ama ona da param yetmez senınle aynı seyı kullanıyoruz hocam 100 derecen 50'ye falan duser FPS'ım ne olur ne yapmalıyım ne onerın var belki BIOS ayarladında bir şey yapmam lazımdır falan dedım ama bilemiyorum.

4060 Ti i5 12400F var 240 150 arası gidiyor geliyor güncelleme sonrasında iyice çöpe sardı oyun büyük ihtimalle oyundan kaynaklı.

Hocam bilgisayarı hediye olarak almıs abim o kadar da ıyı bılmıyor ben toplasam boyle bir şey toplamzadım fakat daha da para verıp DDR5 yapamam belki anakart parçaları satıp DDR5 7500F yapabılırım ama ona da param yetmez senınle aynı seyı kullanıyoruz hocam 100 derecen 50'ye falan duser FPS'ım ne olur ne yapmalıyım ne onerın var belki BIOS ayarladında bir şey yapmam lazımdır falan dedım ama bilemiyorum.
Soğutucu almışsınız hocam şimdi girip bi bakın değerlere.

4060 Ti i5 12400F var 240 150 arası gidiyor geliyor güncelleme sonrasında iyice çöpe sardı oyun büyük ihtimalle oyundan kaynaklı.
hocam senın ki biraz daha kotuymus 4060 ti normalde daha yuksek fpsler verıyor diye biliyordum

hocam bılgısıyarı suan kullanamıyorum malum sınavlar var sızce ne fark eder ne gıbı bir değişim olur
Soğutucu almışsınız hocam şimdi girip bi bakın değerlere

14400F´de bulunan L3 önbelleği 20 MB. Sorun bundan kaynaklanıyor. Ayrıca oyunu low´a çekmeyin, FPS artışı bile olmayacaktır. Tam tersine FPS kaybı yaşarsınız. Intel işlemcilerin sorunu L3 Önbelliğin az olması. Mesela 4070 Super ve R5 7500F´li bir sistem CS2´de ortalama 350FPS veriyor ise, 14400F ve 4070 Super´li bir sistem 270 FPS civarı vermesi gayet normaldir.

14400F´de bulunan L3 önbelleği 20 MB. Sorun bundan kaynaklanıyor. Ayrıca oyunu low´a çekmeyin, FPS artışı bile olmayacaktır. Tam tersine FPS kaybı yaşarsınız. Intel işlemcilerin sorunu L3 Önbelliğin az olması. Mesela 4070 Super ve R5 7500F´li bir sistem CS2´de ortalama 350FPS veriyor ise, 14400F ve 4070 Super´li bir sistem 270-280 FPS vermesi gayet normaldir.
Napmamı öneriyorsunuz oyunu 2k yapmam malesef 4:3 oynuyorum onun dısında napabılırım yada ıslemcıme herhangı bısey optımızasyon olur bısey olur

Ne yapmamı öneriyorsunuz oyunu 2K yapmam maalesef 4:3 oynuyorum onun dısında ne yapabilirim ya da ıslemcıme herhangı bir şey optımızasyon olur bir şey olur

Dostum zaten şu durumda 7500F alsan bile 280Hz´yi net olarak alamayacaksındır. Sonuçta oyunda %1´lik değerler bile önemli oluyor. Bütçeniz varsa AMD işlemciye geçin. X3D bir işlemci alarak sorunu ortadan kaldırırsınız. Ancak, X3D bir işlemciye geçmek demek, Anakartı ve Ram´leri değiştirmek anlamına da gelir, bilginiz olsun.

İşlemcin K serisi değil yani OC´ye kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı