RTX 4070 Super sisteme anakart seçimi

Last Paladin

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yakın bir süreçte bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Aşağı yukarı sistemi kafamda kurdum fakat bazı noktalarda soru işaretlerim oldu. Birincisi alacağım anakart için VRM sayısı ve soğutması yeterli mi? M.2 slotları birbirinden bağımsız şekilde çalışıyor mu? Aynı zamanda Bluetooth özeliğini de kullanacağım. Bunun için Wi-Fi ve Bluetooth özellikli anakartlara fiyat farkı vermeye değer mi? Bütçem aslında 5000-6000 TL arasında fakat 1000TL yukarısını verip çok iyi özellikli bir anakart alacaksam da düşünürüm. İki anakart benim isteklerimi karşılıyor gibi fakat tavsiyelere de açığım. Birinci anakart "MSI Pro B650M-P" ve ikinci anakart da "MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi" bu ikisi arasında hangisini önerirsiniz? Sistem sizce uyumlu mudur? Sistemi aşağıda belirtiyorum.

• AMD Ryzen 5 7500F
  • Galax RTX 4070 Super 1-Click OC 2X
  • Lexar Thor RGB 2x16 GB 6000 MHz CL38
  • Kingston KC3000 PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD
  • MSI MAG A650bn 650W PSU
  • Thermalright Peerless Assassin 120mm işlemci soğutucu
  • MSI MPG GUNGNIR 300R kasa
Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Benzer sistemi ben de almayı düşündüm ben Wi-Fi olan anakartı eklerdim merak ettiğim soru AMD Ryzen 5 7500F ne kadar götürür? 2-3 yıl gider mi acaba bir de render konususunda gücü nasıl sadece oyun amaçlı değil renderda da lazım bir sistem için.

INNO3D 3X 4070 Super sistem aldım, ben MSI Pro B650-S Wi-Fi tercih ettim şahsen. Memnunum.
Bu sistemi mi tercih ettin ?

Bu sistemi mi tercih ettin?

Evet dostum böyle özelleştirdim. Bir de burst Assassin soğutucu ekledim Gaming Gen'den.

1734786494894.png

Evet dostum böyle özelleştirdim. Bir de burst Assassin soğutucu ekledim Gaming Gen'den.

Eki Görüntüle 2378836

Bu sistemi alacak olsam anakart harici ben de böyle seçerdim, 1x16 RAM ile.
Anakart ve 2x16 yapınca çok fazla oluyor. Sanırım BIOSTAR tercih ederdim mecbur.
Sizin adınıza sevindim, hayırlı olsun.
Oyunlardaki fps ve sıcaklık değerlerin neler acaba ? gürültüsü nasıl sistemin , ekran kartı kasa vs

Technopat Haberler

Geri
Yukarı