Çözüldü RTX 4070 Super sistem en basit işlemlerde bile donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

slnsşans

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarım yaptığım her işlemde donuyor. Mesela AC Odyssey gibi yük bindirici oyunları geç YouTube'da kaydırırken ya da Roblox gibi oyunlarda grafik değeri fark etmeksizin donuyor.
Sistem: GPU RTX 4070 Super.
CPU Ryzen 5 7600.
RAM 32 GB.
CPU'nun macunu 9 aydır değiştirilmedi ve soğutucusu stok fan ama CPU'ya az yük bindiren ve onu frenleme mekanizmasını aktif edecek ısılara ulaşmamasına rağmen donma oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimal bu akşam sizi bilgilendiririm.

Geç yazıyorum ama sanırım kasmanın gözü rahatsız eden kısmı DDU ile gitti yardımın için teşekkür ederim.
Bu işlemci aşırı ısındığında kendi performansını düşürür.
  • HWMonitor veya HWiNFO gibi bir program indir.
  • Boştayken ve yük altındayken CPU ve GPU sıcaklıklarını kontrol et.
  • 90°c üzeri CPU sıcaklıkları varsa yeni bir termal macun sürmeyi ve daha iyi bir soğutucu takmayı düşün.

güncel NVIDIA sürücüsünü DDU ile temiz yükle:
    • DDU (display driver uninstaller) indir.
    • Güvenli Mod'da aç ve mevcut NVIDIA sürücülerini tamamen sil.
    • NVIDIA'nın resmi sitesinden en güncel sürücüyü indir ve tekrar kur
      .
      • Memtest86 veya Windows bellek tanılama aracı (Windows Memory diagnostic) ile RAM testi yap.
      • RAM'lerin frekansı BIOS'ta doğru ayarlanmış mı? XMP (AMD EXPO) aktif mi?

Güç kaynağı yetmiyor olabilir

Expo açık, cpu max 85 dereceye çıkıyor nvidia sürücülerini düzenli olarak güncelliyorum dediğin şeyleri en kısa sürede deneyeceğim

Büyük ihtimal bu akşam sizi bilgilendiririm.

Geç yazıyorum ama sanırım kasmanın gözü rahatsız eden kısmı DDU ile gitti yardımın için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı